Cookie- og Privatlivspolitik

The Life Aquatic with Steve Zissou

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
01.04.2005
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Life Aquatic With Steve Zissou
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. intro, Særvisning
|

Den internationalt anerkendte oceanograf Steve Zissou og hans medarbejdere, Team Zissou, sejler ud på jagt efter den mystiske, snu og måske ikke-eksisterende Jaguarhaj, der tog livet af Zissous partner under optagelserne til deres seneste dokumentarfilm.

På deres fantastiske rejse får de selskab af en ung trafikpilot, der muligvis er Zissous søn, en smuk journalist, der skal skrive et portræt af ham og endelig Zissous ex-kone.

Undervejs mod et mål, der måske slet ikke findes, skal de overstige problemer som pirateri, kidnapping og bankerot!

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martin

Jeg er vild med Wes Andersons skæve karakterer som også ses i hans senere film som The Grand Budapest Hotel. Bill Murray gør det, som sædvanlig, godt og bringer minder om hans fantastiske præstation i Lost in Translation. Sidst men ikke minst er filmens setting fantastisk. Filmen er delvist optaget i byen Nettuno i Italien, som jeg personligt har et helt særligt forhold til.

S. Rico

Life Aquatic var min første Wes Anderson film. Og det er åbenbart ikke den bedste måde at koble sig på hans univers. For jeg hadede den! Men så så jeg nogle af hans andre - fantastiske - film, hvoraf jeg især må fremhæve Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel og Fantastic Mr. Fox. Wes Andersons måde at filme på, hans stærke farver, hans evindelige zoomen og panorering, og ikke mindst hans vanvittige persongalleri er en stor nydelse i sig selv.

Og alt det gør han virklig meget brug af i Life Aquatic. Især er der utrolig mange scener, som er helt symmetrisk vinklet. Hvilket også falder meget naturligt, eftesom meget af handlingen foregår på en ubåd, hvor der er masser af symmetri. Jeg nød den tekniske side af filmen, de skæve personer og de uforudsigelige steps, som historien tager. Men jeg synes stadig, at filmen er en underlig størrelse ift. hans øvrige katalog. Det er som om den på en eller anden måde er "ude af fase". Selv om den er bygget op på samme måde som alle de andre film, så fungerer det ikke 100%. Jeg tror det hænger sammen med to ting: dels er der for meget alvor og triste temaer med, som står i en underlig kontrast til den tegneserieagtige slapstick facon. Og dels er Bill Murrays spil alt for indadvendt til at man rigtig kan mærke ham.

Samlet set var filmen dog klart et gensyn værd, og jeg hæver min bedømmelse fra 1 til 3,5 stjerner.

Wayne

så er dette næppe en film man skal se.

Hvis man, som jeg, er vild med hans herlige historier, så er denne også en "must see".

Man skal ikke forvente at få alting skåret ud i pap, Wes Anderson´s film handler mest om at gribe livet og gøre det til et eventyr.

Antaeus

Rico med kun 1 stjerne og Katja rangerer den som favoritfilm ?
Nå, men en dag får jeg vel set den og så må vi se.....

Jeff

Brilliantly weird characters and an equally strange and wonderful story.

Katja

Jeg er ked af at du ikke fik det ud af Life Aquatic, som jeg gjorde og stadig gør - det er vel i sidste ende et spørgsmål om smag.

Jeg elsker denne film og vil for alt i verden ikke have, at folk som læser filmens anmeldelser herinde, kun får din negative anmeldelse at læse.

Så fred være med din mening, men jeg håber alligevel tvivlere vil beslutte sig for at se filmen! Den er det værd!

S. Rico

Nogen gange hjælper det at "brokke sig". Du fik mig i hvert fald til at se filmen igen. Jeg er godt nok ikke nær så begejstret som dig, men tak for indsparket.

Katja

Nedestående anmeldelse kunne ikke tage mere fejl!
Denne film er ALLE pengene værd!
Set-designet er så flot og Bill Murray spiller som altid til en Oscar!

Absolut inkluderet i min top3!

S. Rico

...med så forskellige meninger. Men hvad hjælper nogle flotte kulisser og godt skuespil, hvis selve historien er uforståelig for almindelige dødelige...?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.