Cookie- og Privatlivspolitik

007: The Man with the Golden Gun (u/text)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Man With The Golden Gun
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

70’ernes kungfu-dille smittede af på Roger Moores anden tur som James Bond. I “The Man with the Golden Gun” drager agent 007 til Fjernøsten for at duellere mod Scaramanga, verdens højest betalte lejemorder. Ian Flemings halvfætter, Christopher Lee, brillerer som den elegante skurk, selvom hans håndlanger, dværgen Nick Nack (Hervé Villechaize), gør sit for at stjæle billedet.

Svenskerne Maud Adams og Britt Ekland konkurrerer om Bonds gunst, og sherif Pepper (Clifton James) fra “Live and Let Die” giver et ekstranummer på publikums opfordring. Endelig indeholder den niende Bond-film verdens første computerudregnede stunt, hvor Bond kører en AMC Hornet over en thailandsk kanal i et perfekt 360 graders spiralhop.

For første gang medvirker en dansker i Bond-serien, dog kun i et kort glimt som statist: Janni Pia Christensen vandt en konkurrence i Ekstra Bladet og fik lov at gå forbi Roger Moore på en trappe. Grandprixvinderen Lulu synger den hidsige titelsang – med seriens måske mest lumre tekst!

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Klar en af de bedste Bond film.

Rasmus

Han er god skuespiller og spiller rollen godt.

Wayne

Bond (Roger Moore) møder på mange måder en ligeværdig modstander, Francisco Scaramanga (spillet formidabelt af Christopher Lee).

Scaramanga er så overlegen i sit job som lejemorder at han kun finder glæde ved at udfordre andre dræbere til duel - ganske vist på hans præmisser. Han samler på drab, og har længe ønsket at få den ultimative skalp i bæltet- James Bond. Samtidig fungerer han både som forretningspartner for en kinesisk gangster og senere som sælger af et soldrevet masseødelæggesesvåben.

Filmen har en særstatus for mig, da det var den første Bond film jeg så i biografen 11 år gammel - og jeg skal hilse at sige at jeg åd den råt. Roger Moore var i forvejen i høj kurs, da min yndlingsserie var De Uheldige Helte, hvor han spillede rollen som Lord Brett Sinclair.

Højdepunkterne var selvfølgelig Scaramanga's gyldne pistol, som kunne samles af ting som en gentleman helt naturligt kunne have i lommen (selvfølgelig anskaffede jeg mig en legetøjsmodel af den - som jeg desværre ikke har mere). Derudover er der bådjagten og især biljagten som ender i det berømte loop, hvor Bonds bil drejer 360 grader i luften over en flod - lavet i et take, efter udregning på en computer. Herudover Scaramanga's flyvende bil og rædselskabinettet med voksfigurer og fælder. Vel egentlig den eneste gang Bond er blevet overgået af skurken i opfindsomme gadgets.

Det mest tåkrummende ved filmen er stadig Bonds ubehjælpsomme "kamp" på karateskolen - og den ulidelige amerikanske Sheriff J.W. Pepper.

Et par fine Bondpiger, Maud Adams og Britt Ekland, er med på positivsiden - ligesom nogle sjove forviklinger da Bond optræder som Scaramanga (med ekstra brystvorte) og tror han slipper godt fra det.

Intens showdown i slutningen af filmen, hvorefter det lille sidekick Nick Nack også spiller en rolle i det sædvanlige romantiske efterspil på en kinesisk Junke.

Måske ikke den bedste Bondfilm, men stadig en personlig favorit - især fordi det var den første jeg så.

4/6 - og 7/10

joan

En af de dårligste med Roger moore. Filmen skulle være lavet i 60erne, men er fra 74, - den virker på mange måder gammeldags, har dog en fed start med spejl salen, og dværgen er også god, men Christopher lee her ser ud til at kede sig. Middelmådig

Ivan

En af seriens bedste. Det handler om brystvorter en pistol, som også er en lighter, og en dværg med en hat der dræber.

