Cookie- og Privatlivspolitik

The King's Man

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en actionpræget og dramatisk grundstemning, og den indeholder utallige scener med blodigt udpenslet vold i forbindelse med nedskydninger, halshugninger og lignende. På baggrund af den udpenslede fremstilling af volden, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
16.01.2022
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The King's Man
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Babybio, Seniorbio
|
The King's Man plakat

Filmen 'The King's Man' er det tredje kapitel i Kingsman-serien, der også byder på action-komedierne Kingsman: The Secret Service og Kingsman: The Golden Circle.

Denne gang er der dog ikke tale om en fortsættelse, men derimod en prequel, der således går tilbage i historien og lader fortællingen udspille sig i starten af 1900-tallet.

En gruppe ondskabsfulde forbrydere har her planer om en verdensomspændende krig, der vil betyde døden for millionvis af mennesker. En krig, der naturligvis må og skal stoppes for enhver pris.

Ind på scenen træder således den yderst velklædte og kampklare gentleman Orlando Oxford, der må gøre sit for at stoppe de krigsklare bagmænds ondsindede planer.

'The King's Man' byder på navne som Gemma Arterton, Rhys Ifans og Harris Dickinson samt Ralph Fiennes, som man vil kende fra film som Schindler's List, M i bl.a. No Time To Die og som Voldemort i Harry Potter-franchisen, bl.a. i Flammernes pokal.

I instruktørstolen og som medforfatter finder man som på de to første Kingsman-film Matthew Vaughn, der således igen tager livtag med actionuniverset, der har sit udspring i tegneseriens verden med forlæg af Mark Millar og Dave Gibbons. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (134 votes)
5
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Dagbladenes Bureau

    "Det er ikke bare handlingen i 'The King’s Man' med dens tankeudfordrende tvists af verdenshistorien, den præcise klipning og den overdådige visualitet, der imponerer: Skuespillet er britisk-når-det-er-bedst, altså godt, og de filmiske elementer løfter hinanden op ..." (Helle Sihm)

  • Filmmagasinet Ekko

    "Alligevel kommer 'The King's Man' til sin ret, da instruktøren midtvejs endelig begynder at vise, hvorfor han er en af tidens bedste action-instruktører." (Frederik Hoff)

  • Soundvenue

    "En velspillende Ralph Fiennes er ikke nok til at redde Matthew Vaughns overfladiske franchise." (Lars R. Knudsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Siden Matthew Vaughn's første 5 sprudlende film: Kingsman: The Secret Service, X-Men: First Class, Kick-Ass, Stardust og Layer Cake var den forrige Kingsmen film ikke i samme liga.

Efter at have ventet på denne prolog til Kingsmen serien, alt for længe - er det ærgerligt at sige at den ikke rigtig var ventetiden værd. Bevares der er enkelte fine action scener - og en enkelt sjov scene (som allerede var blevet spoilet i forvejen).

Resten var lidt en overfladisk gang rod med nogle endimisionelle skurke og et fjollet plot.

For min skyld må Vaughn gerne finde på noget andet end Kingsmen - som kun for alvor fungerede i den første film.

5/10

Brian

har intet med de andre film at gøre. der er det samme plot der køre den første time en far siger til hans søn hvad han ikke må.

virkelig ringe har slet ikke humøren eller energi fra de tidligere film.

hvis den ikke hed kingsmen ville du ikke tage ind og se den.

bambiexplorer

… med de to første film at gøre, skyldes det sandsynligvis at du gik after en time!

Er dog enig i at det var den ringeste af de tre hidtidige film … men så dårlig var den nu heller ikke.

bambiexplorer

Vi havde endnu en gang fundet vej til Moviehouse, ovenpå Experimentariet i Hellerup. Denne gang for at se The King’s Man, der jo er en prequel til de to første Kingsman-film. Kystbanen var i udu, på grund af sygdom blandt lokoførerne og træer der var væltet ned på sporet. Ergo, jeg måtte sadle om, og var først fremme ved biografen et minut EFTER reklamerne var begyndt. Der er uhørt opførsel fra min side, og jeg skal gøre mit til at den fadæse ikke gentager sig. Så der var heller ikke tid til at shoppe slik og soda!

Oven i det, er jeg på grund af vintersløvhed kommet bagud med anmeldelser og alt muligt andet. Derfor bliver dette min hidtil korteste af slagsen. Jeg hører allerede jublen fra enkelte personager ;)

INTRO
I 1902 bliver Orlando Oxfords kone og Conrad Oxfords mor, Emily, ved en fejltagelse dræbt af snigskytter i, var det Afghanistan? Det kunne det meget vel have været, thi der har stort set altid været ballede det land! Anyways, vi springer frem frem til lige omkring starten af WW1 og alt er kaos. Den skrupskøre Rasputin og den sexede agent Mata Hari, gør der deres til forværre dette kaos.

