Cookie- og Privatlivspolitik

The Last Waltz

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
24.11.2022
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Last Waltz
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Rockentusiasten Martin Scorsese har med dokumentarfilmen 'The Last Waltz' lavet en af de bedste musikfilm nogensinde.

Den er optaget under afskedskoncerten for Bob Dylans legendariske backing-gruppe, The Band i San Fransisco's berømte 'Winterland'.

Dylan synger 'Forever Young', 'Baby Let Me Follow You Down' og 'I Shall Be Released' og talrige gæster optræder med en perlerække af tidens klassikere ved koncerten.

Mesterinstruktøren Martin Scorsese, der er kendt fra filmklassikere som Taxi Driver og Goodfellas, har også tidligere stået bag musikdokumentarerne 'No Direction Home: Bob Dylan' og George Harrison: Living in the Material World.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
5.3
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicolai

Imellem den mørke storbys thriller ( Taxi Driver) og det tragiske sports drama Raging Bull lavede Martin Scorsese denne hyldest til musikken, spilleglæden, livemusikken og først og fremmest The Band og deres ( på givende tidspunkt) sidste live optræden.

Mange anser denne film som værende en af de ultimative livekoncerter og musik dokumentarer og med ganske god grund.

Fordi Martin Slet og ret fanger den spilleglade musik sjæl i liveoptagelserne og den historiske dybde i de separate interviews med bandmedlemmerne af The Band.

Det fantastiske ved den dokumentariske del af filmen er at man ikke behøver at have så forfærdelig meget viden om The Band før man ser filmen fordi man får de vigtigste facts og informationer givet i Martins interviews med bandmedlemmerne.

Og Det fantastiske ved den musikalske del af filmen er at man slet og ret får livemusik i verdensklassen sammen med The Band som er i absolut storform og en lang lang liste af musikalske venner såsom, Bob Dylan, Neil Young, Eric Clapton, Van Morrison, Muddy Waters, Joni Mitchell, Ringo Starr og en masse andre som sammen samles for at give The Band deres fortjente afsked.

Og ja sammen med den historiske dybde og den musikalske spilleglæde står The Last Waltz stadig den dag i dag som et både musikalsk og filmisk mesterværk som både kan ses af musik interesseret og film interesseret og folk der gerne vil se en anden side af Scorseses store filmiske talent.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.