Cookie- og Privatlivspolitik

The Lost Leonardo

Tilladt for alle
Dokumentarfilmen har en rolig stemning og vurderes ikke at kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
27.01.2022
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lost Leonardo
|
Versioner: se alle
2D, Med oplæg
|
The Lost Leonardo plakat

Dokumentarfilmen 'The Lost Leonardo' er fortællingen om maleriet 'Salvator Mundi', der har afstedkommet en af nyere tids vildeste kunstbegivenheder og ikke mindst mysterier.

For da maleriet, der afbilleder Jesus Kristus, dukkede op ud af det blå på en auktion i 2005, opstod der nemlig tvivl om kunstneren bag værket, som er dateret til omkring år 1500.

Spørgsmålet var nemlig, om der mon kunne være tale om et maleri af det italienske geni og renæssancemenneske Leonardo da Vinci.

Diverse eksperter blev således hidkaldt for enten at kunne verificere eller afkræfte værkets ægthed.

Det blev starten på en vild og tvetydig jagt efter sandheden, hvor både magt, prestige og ikke mindst mange millioner af dollars fulgte i kølvandet på, hvad der kunne være et i særklasse utroligt kunstfund.

'The Lost Leonardo' er instrueret af den danske dokumentarist Andreas Kofoed, som bl.a. også har kritikerroste film som Ballroom Dancer og Våbensmuglingen på sit CV. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
5
5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er en slidt kliché at sige, at virkeligheden nogle gange overgår fantasien, men i tilfældet 'The Lost Leonardo', en dokumentarfilm instrueret af danske Andreas Kofoed, giver klichéen mening." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Andreas Koefoed afdækker hele historien. Han klæder branchens charlataner af og viser samtidig dens helte. Men hvem er egentlig hvem? Filmens instruktør smiler skælmsk hele vejen igennem sin film til publikum." (Kristian Dam Nygaard)

 • Jyllands-Posten

  "Danske Andreas Kofoeds nyeste dokumentarfilm, 'The Lost Leonardo', har alt. En gribende fortælling om penge, magt og grådighed. Et afsindigt kulørt persongalleri og en uopklaret intrige af en anden verden." (Katrine Sommer Boysen)

 • Soundvenue

  "'The Lost Leonardo' er en hæsblæsende jetrejse ind i en speget verden af kunst og kapitalisme, hvor grådighed, magt og købekraft er mindst lige så kraftige konstanter som skønheden fra Leonardo da Vincis malerpensel." (Henrik Reinberg Simonsen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.