Cookie- og Privatlivspolitik

The Magnificent Seven

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og den indeholder talrige voldsomme og langvarige scener, hvor man ser mennesker, som bliver slået brutalt ihjel. I flere scener ser man fx mennesker, som skydes eller dræbes med knive eller økser. Da scenerne er forholdsvist ublodige, da der ikke dvæles ved drabsdetaljer og da filmen også indeholder nogen positiv forløsning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
22.09.2016
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Magnificent Seven
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Level 7, Babybio
|

Filmen 'The Magnificent Seven' er en western, hvor en forsvarsløs landsby bliver truet af den ondskabsfulde Bogue, der ønsker at stjæle de i forvejen underbemidlede nybyggeres værdier og jord.

Efter forbryderne myrder den unge Emma Cullens mand, søger hun desperat hjælp fra en uventet kant. Dusørjægeren Chisolm har tilfældigvis et mål i byen, så da Emma tilbyder alt, hvad hun har, i bytte for beskyttelse, vækker det den rutinerede revolvermands interesse.

Snart begynder han at samle nogle af vestens hårdeste halse til opgaven. Problemet er bare, at Bogue råder over hundredvis af banditter, mens byens beskyttere blot tæller syv.

'The Magnificent Seven' er en genindspilning af filmen fra 1960, som yderligere var baseret på Akira Kurosawas japanske klassiker De syv samuraier.

Denzel Washington har overtaget Yul Brynners rolle fra originalen som den samlende faktor, mens Chris Pratt bidrager med den komiske timing, der har gjort ham til en af tidens mest populære stjerner.

Westerns har i de seneste år oplevet en mindre renæssance i de danske biografer, primært båret af Tarantinos Django Unchained og The Hateful Eight. 'The Magnificent Seven' følger denne trend. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (531 votes)
4.5
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Genindspilningen er en publikums-pleasende gennemgang af westernfilmens genregreb og karakterer, og selv om det sagtens kunne være blevet kedsommeligt, fremstår filmen som en befriende u-ironisk anprisning af de dyder, som de tidligere cowboyfilm hyldede." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Selvom det selvfølgelig ikke er en Bergman-film, hvor det er de nuancerede følelser, der tæller, ville det være rart med en smule engagement." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'The Magnificent Seven' er en hyldest til den traditionelle Hollywood-western ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man kan ikke frakende handlingen en vis spænding og begrænset underholdningsværdi, men publikum fortjener bedre." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Som stålsatte soldater ligner [skuespillerne] instrumenter for en postuleret retfærdighedsfølelse, der mest af alt er et påskud for at skyde med skarpt i 132 lange minutter." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'The Magnificent Seven' er ikke en dyb film, men den har charme, spænding og masser af stil. Det var mere end rigeligt back in the day." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En rigtig western film, som har det hele og end da lidt mere til.
Er positiv over filmen, det er da ikke sidste gang jeg kommer til at se den her film igen.

Wayne

vælger 7 mand at kæmpe for en hel landsby, hvis indbyggere de ikke kender? Mod en overmagt så stor at de sandsynligvis ikke vil overleve? Kun en af de 7 ender med at have en brugbar grund - mens de andre egentlig bare ikke havde noget bedre at give sig til.

- laver man en genindspilning af to så klassiske film, når man ikke har noget nyt at fortælle - og iøvrigt ikke har ambitioner, eller format til at leve op til forgængerne. Hele udstyret er på plads; Kulisserne og teknikken er til stede - og halvdelen af skuespillerne i de væsentligste roller hører til A-holdet. Trods det, så fænger det aldrig rigtigt.

- fandt man ikke bare på en ny historie, med nogle af de samme elementer? Det ville have været forfriskende at se en ny western, man ikke havde set før - når der nu var så mange gode kræfter lagt ind.

