Cookie- og Privatlivspolitik

The Happening

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
13.06.2008
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Happening
|

M. Night Shyamalans nye film 'The Happening' er en nervepirrende paranoid thriller om en uforklarlig og uomgangelig katastrofe, som truer den mest basale af alle menneskets drifter: selvopholdelsesdriften.

Det kommer som et lyn fra en klar himmel. I løbet af få minutter rammes storre amerikanske byer af en bølge af underlige, isnende uhyggelige dødsfald. Hvad skyldes det? Er det et eller andet nyt terrorangreb, et fejlslagent eksperiment, et djævelsk kemisk våben, et ukontrollabelt virus?

For kemi- og fysiklærer Elliot Moore (Mark Wahlberg) i Philadelphia drejer det sig først og fremmest om at komme væk. Sammen med sin kone Alma (Zooey Deschanel) og sin bedste vens datter (Ashlyn Sanchez) begiver de sig af sted, først med tog, så i bil, til slut til fods. Men snart går det op for dem, at ingen – og intet sted – er uden for fare.

Det er først, da Elliot begynder at fatte den sande natur i det, der lurer derude – og hvad der har udløst denne kraft, som truer menneskehedens fremtid – at han øjner et spinkelt håb om, at hans sårbare lille familie måske vil vare i stand til at undslippe med livet i behold.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (292 votes)
3.5
2.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ... [Shyamalan] er god til at skabe fængslende atmosfære og dårlig til at fortælle helstøbte historier. ()

 • BT

  Shyamalans historier er blevet tyndere og han vælger ringere skuespillere og det gør hans film til stadig mere tomme og ufuldendte stiløvelser. ()

 • Ekstra Bladet

  Selvom om 'The Happening' har sine effektive momenter undervejs ... er historien simpelthen så tåbelig og usandsynlig, at man aldrig bliver rigtig bange. ()

 • Jyllands-Posten

  ... begår en dødsssynd for gysere: Den er så inderligt forudsigelig, at der ikke sker noget som helst, som man ikke har kunnet gætte i forvejen. ()

 • Politiken

  ... [hverken] uhyggelig eller troværdig som gyser. ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
The Moviemaster

Den her film er dårlig på den gode måde.

Skuespillet er så forced at man ikke kan andet end at grine af fryd over hvor dårligt det er. Allerede i det første billede går det op for en af det bliver en meget dårlig/god film.
Skuespiller der spiller akavet fordi de prøver at spille seriøse.

Mark Wahlberg som virkelig ser ud til at spille så lidt som muligt og bare få the paycheck. Zoey har en af de mest akavede roller i film historien...

Det er en guld gruppe for folk der elsker den slags film.

S. Rico

Denne film ligger langt fra tju-bang katastrofefilm som 2012 og andre af samme kaliber. Her er der tale om en noget anderledes katastrofefilm, hvilket man også vil forvente af denne instruktør.

Stemningen er dyster og håbløs, og det absolut modsatte af en feel-good movie. Jeg fandt den meget fascinerende og blev rimelig berørt over de grufulde ting, der sker undervejs.

M. Night Shyamalan har både lavet utroligt gode og rimelig ringe film. Denne her hører i den bedre ende.

De mange dårlige anmeldelse skyldes nok, at filmen ikke er speciel troværdig eller realistisk. Men hey, hvilke katastrofefilm er det?

Dansk filmanmelder

Vil mene at filmen er sindsyg. Både god lavet og uhyggelig. Den er pirrende og uhyggelig. Jeg har ikke set en film som den før, men den viser mange menneskers frygt for at alle pludselig dør og man er alene og må flygte fra noget man ikke ved hvad er. Jeg synes at den var så speciel at den gjorde noget i mig, utrolig bange og provokeret. Den viser noget vi alle frygter og ikke kan forstå.
kan anbefales

Dude

Filmen er okay, men selve handlingen er lidt mærkelig. Der er nemlig mange som ikke fatter at det er planterne som forårsager folk trang til at begå selvmord. Men stadig lidt tankevækkende at tænke på at dette måske kunne blive en realitet.

Wayne

en meget mærkelig film. Ok - folk får massedepressioner og hænger sig selv, fordi den mystiske vind kommer og siger de skal.

Jeff

Ultimately very disappointing. Sounds familiar…

Jeannie

Da jeg så filmen for første gang, så jeg den i biografen.. Og jeg var ret imponeret, en smule skræmt og følte mig godt underholdt hele filmen igennem! Men..... det er ikke en film jeg vil købe til reolen her hjemme, jeg mistede mere og mere for den, jo flere gange jeg så den.. Og det kan altså kun tælles på én hånd... Den har været i tvet et par gange efter hånden... Pludselig føltes den ikke så fængende.. Og jeg indså hvor meget dybde den egentligt mangler ..

Nogenuser/12232

jeg havde håbet på mere

Lilleolsen

Men blev lidt skuffet, dog er den tankevækkende og måske én man skal se igen! -vil sige at man skal se den og bedømme selv... -tilfredshed afhænger vel af éns forventninger!!

Alexanderuser/28121

underlig film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.