Cookie- og Privatlivspolitik

The Grey

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
15.03.2012
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Grey
|

I filmen 'The Grey' beskytter Ottway (Liam Neeson) en olieboring i Alaska mod naturens vilde dyr. Da turen endelig går hjem, styrter flyet ned midt i ødemarken uden myndighedernes viden. Den overlevende gruppe må nu stå sammen imod kulden, frygten og ikke mindst flokke af ulve.

'The Grey' følger nu den overlevendes gruppes forsøg på overlevelser, hvor Ottways kendskab til rovdyrene bliver en stor hjælp. Men er det nok til at overleve den desperate situation?

Overlevelsesfilmen er instrueret af Joe Carnahan, som fik sit gennembrud med den hårdkogte Narc (2002), og som i 2010 iscenesatte actionfilmen The A-Team
.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (93 votes)
4.2
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Den er som sådan fermt skruet sammen... Men fantasy-ulvene får bogstaveligt talt filmen til at knække for mig." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Historien er i og for sig spændende nok, selv om den bliver noget ensformig med al den sne, og skønt den psykologiske portrættering er klicheer." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en brutalt effektiv thriller [med] ambitioner om at bevæge sig ind i de indre eksistentielle landskaber. De ambitioner formår den kun delvis at indfri, for filmens mere klichéfuldte machosider fylder for meget til for alvor at vige pladsen til eftertænksomheden." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... en fysisk fabel, som virkelig fungerer. Er man til overlevelsesfilm, bliver de næppe lavet bedre end denne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

The Grey er en smuk overlevelses film, sorry til dem der forventede endnu en Bay film eller en blanding af The Revenant og Taken.

Den har et par chliché beslutninger, men ellers er det jo en klasse film. Mega spændende, man føler jo man er mand nummer otte. Filmen minder om The Revenant, Alive og The Thing, og er en rigtig god film. Det er den, indtil videre, tredje bedste jeg har set i denne måned, efter Into the Wild og The Neon Demon.

CINEMANDRUP

Hvis man blandede Bear Grylls og B.S.Christiansen ville man få Liam Neeson's karakter Ottway - en person der har evnerne til at overleve i vildmarken og samtidig er en forbandet god skytte.

Det som filmen i særdeleshed skal skildre og som jeg syntes, at den gør godt er den barske atmosfæriske overlevelsesthriller, hvor det handler om survival. Menneskets dystre sider kommer til tider frem, når panikken breder sig i flokken og de sande ledere/alfahanner træder i karakter.

Filmen er simpel i al sin herlighed, men det fungerer udemærket. Til tider trækker det lidt i langdrag og ulvene kunne godt være lavet lidt bedre. Desperationen i menneskegrupen virker realistisk og de ligner virkelig nogen som er på dødens gang og bruger de sidste ressourcer.

Da jeg så slutningen tænkte jeg: NEJ NEJ og atter NEJ. Den må ikke stoppe der af alle steder og efter rulleteksterne får man da et meget åbent svar på slutningen.

Filmen scorer desværre ikke mere end 3 stjerner. Den ender ud i meget ulvehyl og føles langtrukken. Neeson trækker især filmen op, for han kan leverer noget der virker troværdigt og han passer faktisk godt til rollen.

To quote Neeson's Ottway: Live and die on this day - det må man sige er en sætning som filmen opfylder.

Camie

Man skal ikke langt ind i filmen før man finder ud af at dette er blot endnu en af alle de film, hvor det gennemgående plot er "hvem er den næste der dør?"

Resuméet ovenover kalder det for en overlevelsesfilm, men tro mig Bear Grylls ville have krummet tæer hvis han så den.

Det klart bedste ved filmen er Liam Neeson, der endnu en gang leverer en fremragende præstation på trods af det forudsigelige og kliché-fyldte plot, men selv han er ikke nok til at få den over 3 stjerner.

Al.user/29154

En film, som handler om overlevelse, på en urealistisk måde. Klichepræget, men kunsten i filmen kan forstås. Filmen kan sagtens nydes, men afslutningen er stadig lidt en gåde for mig.

Al.user/29154

Det har jeg set. Åbenbart lader man bare alt være til fantasien efter, i det fleste film, som denne.

Christian

Måske du burde se hvad der følger, efter rulle-teksterne ;-)

S. Rico

Alle husker sikkert filmen fra 1993 om et sportshold, der styrter ned med et fly i Andesbjergene og må æde lidt af hinanden for at overleve. På dansk kom filmen til at hedde "Vi lever!". Heldigvis er man holdt op med at lave dårlige danske oversættelser, for ellers kunne The Grey passende være blevet til "Vi dør!".

De små firbenede er ikke menneskets bedste ven. Og hvis din bedre halvdel trygler om at I skal have en hund, så se denne film sammen. Det skal nok sætte ønskerne på pause. For der er ikke noget nuttet over de modbydelige bæster, som truer de sidste overlevende fra flystyrtet i Atlaska.

Filmen er ganske spændende på en god old-school måde. Både medrivende og lidt deprimerende.

JB007

Selve filmen er okay, men må godt nok sige at Liam Neeson trækker den her film op. Han spiller fantastisk! Han har sgu revet den her genre op

Finn

Jeg synes den var meget spændende, og kunne ske i virkeligheden, det er ren overlevelse, men håbløst men god film.

Mike

Jeg synes filmen var fremragende selvom de selvfølgelig gjorde en masse ting man nok ikke ville gøre, de sidste 10 sekunder sad jeg og håbede på den ikke sluttede lige der hvor den gjorde, jeg så heldigvis rulleteksterne igennem, hvor der bagefter kommer 2-3 sekunder mere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.