Cookie- og Privatlivspolitik

The Lady in the Van

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har et overvejende roligt forløb. Den indeholder imidlertid enkelte voldomme scener med flashbacks til et trafikuheld, der involverer en dødeligt såret mand. Under hensyntagen til de yngste i aldersgruppen 7 til 11 år, får filmen derfor 11-årsgænse.

Se mere på medierådet.dk
14.04.2016
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lady in the Van
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio
|

Det semi-biografiske drama 'The Lady in the Van' foregår i en britisk forstad, hvor forfatteren Alan lader den gamle, hjemløse Frøken Shepherd bo midlertidigt i hans indkørsel i en lille gul varevogn.

Den ældre dame ejer ingen sociale kompetencer, lugter værre end en kloak og nægter samtidig at forlade indkørslen. Faktisk ender hun med at bo lige ude foran Alans hus i 15 år, og de to modsætninger knytter med tiden et særligt bånd til hinanden.

Filmen 'The Lady in the Van' har manuskript af Alan Bennett, der også skrev teaterstykket med samme titel. Det var Bennetts egen indkørsel, der blev beboet af den nu famøse karakter, Frøken Shepherd.

Nicholas Hytner, der tidligere har stået bag 'The Madness of King George', instruerer den sandfærdige fortælling om to originaler. Oscar-vinderen Maggie Smith spiller titelrollen, mens Alex Jennings er den tålmodige forfatter. 

I mindre roller ses James Corden og Dominic Cooper som kulørte karakterer i filmen, der placerer sig inden for den britiske feel good-tradition. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (71 votes)
4.4
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Desværre bliver Alan Bennett [...] aldrig en så interessant karakter som Maggie Smiths posedame. Man sukker efter mere af og om hende - og lidt mindre Bennett." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... når man har vænnet sig til tempoet, så er det faktisk umådeligt rart med en film, der giver sig tid til at folde sin historie ud." (Birgitte Lorentzen)

 • Jyllands-Posten

  "Iscenesættelsen undgår hverken det lettere overstyrede eller det lettere rørstrømske, men filmen fanger ved sin menneskelighed og en troværdig skildring af Bennetts psykologiske udvikling gennem de femten år." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Efterhånden kommer han [Alan Bennett] til at holde af hende [Frøken Shepard], og det gør vi også, når Maggie Smith lægger stolt mimik til de smudsige rynker." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Det er en dyb, lille film med et tv-spils anslag. Jeg ved ikke, hvor meget den siger om vores forhold til nødstedte medmennesker. Kritiske bøller vil hævde, at Bennett atter pudser sin glorie. Men filmen taler til alle, som gider lytte, om anstændighed og nødvendig respekt. De ord kan tåle at blive sagt igen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
susanne

Dejlig og sød film om det at gøre noget godt og ikke helt vide hvorfor,det er en sjov fortælling om en dame der kommer galt afsted og ikke ved hvordan man gøre det godt igen uden man bliver spærret inde.sæt jer godt tilrette og nyd filmen.der er noget at tænke på bagefter

Anne-Sofieuser/235780

Den mest atypiske, finurlige og meget fine film, jeg har set i lang tid. Hovedrollernes karakterer er nuancerede og spændende, og så er de virkelig velspillede. En rigtig god film.

Peruser/694587

Jeg kedede mig bravt i de næsten to timer.

Det var heldigvis til ½ pris.

Lise-Lotteuser/295871

Dejlig film og som skabt til Maggie Smith. En skøn "sand" historie, som man bare bliver grebet af.
Sådan en film, som påvirker ens sjæl

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.