Cookie- og Privatlivspolitik

The Lost Daughter

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let dramatisk grundstemning. Den indeholder scener, hvor voksne karakterer fremstår i følelsesmæssig uligevægt, græder og til tider virker apatiske. I flere scener også i relation til børn. Der er passager med skildringer af voksen seksualitet og i en sekvens bliver en lille pige kortvarigt væk fra sine forældre, der fremstår lettere paniske. Da ingen kommer til skade og fordi filmen er roligt fortalt vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
10.03.2022
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lost Daughter
|

Filmen 'The Lost Daughter' handler om en nogle og 40-årig kvinde, hvis strandferie tager en dramatisk drejning, da hun bliver tvunget til at konfrontere sin svære fortid.

Leda er nemlig på standferie alene, da hun bliver opslugt af en ung mor og hendes datter, mens hun holder øje med dem på stranden. Den unge mors hjertevarme forhold til sin datter er overvældende for Leda og tilbagebringer traumatiske minder om hendes egen oplevelse med moderskab.

En impulsiv handling sender Leda på ny kurs, hvor hun bliver tvunget til at konfrontere de utraditionelle valg, hun selv traf som ung mor og deres konsekvenser.

'The Lost Daughter' er Maggie Gyllenhaals spillefilmsdebut som både instruktør og manuskriptforfatter. Hun har endda modtaget en Oscar-nominering for Bedste adapterede manuskript. Skuespilleren er kendt fra roller i bl.a. Frank og The Dark Knight, men placerer sig nu bag kameraet.

Rollelisten byder også på Oscar-nominerede præstationer fra både Olivia Colman i hovedrollen og stjernefrøet Jessie Buckley, der bl.a. fik stor ros for sin præstation i Wild Rose.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.5
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Maggie Gyllenhaals stærke debutfilm som instruktør handler ikke om en dårlig mor. Den handler om en god mor, der gør sit bedste – selvom det ikke er godt nok. Det er en foruroligende fortælling, der prikker til et tabu, vi stadig har svært ved at tale om." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Børsen

  "'The Lost Daughter' er en menneskeklog film om ubehag og skam, men også om trøst og forsoning. Det er rart at vide, at andre også kæmper med skyld og skam, at man ikke er alene med alle de negative følelser." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Maggie Gyllenhaal har begået en nådesløst medrivende film, hvis følelsesmæssige virvar hjemsøger tilskueren, præcis som det gør for filmens personer." (Sidsel Minuva)

 • Information

  "En midaldrende litteraturprofessor tager i det fremragende psykologiske drama ’The Lost Daughter‘ til en græsk ø for at passe sig selv og sine studier, men bliver i stedet konfronteret med et hav af følelser angående sin måde at være mor og kvinde på." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "At Maggie Gyllenhaal ikke er Oscar-nomineret som bedste instruktør for 'The Lost Daughter'. og at filmen ikke er nomineret som bedste film, går over min forstand. Sjældent har jeg oplevet et så vedkommende, suggestivt og følelsesmæssigt overrumplende drama som Gyllenhaals debutfilm..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  ""Når man prøver at undertrykke tvivl, opstår tyranni", bliver der sagt i filmen. Det er et citat, der indkapsler essensen af 'The Lost Daughter', der er et begavet stykke filmkunst." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Maggie Gyllenhaal debuterer overbevisende som instruktør med et modigt og foruroligende psykologisk drama om moderskabets bagsider, hvor Oscar-nominerede Olivia Colman og Jessie Buckley hver især stråler i rollerne som en gådefuld og omsorgstræt litteraturprofessor." (Freja Dam)

 • Filmland P1

  "Olivia Colman og Jessie Buckley, der spiller henholdsvis midaldrende og unge Leda, er begge fremragende til at skabe en nuanceret og kompleks kvinde." (Per Juul Carlsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Under en ferie i Grækenland observerer en midaldrende kvinde (Olivia Colman) en yngre kvinde og hendes datter. Dette får hende til at tænke tilbage på hendes egen ungdom og hendes to døtre. Der lurer helt klart nogle moder-issues under overfladen, og man får en fornemmelse af, at der muligvis også kunne være tale om et stort traume.

Filmen går dog aldrig hen i det melodramatiske, og den forbliver i det hele taget meget hverdagsagtig. The Lost Daughter er skrevet og instrueret af Maggie Gyllenhaal og leder tankerne hen på sidste års Nomadland, der også havde en kvinde ved roret og i hovedrollen.

Begge film har et meget nedtonet tempo og stort set ingen handling. Men The Lost Daughter er desværre langt fra lige så interessant som Nomadland. Den er ikke direkte kedelig, men føles bare lidt ligegyldig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.