Her I den første halvdel er scenerne, der bruges til at sætte baggrunden for hvorfor Orlando Oxford måtte opstarte den private agentvirksomhed The Kingsman, flotte, men også lidt kedelige, og man har en anelse svært ved at se hvad det hele skal gøre godt for …

… OR WHEN MY BALLS ARE EMPTY!
Først havde vi den rimeligt nyskabende Kingsman: The Secret Service så fulgte Kingsman: The Golden Circle som til tider var lidt for fjollet. Begge to indholdt dog, som også The King’s Man gør, flere absolut gode actionsekvenser. De tre – fire stykker der er i denne film, er sgu fede nok, men nogle af dem er altså også på grænsen til at blive lidt for tegneserieagtige!

CAST & CREW
Ralph Fiennes (Oxford), Djimon Hounsou (Shola) og Gemma Artherton (Polly), som er tre af de figurerer der er med til at starte the Kingsmen, spiller såmænd fint nok, men storspil er der ikke tale om. Filmens mere suspekte karakterer som Rhys Ifans (Rasputin), Charles Dance (Kichener), Morton (Matthew Goode), Valerie Pachner (Mata Hari) og Daniel Brühl (Hanussen) spiller generelt med en anelse mere pondus end the good guys, men kun lige akkurat.

Manden i instruktørstolen er, lige som ved de to første film i trilogien, Matthew Vaughn. Hans to første film, Layer Cake med Daniel Craig og Stardust med Claire Danes, var absolut fede film at starte sin instruktørkarriere med. Siden er det dog primært blevet til ligegyldige superheltefim.

BILLEDE & LYD
Faktisk synes jeg at den afsluttende actionsekvens på klippetoppen der i Kashmir blandt verdens mest adrætte bjerggeder er superfed. Altså den er alt for CGI’et og til tider way over the top. Men lige fra indflyvningen ved klippeformationen over Oxfords indædte fejde mod ledergeden til den afsluttende kamp omkring elevatoren, er det sgu hæsblæsende sjovt lavet.

KONKLUSION
The King’s Man er da, alt i alt, en ganske hæderlig origins storie. 131 minutter er måske lige i overkanten af hvad den noget tyndbenede historie kan holde til? Fire små stjerner kan det bliver til, og det er så nok med til at illustrere at det er to fulde måneder jeg har været i biffen sidst. Tak til Corona, antivaxxere og andre konspirationsteoretikere!

bamiexplorer.dk

Sebastian

Den første kingsman var super, den anden var ok, den tredje er elendig. De erstættede tongue-in-cheek humor med kadelige og dume action plus mickey-mouse filosofi om pacifisme.

cadmagerenuser/124539

Egentlig spændende film med gode skuespillere, hvis man altså har lyst til at se en krigsfilm. Har intet med de to andre Kingsman film at gøre.
Meget mærkelig genre... Men action komedie, det kan man ikke kalde den.

Michael

klart værd at anbefale, god underholdning

peter

Kingsman 1 var jo helt fantastisk, nr 2 var skuffende .
Så jeg havde bestemt mig for at stoppe med Kingsman .
Men jeg så traileren til nr. 3 også blev jeg nysgerrig .
Hvor nr 1 var sjov og nytænkende og var for et bredt publikum .
Så var nr 2. Meget venlig for de unge .
Så er nr. 3 helt klart mere for den ældre del.
Vi følger hvordan Kingsman starter . så starten af filmen går med at lave et nyt univers .
Det gør den side om side med rigtige begivenheder og kendte personer fra før og under 1 verdenskrig .
Der er en del flotte kamp scener som der høre til .
Men der mangler meget af charmen fra første film .
Men alt i alt var jeg fint underholdt.
Efter rulle teksterne får man en lille teaser på hvor Kingsman 4 bevæger sig hen , og uden at røbe for meget så bliver den også i fortiden

MarkusStepH

Filmen har intet at gøre med Kingsmen. I stedet er det en underlig 1 verdenskrig film hvor ægte historiske personer har komplot mod England.

Historien var rimelig forvirrende og rodet i starten. Indtil den forklare hvad missionen går ud på.

De første 2 var nærmest komedier den her var alvorlig og mærkelig.

Det der redder filmen er dygtige skuespillere og nogle få fede actionscener. Jeg er rimelig skuffet over filmen. Men hvis man slår hovedet fra skal man nok blive underholdt.
4 stjerner med pil ned.

Anne

Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage når biograferne genåbner, skal bare se denne film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.