- sidder jeg tilbage med en tom følelse, bagefter. Helt ligeglad med at fire af heltene måtte lade livet undervejs? Måske fordi vi aldrig lærer vores hovedpersoner at kende, på trods af at filmen er lang nok?

Det er tydeligt at filmen ikke er lavet med det formål at lave et varigt støvleaftryk i sandet i det vilde vest.

Den er udelukkende lavet, fordi vinden blæste i den retning. Coen brødrene genindspillede True Gritt, for et par år siden. Tarantino var igang med western nr. 2 - og ikke mindst; Westworld var på vej,

Det er simpelt bestillingsarbejde, og derfor kommer man aldrig for alvor til at holde med og af vores hovedpersoner. Det er bestemt ikke den værste western der er lavet, lang fra. Men ikke en man vil huske.

Stort spild af et talent der var engang, men Antoine Fuqua's bedste film er stadig Training Day, lavet for 15 år siden - og intet tyder på at han kommer til at toppe den.

Julius

Troede oprigtigt, at det første afsnit var starten af en anmeldelse til Suicide Squad, for det kunne det lige så godt have været. The M̶a̶g̶n̶i̶f̶i̶c̶e̶n̶t̶ Seven var nærmest lige så frustrerende at se. Jeg gad ikke engang skrive en anmeldelse af den, haha.

Godt, der er nogle til at tage én for holdet engang imellem :')

Wayne

Helt enig :-) Det er præcist lige så meningsløst som Suicide Squad. Den forstod jeg lige så lidt af. Flot indpakning uden indhold.

Og det var så lidt, i øvrigt :-)

ALEX

Kan heller ikke forstår den ellers store positive ros, den ellers har fået. Var pænt skuffede, og kede mig ufatteligt i salen.

JB69user/72434

Den måtte jer se. Forventede en god gammeldags gang aktion / western med Denzel. Det fik jeg vel også, men hold da op hvor ville det have været godt hvis man havde fået en beskrivelse af de 7 helte. Har ikke set den oprindelige udgave, men måske de der blev beskrevet. Det virkede fuldstændig tilfældigt hvem de 7 helte skulle være. Med god western aktion var det da.

Ulla

Meget god og en del rappe replikker - Spændene..

Liza

Først og fremmest har jeg ikke set originalen. Så jeg ved ikke om den nye version er dårligere. Personligt så nød jeg filmen fra start til slut. Den havde det, som jeg gerne vil have i en western: En gemen skurk, som i sidste ende er en ynkelig kujon. Seje helte, der er hurtig på aftrækkeren, og som næsten ikke løber tør for kugler og rammer plet hver gang. En stærk kvinde, som kræver retfærdighed - men også er ok med hævn. Og så et par morsomme replikker til at lette stemningen.
Jeg har ikke nydt en western så meget, siden jeg så Young Guns. Og jo, Django Unchained var også fin, men den her var mere mig.

So far, so good!!

Mark

Efter at have set Magnificent Seven, som på ingen måde kan kaldes et mesterværk, sidder jeg tilbage med én eneste følelse. Glæde. Jeg blev helt vild glad af at se den for den mindede mig om alt hvad jeg synes var fantastisk ved at sidde og se Westerns med min morfar da jeg var dreng. Skurken er en røverbaron som er ond, bare fordi han kan. Heltene er de gode, fordi det er deres arbejde. Sådan så er der ikke brug for mere historie eller karakterudvikling vi er som publikum med og hele filmens præmis er forstået. Vores eneste opgave som publikum er at nyde billedsiden, for den er virkelig blevet fabelagtig synes jeg, ellers skal vi blot filmens kommende klimaks som det hele bygger op til.

På mange måder synes jeg faktisk filmen minder mig om et godt afsnit af Bonanza eller nok mere Gunsmoke. Jeg sad med den samme fornemmelse af at instruktøren havde taget en længere film og klippet ind til benet. Jeg synes dog overhovedet ikke at det gjorde noget for det gav et hæsblæsende tempo igennem hele filmen som virkelig øgede min fornøjelse ved at se filmen.

