Cookie- og Privatlivspolitik

The Huntsman: Winter's War

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder en række scener med voldsomme kampe, truende væsner samt forvandlinger og drab. Da volden fremstår stiliseret og er overvejende ublodig, og da dramatikken foregår indenfor en genkendelig genremæssig ramme, vureres det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
07.04.2016
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Huntsman Winter’s War
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

'The Huntsman: Winter's War' handler om jægerne Eric og Saras kamp mod de to onde dronninger og søstre, Ravenna og Freya.

Efter en tragisk begivenhed samler isdronningen Freya en hær af jægere med den simple regel: Kærlighed er forbudt. Denne regel bryder de to forelskede jægere, og som straf må den tapre Eric se sit livs kærlighed blive dræbt.

Syv år efter har Snehvide besejret sin onde stedmor Ravenna, men sidstnævntes magiske spejl er forsvundet. Spejlet ender uheldigvis i Freyas besiddelse, og hun bruger det til at bringe sin søster tilbage fra de døde.

Den stærke jæger må nu ud i sit livs kamp for Snehvides kongerige, og han får igen hjælp fra de trofaste dværge og hans elskede Sara, der til hans store overraskelse stadig er i live.

Eventyrfilmen er både en forgænger og en efterfølger til Snow White and the Huntsman, der opdaterede Brødrene Grimms klassiske fortælling. 2eren viser både, hvordan Eric blev jæger, hvad er der skete med hans kone Sara, og hvordan dronning Ravenna vender tilbage fra de døde efter Snehvides sejr.

Chris Hemsworth og Charlize Theron er begge tilbage fra den første film som hhv. jægeren og den onde Dronning Ravenna. Derudover tilslutter Emily Blunt og Jessica Chastain sig eventyrets rolleliste.

'The Huntsman: Winter's War' er instrueret af debutanten Cedric Nicolas-Troyan, der var ansvarlig for visuelle effekter på den første film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (251 votes)
4.3
2.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der fyres simpelthen så mange iskrystaller af og bygges så mange isvægge af de onde, at man kommer til at savne bare et lille bitte bål at varme sit filmhjerte ved." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Alt alt for overfladisk og rodet." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det er lidt ligesom at overvære et kedsommeligt afsnit af 'Game of Thrones', garneret med lidt løse, overskydende ideer fra Peter Jacksons 'Ringenes Herre'-trilogi." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  "En generisk fabel fortalt med døde replikker i 114 ulideligt lange minutter." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

At lave en efterfølger til en film har sine konsekvenser, og det gælder også hvis man laver en historie før den første film, så der er en bedre mening hvorfor karakterne er som de er, som dengang vi første gang mødte dem... Men hvor mange forbindinger er der fra den første film, til den nye her?

Universet er også noget jeg vil dykke mere i, da jeg ikke synes man sådan helt kommer ind i dette dramatiske eventyr univers. - Første film var en del mere dystert og mørkt end her, og for mange ultra effekter overskygger filmen for meget. Der burde gerne have været mere balance og mere dybde i mystikken og dramatikken

Kostumerne er guddommelige smukke, dem vil jeg i den grad gerne eje

Jeg forguder Charlize Theorn portræt som den onde gyldne dronning....men det er ikke helt, ligesom Hemsworth charme, nok til at bære filmen

Wayne

Hvad gør man, når man har haft en succes - men er blevet sur på hovedrolleindehaveren (Kristen Stewart)? Og iøvrigt brænder efter at lave en efterfølger, så man kan score flere penge.

Enkelt man skriver da bare Snehvide ud af historien, og nøjes med at omtale hende med navn, så er den i vinkel.

Og så bruger man den anden hovedrolle, Chris Hemsworth - og laver en oprindelseshistorie på ham, og bingo så kan vi fortsætte næsten hvor vi slap.

Resultatet blev absurd kikset - det er ikke en prolog, eller en 2'er i Snehvide universet. Det er noget som smyger sig omkring den første film.

