Cookie- og Privatlivspolitik

The Hurt Locker

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.09.2009
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hurt Locker
|
'The Hurt Locker' er en aktuel krigsfilm om den blodige hverdag i Irak fra Kathryn Bigelow, instruktøren bag 'Point Break' og 'Strange Days'.

Midt i krigens kaos tvinges en bombestyrke ud på opgaver i en by, hvor alt er potentielt dødeligt.

De specialuddannede soldater arbejder med at uskadeliggøre de mange bomber, som fjenden placerer i vejsider, i biler, i lig og på selvmordere.

Det er en livsfarlig indsats, der er lige så nødvendig, som den er risikabel. Filmen er baseret på virkelige situationer.

'The Hurt Locker' har vundet seks Oscars for bla. Bedste film, Bedste instruktør og Bedste originale manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (827 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... Bigelow, der er en af filmverdenens få succesrige kvindelige actioninstruktører, [har] lavet en usædvanligt skarp krigsfilm, som, fordi hun forstår at økonomisere med alt fra sit persongalleri til de psykologiske virkemidler, føles som en præcis og sandfærdig fiktion om Irak-krigen. 'The Hurt Locker' er en moden og bevægende actionfilm." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "Den griber fat med et knusende tag i publikum, som varer ved fra første scene til rulleteksterne er forbi." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "En på alle måder uhyggeligt intens oplevelse." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... én af de mest begavede og vedkommende film, der foreløbig er kommet ud af konflikten i Irak..." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "En ekstremt ubehagelig, stærk og uhyggeligt vedkommende film." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

The Hurt Locker Vil gå over i historien som noget af det bedste inden for krisfilm.
Godt skruet sammen over det hele af filmen, stærke scener imellem det stille.

Bjarke

Krigsfilm, især dem fra Hollywood, portrætterer gerne store krigshelte og krigens store og fatale konsekvenser for dens deltagere samt familien på hjemmefronten. Sådanne skildringer af krigens rædseler er også at finde i "The Hurt Locker", men filmen skildrer også, hvordan krig kan være et adrenalin-fix, hvordan nogle personer føler sig bedre hjemme på slagmarken end i hjemlandet. Man kan være enig eller uenig i sådan en skildring, men jeg synes, at det er dejligt med noget variation. Desuden giver sådan en historie anledning til en række ret gode actionscener ("The Hurt Locker" er jo trods alt en actionfilm). Dette kombineres så med godt skuespil og flot filmfotografi, hvilket giver en krigsfilm, der både er underholdende og som giver stof til eftertanke.

Frank

God film

Jeff

Very good, but not worth its Oscar if you ask me.

Matthiasuser/576830

Først vil jeg sige, at mange herinde fuldstændig misforstår filmens plot. Der er ikke lagt op til store politiske propagandiske slagsmål med vores moralske regelsæt. Filmen handler alene om ham og hvorfor han er sådan. Hvorfor hans verden er blevet som den er, og hvorfor intet andet giver mening, end at drage i krig og disarmere bomber. Slutningen er rammende. Den understreger hans ligegyldighed overfor omverdenen. Jeg mener dog at filmen er blevet for hypet. Den er solid og utraditionel, og let provokerende, og desværre bringer det en let strøm af anmelderen der har en tendens til at blive for benovet over film der går lidt mod strømmen. Jeg syns filmen har et rigtig godt plot og nogle gode karakterer, men så er den heller ikke bedre. Den er populær fordi den er aktuel. Hvis man skal se en genial krigsfilm, så se The Thin Red Line. Fantastisk film.

S. Rico

Efterhånden som filmen skrider frem, lever man sig mere og mere ind i personerne og historien. Filmen starter lidt kedelig og uinspirerende, men da jeg forlod biografen et par timer senere, var jeg i en anden verden. Se den!

Glenuser/262802

Ikke umagen værd

Aminauser/35041

Denne film er nok en af de dårligste jeg længe har set! Skuespillet var fint og samme med kvaliteten af filmen, men historien er da forfærdelig og meget usammenhængende! Den prøver blot at få krig til at se sejt ud, og give amerikanske unge lysten til at melde sig ind i hæren! Burde være forbudt!

Kenuser/211288

God tankevækkende film! Meget mere relevant i forhold til ligegyldige Avatar. Fortjent oscarvinder, der burde sætte nogle spørgsmålstegn ved situationen i Irak.

Liwuser/13694

Fantastisk film. Se den!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.