Cookie- og Privatlivspolitik

The Last Samurai

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Last Samurai
|

I filmen 'The Last Samurai' (Den sidste samurai) rejser den amerikanske kaptajn Nathan Algren til Japan i 1877, for at hjælpe landet med dets modernisering. Som officer i det amerikanske militær hyres Algren af kejseren af Japan til at træne det nye Japans første hær i effektiv, vestlig krigsførsel.

Samuraierne sværger kejseren troskab som de har gjort i århundreder, men i et politisk rænkespil overbevises den unge kejser om at udrydde dem og deres traditioner og selvom samuraierne vinder første slag, virker deres dage talte.

Algren, der fanges på slagmarken, befinder sig pludselig mellem to æraer og to verdener. Han fascineres af samurai-lederen Katsumoto og da det endelig slag om Japans fremtid skal stå, vælger Algren side.

'The Last Samurai' er instrueret af Edward Zwick.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (48 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Med Tom Cruise som ender med at se sin fjende i sin egne folk.

Camie

Det er flere år siden jeg så "The Last Samurai" første gang, og nu efter at have set den igen forbavser det mig at jeg ikke kunne huske hvor fantastisk en film det er.

Det grundlæggende plot med den tekniske eller moralske overlegne helt versus den primitive, men harmoniske fjende, som så åbner en ny verden for helten og vender ham til sin side, er set utallige gange både før og efter denne film. "Shogun", "Danser med ulve", "Point Break", "Avatar" og andre lignende film. Men denne gør det bare bedre.

"The Last Samurai" er utroligt flot filmet. Kampscenerne er virkeligt flotte og selvom det er mest sværdkamp, så svælger de ikke i blod og afhugne lemmer.

Men det der virkeligt trækker filmen helt i top er samspillet mellem Tom Cruise og Ken Watanabe. Den måde de to komplementerer hinanden på er intet mindre end fænomenal. Deres præstation er blandt det bedste de nogensinde har leveret.

Denne film er så absolut på listen over "must see".

Stine

Jeg er altid gået uden om Den sidste samurai. Jeg har aldrig kunne forene Tom Cruise med samuraierne. Men efter at have læse en brugeranmeldelse af filmen her på Kino.dk, gav jeg filmen en chance, da den her til aften blev sendt på DR.

Og hold da ferie, hvor blev jeg positiv overrasket. Jeg tror, at det er en af Tom Cruises bedste film. Det er så dejligt at se en amerikansk film, som har respekt for nogle, som er ikke-amerikanere. Den sidste samurai er en film, der tør lade japanerne tale japansk. Selv Tom Cruise må lære japansk. Filmen tør bruge lang tid på at dvæle ved livet ude i samurailandsbyen uden at skulle pace handlingen frem med action. Og filmen er velbalancerede, så både Tom Cruise og samuraierne lærer hinanden noget. Den hvide mand er ikke bedre end de vilde indfødte. Der er gensidig respekt.

Hvis man ikke har set denne fantastiske film, så bør man gøre sig selv den tjeneste at se den. Jeg blev i hvert fald meget positiv overrasket.

Sune

Filmen gemmer på masser af fede scener, fantastisk historie, en god lyd side, og super skuespil!

Virkelig et must see!

Behnamuser/82918

*SPOILER*

En film med følelser og handlingen om ære.
Jo flere gange man ser denne film, desto mere opdager man om de "små ting" man måske ikke lagde mærke til første gang.
Katsumoto der taler til Algren hvor de kigger på blomsterne og han siger at man kan bruge en livstid på at kigge efter den perfekte blomstring og det ville stadig ikke være spild af tid, hvor han til sidst, før han begår seppuku (æres selvmord) kigger på et træ med en masse blomster der har blomstret og soldaterne de kæmper mod, får den respekt for deres kamp, at de bukker til ære for Katsumoto, er tegn på at hans kamp for at bibeholde "the Old way" ikke har været spild af hans tid.
Der er masse af små ledetråde som dette gennem filmen, og som en der har set filmen over 25 gange, er jeg overrasket hver evig eneste gang.
Tom Cruise er i sit rette element, og vi får et episk samarbejde mellem ham og Ken watanabe.

Thor

Syntes det var en okay film.

Frank

God film

Lars Michael

Den er flot lavet.den er god og skuespillerne gør det godt.især Tom Gruise ...Men også Ken Watanabe spiller rigtig godt..

Jeff

Tom Cruises impression of Kevin Costner.

Wayne

Klassisk, med alle de nødvendige værktøjer til at blive en storfilm. De onde mod de gode - masser af fight med sværd og masser af modige mænd der dør og kæmper.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.