Den første 3. del handler om tiden før Snehvide, og resten er om tiden efter.

Derfor springer filmen helt absurd mærkelig i tid, lige pludselig - og nye seere vil opleve det som et stort hul i historien, som aldrig får et nødvendigt resumé.

Fred være, næsten, med det. Hvis det så var en god og interessant historie man fik.

Det er det bare ikke. Det er et underligt mix af Isdronningen/Elsa (fra Disney's Frozen) - kombineret med resterne fra Snehvide.

Den tynde kærlighedshistorie, som hverken Hemsworth eller Jessica Chastain får os til at tro på, gør heller ikke noget godt.

Eneste plus er lækre visuelle billeder, hvor Charlize Theron stjæler billedet som forventet.

Men som originalt eventyr er den dumpet.

S. Rico

Først og fremmest bør man gøre sig selv den tjeneste IKKE at læse kino.dk’s resumé, for stort set hele handlingen bliver afsløret der. Det ville nemlig være synd at snyde sig selv for de tvists og overraskelser, som filmen rent faktisk byder på. Jeg var i den heldige situation ikke at vide noget som helst på forhånd, og jeg blev rigtig godt underholdt af den rimelige gode historie.

Uden at afsløre for meget er det en historie om en kvindes (Freyas) kamp mod kærligheden, mod sin søster, mod Verdenen - og mod sig selv. Oven på dette er der lagt en fortælling om to unge krigerbørn, hvoraf den ene vokser op til at blive The Huntsman. Der er mest fokus på de to unge helte, men det er hovedfortællingen om Freya, som er drivkraften i filmen.

Det fungerer ganske fint et stykke ind i filmen. Men så sker der desværre det, at dværgene fra første film kommer på banen igen. Herefter bliver vi tvunget til at se på en hel del unødvendig ”dværgekomik”. Og der bruges også for meget tid på actionkampe mod nogle ligegyldige væsener. Hvis der i stedet var blevet fokuseret mere på forholdet mellem Freya og hendes søster, så kunne det have været en forrygende film. Men denne del skøjtes der henover, og hele den ”store” finale er ovre, før den rigtig kom i gang.

Så hvad der kunne have været en film til 4-5 stjerner ender med at blive degraderet til 3 store stjerner på grund af et dårligt manuskript.

PS: Der er stor risiko for at man undervejs kan få stærke associationer til Frozen eller til The White Queen vs. The Red Queen fra Alice i Eventyrland.

Julie

Jeg elsker Charlize Theron og hun spiller fantastisk sammen med Emily Blunt. Og så ser de jo begge to super godt ud.

Astrid

Flotte kostumer, hvilket er det der giver den 2 stjerner og ikke 1. Filmen var rodet og havde ingen kontinuitet ift. den første film.

Nanna

Det var en fremragende film - markant bedre end Snow White and the Huntsman.

Der var dog masser af forudsigelighed - men hey: det er Hollywood.

Eneste ting, der trækker ned, er at der er en stor uoverensstemmelse mellem første og anden film - broderens, Finns, rolle er ikke eksisterende i anden film og hvis han havde været der (og gjort de ting han påstår) ville plottet i denne film ikke være muligt som det er.

Stadig: fantastisk film - meget bedre end 1'eren. Ville klart se den igen !!!

LittleEmperor

Den var god og spændende. Solid acting! Fremragende cinematography og også morsomt. Jeg nød filmen - rigtig underholdende!

Kathrineuser/418768

Rigtig god film, mangler dog lige det sidste til at man synes den er fantastisk god og gribende!

Andreas

for mig var det mest kampen til sidst i filmen der manglet noget, det er som om at den "store" plot twist, som man i øriget kan gætte efter de første fem minutter, vis man har set den første film, ikke har en stor nok effekt, der kunne man have lavet en magte feder kamp end den vi enlig får,

Kimmie

Den er god, lige et eventyr for mig og de samme skuespiller, og en god fortælling til en efterfølger af den første og man få at vide lidt mere om huntsmans historie i denne her. Men en god film :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.