Cookie- og Privatlivspolitik

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2009
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Imaginarium of Doctor Parnassus
|

'The Imaginarium of Doctor Parnassus' handler om et omrejsende teaterkompagni, som giver publikum en forestilling ud over det sædvanlige.

Dr. Parnassus stiller publikum over for en række uimodståelige valg, men til trods for hans evne til at fornemme andre menneskers ønsker, så er hans eget liv forbandet med en mørk hemmelighed.

For mange tusinde år siden vandt han udødelighed i et væddemål med djævelen, Mr. Nick. Mange århundreder senere, da Dr. Parnassus møder sit livs kærlighed, bytter han udødeligheden for ungdom, dog på den betingelse, at Mr. Nick skal have hans datter den dag hun fylder 16 år. 

Årene er nu gået, og i desperation indgår Dr. Parnassus endnu et væddemål for at redde sin datter fra hendes skæbne og én gang for alle gøre op med fortidens synder.

Terry Gilliams fabel 'The Imaginarium of Doctor Parnassus' blev Heath Ledgers sidste film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2066 votes)
4.4
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... rummer flere originale visuelle indfald end ti gennemsnitlige spillefilm til sammen, og mindre kunne sagtens have gjort det, men voldsomt imponerende er det samt vidt åbent for allehånde fortolkninger. ... Men man kan også bare læne sig tilbage og nyde dens forunderlige billeder. Og Heath Ledger." (Ebbe Iversen) ()

 • BT

  "Filmen hopper frem og tilbage imellem nutid og fjern fortid. ... Hvad der derefter sker, må kun guderne og måske Terry Gilliam vide. Men flot er det. Ingen kan som Gilliam nemlig skabe en filmisk drømmeverden, hvor alt er muligt." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Historien hænger måske ikke lige godt sammen på alle punkter, men det tilgiver man nemt, når man først er fanget ind i Gilliams fortryllende billedspind, hvor kombinationen af fornemt holdspil, forrygende effekter og en krøllet instruktørhjernes slående visioner resulterer i et af årets mest syrede og sanselige filmeventyr. Al magt til fantasien!" (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er som at træde ind i en fantasiens slikbutik, og derfor kan man tilgive Gilliam de strukturelle problemer, som historien til tider lider under, og som gør filmen en anelse uengagerende. Det er svært at få en overdosis af Gilliam, hvis eventyrmedicin man ofte bør udskrive en recept til." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "En visuel tour de force af en vellykket film med flere virkeligheder og planer. En af årets bedste biografoplevelser..." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

På sin helt egen måde.

Lars Michael

faktisk en super god film,da jeg så den første gang var jeg helt vild med den,jeg troede ikke den ville være så god.
Gode skuespiller gør det rigtig godt i filmen, den skal ses af alle fordi den fortjener det.

Wayne

Dog ikke Gilliams bedste, det bliver lidt rodet med de forskellige skuespillere i samme rolle. Men som fan af Gilliam og med de odds han var oppe imod, med Heath Ledgers, alt for tidlige bortgang, så er det bestået.

Trine

Man kan ikke lade være med at sluge de flotte billeder som danser hen over skærmen. Heath Ledger spiller sublimt og man kan ikke lade være med at føle en vis melankoli gennem hele filmen, når man tænker på at man ikke længere skal se ham på det store lærred. Løsningen med Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell fungerer virkelig godt - det er nok den film jeg nogensinde har set som er mest spækket med lækre Hollywood-skuespillere. Men det skal ikke være fokus, filmen er vanvittig flot og tog mig med storm.

Nadineuser/13852

Hvordan kan denne skønne film være gået min næse forbi :/ forstår det simpelthen ikke. Den skal ses. Selvin det så ikke lige bliver i biografen jo. Hmm yderst mærkværdigt .

Qieph

Er for nice ;D Kunne se den igen og igen ;D

May

En sært underholdende og super fed film! Fantasilandskaber, sjovt tøj, anden tidsalder og en morale, som jeg faktisk allerede har glemt. Men eftersmagen er at den var lækkert underholdende, med troværdigt skuespil fra hver enkelt af dem - inklusive den fascinerende model, der spiller datteren. Jeg skal helt sikkert se de een gang til!

Tine

Ja, overskriften siger det meste for mig.

Jg var vild med filmen, og gik ud med en lille klump i halsen pga. påmindelsen om at der ikke kommer flere fantastiske film fra Heath Ledger.

Super film, og de andre fyre der trådte til i Heaths sted gjorde det rigtig godt.

Janususer/351309

Dejligt Monty Python/Brazil univers

Kian

,.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.