Cookie- og Privatlivspolitik

The Hunger Games: Catching Fire

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingsladet grundstemning, som til tider bliver truende og angstpræget. Den indeholder lange dramatiske scener med forfølgelser, vold og drab, ligesom der er flere meget følelsesladede scener, hvor man blandt andet ser angste mennesker, der kæmper for deres liv. I en scene bliver en mand skudt i hovedet - det er dog filmet på sådan en måde, at man ikke ser skuddet ramme, i en anden lettere klaustrofobisk og angstpræget scene ser man en kvinde lukket inde i et glasrør, der kæmper forgæves for at redde en mand uden for røret. Da filmen foregår i et urealistisk science fiction univers, da de voldlige scener er klippet sådan, at volden ikke fremstår detaljeret, og da hovedpersonen fremstår særdeles stærk og handlekraftig vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.11.2013
| |
2 timer 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Hunger Games: Catching Fire
|
Versioner: se alle
Særvisning, Originalversion
|

I filmen 'The Hunger Games: Catching Fire' er Katniss Everdeen og Peeta Mellark fra Distrikt 12 vendt hjem efter at have vundet det 74. årlige dødsspil. Men de to sonere må atter forlade deres familier for at tage på en sejrstur gennem Panem og promovere det makabre realityprogram, hvor børn tvinges til at kæmpe for livet.

Turen gennem distrikterne afslører, at et oprør ulmer lige under overfladen, og at Katniss er blevet et symbol på frihed. Den tyranniske præsident Snow må derfor forberede et alternativt 75. Dødsspil, hvor "The Girl on Fire" igen er en afgørende brik.

’The Hunger Games: Catching Fire’ er fortsættelsen til den succesfulde ’The Hunger Games’ (2012), hvor Oscar-vinderen Jennifer Lawrence indtog rollen som den kampdygtige Katniss Everdeen.

Suzanne Collins’ romanserie har vist sig som den oplagte arvtager til Harry Potter og Twilight-sagaerne med sin store, unge og dedikerede fanbase og bliver til i alt fire film.

Dødsspillets rolleliste byder på en del gengangere fra den første filmatisering, men med en betragtelig tilføjelse i Philip Seymour Hoffman (Capote). I instruktørsædet sidder denne gang Francis Lawrence (Constantine), som også har fået tjansen på de sidste to film i serien.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2487 votes)
5.1
4.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmserien er [...] ved at udvikle sig hen imod det fejlfri og bider Harry Potter bagi som den vigtigste filmserie til unge og de unge i hjertet." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] resultatet er en både underholdende, mørk og rystende flot film, der sætter sig dybt under huden - på både børn og voksne." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] ’The Hunger Games: Catching Fire’ er toptunet underholdning med både kant og finesse." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] ikke alene er 'The Hunger Games: Catching Fire' en lige så spændende film, som 'The Hunger Games' var - den fortsætter også det fuldkommen overbevisende dystre fremtidsunivers." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Borgerkrigsdramaet har hverken Harry Potters variationsmuligheder eller ’Twilight Saga’s romantiske langhalmstærsken, men kun sin spænding at gøre godt med." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "Young adults-målgruppen er blevet spist af med en række halvdårlige film, [...] men 'Catching Fire' er et kvalitetsprodukt..." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Gary Ross’ filmatisering af første bind i Suzanne Collins’ romantrilogi om 'The Hunger Games' var bedre end forventet. [...] Men toeren er bedre." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Catching Fire er etteren men med et boost af endnu mere kvalitet. Alt ligefra dødsspillet, til oprøret, til filmen i sig selv er stører. Jeg kunne dog savne den mere knugende intense stemning i dødsspillet, som den første film havde. Det kunne jeg, da dødsspillet i Catching Fire føles mere underholdene at se på end intens og ubehageligt, som det var at se på i den første film.

Malou

DEn bedste film JEG ELSKER ALLE THG FILMENE

GiwizZeni

Hvorfor?

Katrine

Blev meget overrasket over hvor fanget jeg blev af denne film, da jeg syntes den første var utrolig kedelig. Super dejligt at blive overrasket :)

Sandra

Jeg er fan :)

Mallica

Love it, love it, love it.
De lokker en til, at ville se mere :D

joanna

Jeg må indrømme at selvom jeg syntes det var denne film der skulle have været lavet til to film så man ikke gik glip af så meget var jeg alligevel inde og se den 4 gange ;-)
Skide god film og fantastisk godt lavet men det er ærgerligt at bi skal skynde os sådan igennnem handlingen

Nikolaj

Et større indblik på krigen, hvilket er perfekt. Philip Seymour Hoffman er da også bare fremragende i filmen, det samme er Donald Sutherland. Filmen er på niveau som etteren, måske en da bedre.

Nikolaj

Den anden udgave i serien giver ekstra fylde til plottet i den overordnede fortælling. Det er ikke kun en håndfuld personer der går og prøver at slå hinanden ihjel. Filmens slutning ligger meget op til de snarlige kommende resterende film og et plot der ikke ligner noget nær de to første film.

Ida

Efter min mening er 2’eren meget bedre end den første film. Det tog mig med overraskelse at opdage, at den totalt overgik alle mine forventninger! Den første film skuffede mig virkelig, og levede slet ikke op til de forventninger jeg havde haft, efter at have læst bogen.. derfor havde jeg ikke de store forventninger til 2'eren - men jeg blev meget positivt overrasket - De har virkelig ramt plet med den her gang! ;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.