De skuespilmæssige præstationer synes jeg egentlig for langt de flestes vedkommende var ganske fabelagtige. I særdeleshed synes jeg Ethan Hawke er utroligt velspillende og faktisk den bedste af de 7. Han sætter virkelig tænderne i sin rolle og giver den alt havd den kan trække. Denzel er awesome som den sortklædte hævner med en skjult grund til at hade skurken. Han er ganske enkelt så Badass at det halve kunnet have være nok. Vincent D'onofrio er fantastisk underholdende og som altid velspillende. Jeg fik en helt tydelig fornemmelse af at han i den grad havde det sjovt med hans rolle, alle de skøre sidekicks fra alle westerns jeg nogensinde har set rullet ind i en stor bjørnelignende mandsperson :-). jeg synes dog Chris Pratt var lidt ringe, han prøver for voldsomt på at kanalisere Clinten og det fungerer ikke rigtigt for ham. Jeg synes han skulle have trukket en del mere på hans StarLord karakter for det havde passet bedre til filmens stemning, synes jeg ihvertfald.

Jeg nød filmen fra start til slut og lo og hyggede mig hver gang filmen brugte en af de klassiske westerngags, som da en af de syv går ind gennem Saloondøren og øjeblikket efter kommer en skurk ud af hver sit vindue. Det er alle de der små ting hvor man kan sige "det der er western" som tilsammen gør filmen til en lang kærlighedserklæring til westernfilmene. Den prøver ikke at være noget den ikke er, der er måske en lille reference til kapitalismens indlejrede ondskab men, det betyder ikke noget for det er så meget over The top at det bliver fedt alligevel. Udove det prøver den ikke at være andet end den er. Nemlig Western be Thy name :-) se den hvis i vil underholdes

S. Rico

Det er den helt klassiske western historie: En ond bande terroriserer en lille by. En ny fremmed kommer til byen. Han er en mand af få ord og vil egentlig helst passe sig selv, men ender alligevel med at blive dagens mand i skysauce og redder byen. Nogle gange er der en ekstra topping på historien: inden den endelige skudduel mellem den fremmede helt og lederen af den onde bande, så viser det sig, at de to kender hinanden fra gamle dage, og at duellen ikke kun er for at befri byen - men samtidig er hævnens time for gamle dages ugerninger.

The Magnificent Seven følger ikke helt denne skabelon. Men et stykke af vejen. Den fremmede helt bliver til hele 7 farverige mænd, der skal hjælpe byen med at komme af med den onde rigmand Bogue og hans kæmpe hær af håndlangere. Filmen gør et rigtig godt stykke arbejde med at introducere os til Bogue, og der går ikke lang tid, før vi alle sammen synes, at han er et ualmindelig dumt svin. Med andre ord: filmens har en god skurk, der sætter følelserne i kog.

Herefter skal filmen selvfølgelig samle ”the magnificent seven” holdet sammen. Og vi får introduceret de syv en efter en. Denne del af filmen er vældig underholdende, men desværre er vores helte slet ikke så farverige, som man kunne ønske. Chris Pratt er den eneste, der virklig træder i karakter. De andre seks forsøger også, men de bliver aldrig for alvor interessante. Og det er klart filmens svaghed, at de syv mangler noget kant. For det er jo dem, der skal bære filmen, eftersom historien i sig selv ikke er særlig spændende (vi ved jo alle hvordan det ender).

Nyindspilningen af The Magnificent Seven har alt hvad der skal til for at gøre en god western. Den klassiske historie, en modbydelig skurk, farverige revolvermænd, super flotte settings i det sydvestlige USA, og fede skuddueller. Der er dog lang vej op til 5 stjerner, for det havde krævet at de farverige revolvermænd skulle have være langt mere farverige og karismatiske.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.