CINEMANDRUP

Titlen alene skriger til himlen om at være en ikonisk/klassisk James Bond film og det er det bestemt også. Dette er uden tvivl en film du automatisk identificere med Bond for den indeholder gyldne stunder med The Man With the Golden Gun.

Åbningsscenen er mindeværdig og stemningsfuld og vi har en overlegen skurk fra start. Selveste Christopher Lee. Han fremstår som en af de bedste skurke i denne franchise og han gør rollen som ond Bond skurk til en præstation af guld karat.

Selve titel melodien er desværre ikke så Bond agtig, som man kunne håbe på. Den er desværre ikke blandt de bedste i min optik.

Plottet omhandler solenergi og det fungerer faktisk ret godt, for Christopher Lee gør det troværdigt. Han er en ”pensioneret” lejemorder som bor noget isoleret på en ø - som siden hen er blevet et helt unikt turist sted - og høster store gryn i form af sine helt unikke mord kontrakter, hvor han forsøger ved brug af solenergi kan skabe sit unikke våben. Hans mord kontrakter starter smukt i form af offerets navn på guld patroner som sendes til offeret, hvilket åbner op for filmens særlige fokus/tema: Den gyldne pistol.

Guld er på programmet igen, men denne gang i form af en pistol, som kan samles på få sekunder og som har unikke guld patroner med offerets navn på. Pistolen er helt unikt og smuk i al sin simpelhed for den er et mindeværdigt relikvie fra en smuk Bond film.

Filmens skurk behøves ingen præsentation, da hans rolle taler for sig selv. Christopher Lee er super som ond skurk ved navn Scaramanga med en tredje brystvorte. Hans håndlanger, en dværg, ved navn Nick Nack er bestemt også en person man husker, som den lille irriterende tjener for Scaramanga.

Filmens ikoniske scener er bestemt også tilstede. Den klassiske spejlscene på øen, den flyvende bil og ikke mindst Bond i bilen, der lige springer over en bro. Derudover er der den klassiske gentlemans test, hvor Bond og Scaramanga ryg mod ryg står i en duel og Nick Nack der får indersiden af en kuffert at se på skibet.

Filmen er stille i sin form for action, men bygger et interessant stemningstema op omkring Bond og Scaramanga, som er ret intenst og interessant, da de forsøger at være gentlemans begge to, men inderst inde er der trangen til at gøre det af med den anden. Det fungerer rigtigt godt. De få action elementer der er i filmen, som det smukke og farlige bilspring over den krumryggede bro er flot i al sin herlighed. Derudover er øen med den indbyggede hule smukt udført og det virker spændingsopbyggende hver gang man er på øen, da den er indrettet som en øvelsesbane for Scaramanga som en slags labyrint. Det er lidt som katten efter musen, når de er på øen og det er især der, hvor filmen stråler. Udover det er det ellers ret sparsomt med action, men det der er fungerer godt.

Filmen er blandt den gode ende af Bond film og det er helt sikkert en du vil huske for altid, når du har set den. Den har en helt særlig stemning i østens tema og med den hemmelige hule/ø. Det er et smukt træfsikkert skud som er tilegnet dig som tilskuer. Hvis denne film var en guldpatron ville der stå dit navn på den, for du skal se den☺

joan

En af de lidt svage bond film, og ikke en af Roger moores bedste, filmen virker lidt gammeldags, dog er der scener som i spejlsalen (starten)ret fed og nick nack, men tempoet er lidt langsomt, der bliver speedet godt op i den efterfølgende Spionen der elskede mig.

Simon

Der er action for alle pengene i 'The Man with the Golden Gun'. Christopher Lee var mega god som Scaramanga. Han er klart en af de bedste skurke i Bond's historie, sammen med Nick Nack.

Nikolaj

Scenerne mellem Roger Moore og Christopher Lee er bare lige i skabet, Og Christopher Lees karakter er uden tvivl den bedste skurk, imens Roger Moore var Bond.

Bond

Var meget positiv overasket af denne, ikke var der gode
stunds, men også skurken skal især huskes i denne
for det er en af seriens bedste.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.