Cookie- og Privatlivspolitik

The Homesman

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en barsk og tung grundstemning. Der er mange brutale scener, som involverer døde børn, herunder også spædbørn, og flere af de centrale karakterer præges af sindsforvirring, tomhed og triste levevilkår. I én scene kommer en kvinde iført blodigt tøj gående. Hun har et tomt blik i øjnene, og i armene bærer hun et sygt, men levende spædbarn, som hun kaster ned i et udendørs lokum. I en anden scene ses en voldsom og vanvittig kvinde, som tvinges ind i en vogn. Hun skriger, sparker, hvæser og bider, og man ser i nærbilleder hendes vilde, nærmest dyriske ansigt. Endelig er der en scene, hvor en kvinde har hængt sig i et træ, og man ser hendes grå, livløse ansigt, da hendes lig tages ned. På grund af de mange barske og brutale scener vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
04.12.2014
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Homesman
|

I filmen 'The Homesman' lever Mary Bee Cuddy et ensomt liv i Nebraska i sidste halvdel af det 19. århundrede.

Nærmeste landsby er placeret på kanten af prærien, og da tre sindslidende kvinder fra området skal eskorteres til storbyen, melder den handlekraftige Cuddy sig frivilligt til opgaven. Men hun har brug for beskyttelse og slår derfor en handel af med George Briggs - en lokal, utilregnelig plattenslager. Sammen begynder den umage forsamling deres rejse mod civilisationen.

Western-genren byder sjældent på kvinder i hovedrollen, men 'The Homesman' er en undtagelse. Her tager den dobbelte Oscar-vinder, Hilary Swank, affære, imens hankønnet er reduceret til en forbavset tilskuer. Inklusiv Tommy Lee Jones, der både spiller filmens anden hovedrolle som George Briggs, og som samtidig står for instruktionen. Hans anden biograffilm som instruktør efter The Three Burials of Melquiades Estrada.

Filmen har desuden Sonja Richter i en markant rolle som én af de tre sindssyge kvinder. Hendes ægtemand spilles af David Dencik. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (51 votes)
3.7
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Tommy Lee Jones skal have ros for at holde kursen sikkert igennem en snoet fortælling, der veksler, ofte uvarslet, mellem kulsort alvor og desperation, og en sarkastisk, nærmest løssluppen humor." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Ingen er bange for at være uattraktive og komplicerede. Filmen beskriver nemlig en tid og en eksistentialistisk situation, der pressede de 'nye' amerikanere til ekstremer." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] først og fremmest en overbevisende skildring af den eksistentielle ensomhed og udsathed i det virkelig vilde Vesten. Et must for alle os, der aldrig er holdt op med at elske western-genren." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er stærkt tvivlsomt om 'The Homesman' ligefrem har skaffet kvinden en plads i westerngenren. Men Det vilde vesten bliver i hvert fald aldrig det samme igen - knap så vildt, men til gengæld ikke så lidt mere skræmmende i sit nærvær." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en fascinerende film: Jeg elsker Tommy Lee Jones' hæst drævende Texas-amerikanske. [...] Her instruerer han sig selv i en mindeværdig rolle som bisse og dog med håndfast moral, når det gælder." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] det meste af tiden fungerer 'The Homesman' faktisk som en blanding af 'True Grit'-hygge og barsk historietime. Først til sidst slingrer prærievognen faretruende." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Filmen er interessant nok. Man ser, hvor fattige man var ude på landet i gamle dage. Man ser konen, der arbejder for føden, og banditten der er eftersøgt her og der.

Men handlingen er ikke det store, man keder sig ikke. Men nogle af dialogerne er lidt sløve, og handlingen brænder aldrig helt igennem.

S. Rico

The Homesman er et socialrealistisk drama forklædt som en western. Hillary Swank og Tommy Lee Jones er helt igennem overbevisende og leverer fantastisk gribende spil. En trist og barsk historie, som på ingen måde glorificerer det hårde pionerliv i 1800-tallets midtvesten. Kontrasten mellem det tørre og golde Nebraska og det frodige hyggelige Iowa får én til at spekulere på, hvad i alverden der fik så mange nybyggere til frivilligt at søge lykken på den dengang uopdyrkede prærie midt i indianerland. En meget seværdig film, men forvent hverken underholdende skuddueller eller glade salontoner.

Marishen76

SPOILER ALERT!!!!

Havde vundet billetter til den, men havde ikke rigtig læst om den eller set trailer til den. Så havde ingen forventninger.
Synes filmen var god. Gode skuespiller præsentationer, en god historie (bare altid ærgerligt når helten dør :-))Og så elsker jeg altid, når det er filmet i smukke landskaber.

Lisauser/501649

Skuespillernes præstationer kan der ikke klages på, men jeg synes uden at sige for meget, at filmen knækker cirka halvvejs, og man sidder tilbage og tænker, nå nå ... så gik der tid med det.

Britta G.

Har set filmen, og nød virkelig fortællertempoet og det fremragende skuespil af TLJ og HS...men også de 3 "crazies" fortjener stor ros. Men generelt var alle skuespillerne i top. Måske var Meryl Streep en anelse karikeret, men ellers. Sad med tårer i øjnene flere gange og kuldegysninger andre gange!En film af kvalitet! Den er bestemt anbefalingsværdig at se!!!

Wayne

Det gjorde han godt i The Three Burials of Melquiades Estrada, og denne er absolut også værd at se.

Vi kommer på en temmelig speciel rejse, med en ret broget flok mennesker. Dog vil jeg sige at Hillary Swank flere gange omtales som kedelig, ja endda grim - så burde man måske have fundet en anden til den rolle.

James Spader (Raymond 'Red' Reddington fra The Blacklist) har en mindre rolle - men man skal lige genkende ham... Og der er også en lille rolle til Merryl Streep hvor hun overraskende spiller en kvinde på sin egen alder.

Der tales faktisk dansk i filmen, da to danske immigranter, spillet af David Dencik og Sonja Richter udveksler nogle få ord sammen. Dog virker det lidt underligt at man ikke har valgt en dansker til en rolle som afdød mor, som Sonja's rolle taler med - det virker lidt sjusket

Slutningen er lidt besynderlig, men passer egentlig til tonen i resten af filmen.

4 ud af 6 stjerner.

Wayne

med et plot, man ikke har hørt før.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.