Cookie- og Privatlivspolitik

The Impossible

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
24.01.2013
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Impossible
|

I dramaet 'The Impossible' starter Maria (Naomi Watts), hendes mand Henry (Ewan McGregor) og deres tre sønner deres vinterferie i Thailand, hvor de ser frem til nogle fridage i et tropisk paradis.

Om morgenen den 26. december, da familien slapper af ved poolen, breder et uhyggeligt brøl sig fra jordens indre, og imens Maria lammes af frygt, rejser en mur af sort vand sig og fejer hen over hotellets grund med retning mod hende.

Et kaotisk øjeblik senere ligger alt i ferieressorten oversvømmet hen, og forældrene må kæmpe en umulig kamp for at blive genforenet med hinanden og deres børn.

Der var mange rosende ord om knugende stemning og underspillet uhygge, da Juan Antonio Bayona i 2007 spillefilmsdebuterede med gyseren 'Børnehjemmet'.

Hans nye film tager et anderledes, men ikke mindre uhyggeligt emne op - nemlig tsunamien i 2004, der oversvømmede store dele af Østasiens kyster. 300.000 mennesker blev slået ihjel, tusindvis blev forældreløse, og flere vestlige familier var berørt af katastrofen.

Filmen er baseret på en spansk families virkelige oplevelser.

'The Impossible' er nomineret til en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (569 votes)
4.7
3.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I mødet med en trafikulykke er der to slags mennesker. Dem, som stopper op og vil se, hvad der er sket, og dem, der går videre. Hvis du hører til den første gruppe, er 'The Impossible' måske noget for dig. Hvis du tilhører den anden gruppe, er der kun de gode effekter tilbage." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... Juan Antonio Bayona har en uhørt sans for detaljer. Og medmindre du er lavet af sten, får hverken hjerte eller tårekanaler fred før den smukke og tilfredsstillende slutning." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... en decideret usmagelig film. [...] forvandler på værst tænkelig vis naturkatastrofen til et usmageligt melodrama på værste Hollywood-maner. [...] der er ikke den følelsesmæssige klichéknap, der ikke trykkes på undervejs." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Der trykkes på alle tangenter i 'The Impossible', der hverken bliver interessant som historie eller som film. De smukke billeder lades i stikken af en middelmådig fortælling, der ikke har andet end manipulerede følelsesbrud på hjerte." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Virkelighedens familie og naturkræfter reduceres til dusindrama." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... Bayona og Sanchez går for langt i forsøget på at tækkes det internationale marked. Den overlevendes beretning sexes op med tvivlsomme fortælletricks. Man sætter (endnu) mere pris på sin familie bagefter, men 'The Impossible' føjer intet til filmkunsten eller menneskets selvforståelse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Joachim

Elendig film - det bedste - og eneste gode - er efekterne, men det hjælper jo ikke noget, når skuespillerne spiller ad helvedes til! Virkelig uægte og plastik-agtige præstationer! Føj!

