Cookie- og Privatlivspolitik

The Karate Kid

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
05.08.2010
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Karate Kid
|
I 'The Karate Kid' ændrer Dre Parkers liv sig fuldstændigt, da han må flytte med sin mor, Sherry, fra Detroit til Beijing i Kina.

Det er et gigantisk kulturchok. De lokale drenge kan ikke lide udefrakommende - og uheldigvis er de suveræne til den lokale kinesiske kampsport, Kong Fu.

Dres skoledage gøres hurtigt til et helvede af den større og stærkere Cheng, der ved gentagne lejligheder gennembanker og ydmyger ham efter alle kunstens regler.

Cheng og hans venner vil en dag tæve Dre for alvor, men den lokale altmuligmand, Mr. Han (Jackie Chan) redder ham.

Mr. Han indvilliger efter lidt overtalelse i at træne Dre i Kong Fu, og det bliver starten på mange ugers benhård træning, der kulminerer i den lokale turnering, hvor Dre skal kæmpe mod alle sine plageånder.

'The Karate Kid' er en genindspilning, denne gang med Jaden Smith og Jackie Chan i hovedrollerne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (805 votes)
5
2.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det betyder, at filmen ikke kun føles lang som et ondt år, men virkelig er det. ... Her er sandelig ikke sparet på noget - bortset fra originalitet - og mere hollywoodsk kan en film simpelt hen ikke blive. Det halve havde ikke bare været nok, men rigeligt." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "2010-filmskaberne fundet det virkelige es i Jackie Chan. ... det er Chans miks af filosofi, humor og styrke, der giver Karate Kid 2010 det endelige spark op til de fire stjerner." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Et stort problem med 'The Karate Kid' er nemlig, at det kniber gevaldigt med at få uddybet karaktererne. ... Filmens norske instruktør, Harald Zwart, er heldigvis ikke helt underbemidlet, og især det hårdtslående finalestævne holder kampgejsten oppe." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er postkortflot... Der er virkelig ikke sparet på noget - heller ikke på længden, og her kunne man snildt have lagt et veltilrettet klip en del tidligere." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "En time, der langsomt bliver til to, mens man med stigende forundring og voksende modvilje følger med. Det største problem for den nye karateknægt er nemlig, at hovedrolleindehaver Jaden Smith, søn af Jada og Will Smith, er møgirriterende." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tine H

Jeg genså lige denne for første gang efter at have besøgt Beijing https://aworldtoexplore.dk/rejseguide-beijing/. Det sjoveste ved filmen er helt klart at se kendte steder og referencer til de gamle film! Men til tider er den en anelse lang...

S. Rico

Det er ganske klogt tænkt at lade dette remake udspille sig i Beijing. For det gør filmen værd at se for både kendere af den originale film - og nok især for unge mennesker, som aldrig har hørt om Ralph Macchio versionen. Jeg nød i høj grad de første 45 minutter, hvor vi ser Dre (Jaden Smith) og hans mor flytte til Beijing og forsøge at indrette sig til en helt nye tilværelse under kinesiske himmelstrøg. Også meget fint, at man i stedet for at kopiere de gamle kendte scener i stedet laver små hyggelige referencer til dem.

Men kommer dog ikke uden om, at det ER et remake. Så grundhistorien er fuldstændig den samme. Og derfor skal vi altså tvinges til at se endnu en usympatisk træner for en selvforsvars skole, der lever efter reglerne ”no mercy”. Dette fører selvfølgelig til den obligatoriske turneringsudfordring, træning efter utraditionelle metoder og den endelige turnering, hvor alt går som ventet. Dette bliver ikke lettere at sluge, da filmen samtidig er temmelig lang.

Men ind i mellem alle disse gentagelser, så får man også en super hyggelig ungdomsfilm sat i en eksotisk storby med en charmerende Jaden Smith og en mindst lige så charmerende Wenwen Han som den violinspillende unge Mei Ying.

3 små stjerner til remaket og 4 store stjerner til ungdomsfilmen. 3½ stjerner ialt.

Emil

Men stadig okay, skuespillerne spiller ret god. Meget underholende film.

osj2507

Mine minder fra den første Karate Kid er mange, især Wax on - Wax off scenen er en man kan huske, men dette er en meget fin fortælling der bygger på samme stil som den gamle om Daniel San og Mister Miyagi :)

Denne film holder fast i mange af værdierne fra den gamle fortælling, karaktererne er næsten de samme, træningen og øvelserne er blevet en smule opdateret, problem stillingerne nogenlunde det samme, men alt i alt fungerer det meget fint.

Filmen er underholdende og fin at se for både store og små, men det er svært at leve op til nostalgien fra den gamle film for de voksne, mens børn vil se det som en fin fortælling, præcis som man selv gjorde med den originale film.

Ingen af efterfølgerne for den originale film havde så stor succes som den første, jeg tror heller ikke det vil være tilfældet for denne, så jeg håber de holder sig til denne.

Michael

Ikke den bedste jeg har set, men den kan godt gå, men vil hellere se de originale karate kid film! :D

The Other Account

Der er ikke stor forskel for hans søn klarer det mindst lige så godt som ham selv, og med 'The Karate Kid' beviser han fint hvilket "Like Father, Like Son" forhold, Will (Smith) har til sin søn. Der er underholdning i stor stil når remaken ruller på det store lærred, og med de perfekte skuespillere, fede Kung Fu tricks og den glimrende oplevelse vi får undervejs - tilsat små velplacerede glimt af humor og romantik - er der i den grad noget for alle pengene. Dog har denne version ikke den første The Karate Kid´s store armbevægelser, men besidder på sin egen underspillede måde samme følelsesmæssige intensitet, filosofisk action og stemning. Desværre udlevere filmen ikke nogen troværdig form for dybdeknugende drama, som genre listen ellers havde lovet. Og det er vildt svært at kunne trille tårer, selvom vi nemt kan få sympati for filmens hovedpersoner. Men i sig selv en glimrende Re-boot, der både kan ses af fans, nybegyndere og af kampsports elskende mennesker! For de to timer var virkeligt en stemningsladet nydelse, der tydeligvis gør at filmen fortjener de fire stjerner, den fint prøver at slå sig op på! Og som sagt så udleverede Jaden Smith en knald god præstation, i modsætning til hans alder. For hans attitude lå lige i de perfekte hjørner, for at kunne få hans karakter til at føles ægte. Men Jackie Chan´ holdninger og alt andet, var helt igennem suverænt. Han er uden tøving den fedeste Kung Fu læremester - der nogensinde har været på film, og det kan vi specielt se på hans holdninger, og den indre følelse der ender med at tvivle om, det overhovedet er skuespil, han præstere.

Det eneste der ikke rigtigt fungere i filmen, er de alt for mange henvisninger og direkte kopierede scener. Det er synd at man ikke kan se og anmelde den uden konstant at drage paralleller til originalen, og hvis den havde fået lov til at stå mere på egne ben i stedet for at hænge sig i forgængerens populære skørter, ville den have fået en stjerne mere. Alligevel ganske fin, og kan sagtens anbefales, hvis man har brug for at slå et par timer ned!

Andreas

Bedre end den gamle!
Og Jackie Chan passer PERFEKT ind i rollen, som Mr. Han!

Mathias

God underholdning og også en udemærket historie

Wayne

Historien er basalt den samme - uden wax on/off, og med jakke af/på istedet. Så hvorfor lave den overhovedet?

Nok mest for at få den fine historie opdateret. Med træning og flid kommer man langt. Jaden Smith gør det fint på udebane i Kina.

Det er en film for børn, og sådan fungere den også fint.

Frank

Okay film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.