Cathrine

Da jeg så denne film på reklamesøjlerne, troede jeg faktisk det var sådan en komedie med familieproblemer osv. men jeg ved ikke om plakaten bare var utrolig misvisende eller hvordan, for jeg må nok sige at jeg blev noget overrasket. Det kan virkelig betale sig at lave lidt research på de film man gerne vil se, først. Jeg er nok ikke den eneste der syntes at “true story” film faktisk er lidt bedre, end så mange andre film, fordi man ved i baghovedet at det man sidder og ser, faktisk er sket i virkeligheden. Det gør et eller andet ved filmen, og man for en hel anden forståelse for den.
Jeg vil gerne indrømme at jeg begyndte at fælde en tåre et par gange. Man bliver bare så ked af det på forældrenes og børnenes vegne, fordi de har det så hårdt. Men man græder også af glæde fordi det er et meget bevægende øjeblik når nogle finder hinanden. Jeg kunne dog godt savne lidt mere historie, måske fra andre mennesker en blot denne families, men filmen er absolut ikke kedelig, og der kommer små overraskelser hele tiden. Et eller andet sted kommer jeg til at tænke på Titanic, pga at der kommer lidt de samme følelser frem blandt andet frygt, rædsel mm. Kombinationen af flot fotografering og god lyd er enormt effektiv og sammen med de visuelle effekter kommer det til at føles utrolig realistisk, når kæmpebølgerne vælter ind over én. Detvil helt klart have været en utrolig oplevelse i 3D. Jeg skruede faktisk højt op for mine højtalere denne gang, da musikken var helt vidunderlig og ramte virkelig plet. En rørende og tankevækkende film. Denne film går lige i hjertet.
Sidst men ikke mindst en stor ros til de fantastiske skuespiller som virkelig brænder igennem, og man føler lidt at det var dem som virkelig var med. Det er fedt at se, at selvom de ikke vil have de samme erfaringer og oplevelser med, at de stadig formår at spille helt igennem seriøse. En særlig oplevelse var de 3 unge drenge, som gør deres arbejde utrolig godt. At man så ung kan overbevise en helt flok mennesker i en biograf, om at det hele er forfærdeligt, det er fantastisk. Jeg vil varmt anbefale denne film til alle som har en hang til de lidt mere sørgelige film, som alligevel ender lykkeligt.

Nikolaj

Og fantastisk skuespils præstation af dem alle.

Kat

En fantastisk gribende film,som man lever sig en i. Man føler meget med familien og deres situation. Børnene spiller deres roller fantastisk. Er meget tilfreds. Helt klart en film der skal ses

Sarah

Hold da op. Man bliver ramt på så mange måder. Filmen skal ses! Den er smuk! Den er flot med skuespillet især!!!
Den skal ses! Det gør ondt, ja. Men HOLD DA OP! Den er... ubeskrivelig.
Rammer LANGT hårdere end Titanic.
Denne film gør, at man aldrig havde elsket sin familie så højt.
Den bekræfter en i hvor højt man elsker hinanden.
SE DEN FOR GUDS SKYLD!

Malene

intet mindre en STORSLÅET !! skildringen af denne historie går lige i hjertet man sætter virkeligt pris på det man har. man får et indblik i de tanker og den rædsel som alle der oplevede tsunamien må have haft og følt. en helt igennem virkelighedstro og gennemarbejdet skildring af en forfærdeligt historie som for denne ene families vedkommende endte lykkeligt skræmmende og fangende.

Wayne

når den er baseret på en virkelig historie. Pyt så med at den virkelige familie langt fra lignede den i filmen.

Sørgerligt at der skulle sådan en katastrofe til, før man for alvor tog Tsunamier alvorligt. Og trods det har vi jo oplevet en endnu værre katastrofe i Japan siden.

Marilyn

Personlig er jeg ikke til sådanne film, men satte mig alligevel til, at se den. og den levede helt op til mine forventninger.(selvom de ikke var særlig høje) filmen er flot og godt lavet efter den originale historie, det er bare ikke min kop te. men kan anbefales til folk der godt kan tænke sig, at fælde en lille tåre.

Vanessa

Vil klart anbefale den, flere gange under filmen var jeg ved at stortude, så sørgelig på den absolut bedste måde!
Kan klart anbefales! Vildt gode effekter og make-up! <3

Christina

Allerede da jeg så traileren til denne film fik jeg næsten tåre i øjnene og kullegysninger. Så jeg vidste at det ville bliver meget følelsesladet tur gennem denne film da jeg skulle se den.
Og ja den er rigtig god, den rammer virkeligt en.
Vi ved god alle sammen hvor forfærdeligt det hele var, eller vi kan ihvertfald forestille os det, men vi kommer helt tæt på i denne meget rørende film.
Kan kun sige at i skal se denne storslåede, fantastisk, tårevædende film, som fuldstændig tager pusten fra en.

Tilslut må jeg lige rose skuespillerne og ikke mindst dem der spiller børnene i denne film for et fantastisk skuespil.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.