Cookie- og Privatlivspolitik

The Greatest Showman

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har gennemgående en varm og romantisk stemning. Nogle scener har imidlertid et trist og dramatisk indhold. I en scene får en dreng en syngende lussing. I en anden længere scene ses en mand løbe ind i en ildspåsat bygning, og man ser offerets forbrændte ansigt. I en tredje scene opstår der et slagsmål mellem cirkustruppen og dens modstandere. I nogle scener ses mennesker græde af sorg og ulykkelig kærlighed. De dramatiske og triste scener opvejes imidlertid af lange passager med spektakulære cirkusnumre og mennesker, der synger og danser i glæde. Da det triste og dramatiske indhold forløses positivt og da filmen også skildrer et varmt og romantisk kærlighedsforhold, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2017
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
The Greatest Showman
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Sing-Along
|

Musicalen 'The Greatest Showman' følger den visionære P.T. Barnums farverige liv i 1800-tallets New York, som fra barnsben var særlig fantasifuld og havde store drømme.

Da Barnum narrer banken til at låne ham penge, åbner han et museum, hvor folk kan komme og se alle landets særlinge samlet på samme sted. Disse inkluderer Den skæggede dame, Den irske kæmpe og Verdens tungeste mand.

En snobbet anmelder bruger ordet ”cirkus”, da han skriver om sin misbilligelse for museet. Barnum tager ordet til sig og skaber et succesfuldt show med sang, dans og trapezkunst.

Sangene synges live og er skrevet af mændene bag det tidligere musical-hit La La LandHugh Jackman har erfaring med musicals fra sin Oscar-nominerede præstation i Les Misérables, mens Zac Efron både sang og dansede i High School Musical-filmene.

'The Greatest Showman' har fået tre Golden Globe-nomineringer for Bedste komedie/musical, Bedste skuespiller til Hugh Jackman og Bedste originale sang. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (600 votes)
4.9
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... Hugh Jackman [er] perfekt. Og ved hans side er High School-musical-stjernen Zac Efron om muligt endnu bedre." (Henning Høeg)

  • Jyllands-Posten

    "Vi bliver [...] solgt al det humbug og blændværk, som Barnum selv slog mønt på i sin samtid, men problemet er, at filmens intention er at vise mekanismerne bag trylleriet frem, ikke gentage tricket. Det lykkes ikke." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Som en censureret Baz Luhrman-musical tilsat dickenske sødestoffer fungerer [The Greatest Showman] efter bogen til en familiejuletur i biografen." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
David

Jeg er normalt ikke til musicals, og hører i øvrigt også sjældent musik i radioen (er mere til tale radio), men den her musical har en spændende historie og gode sange (ikke kun en god sang men de fleste af dem). Derfor vil jeg sige at musicalen er på højde med Grease og Mamma Mia. Desuden er det en meget glad og positiv fortælling, som smitter af på en når man forlader biografen. Kan absolut anbefales.

Nikolai

Det er en super god film, og Hugh Jackman spiller rigtig godt!

JB69user/72434

Var godt underholdt. Handlingen tjaa ved ikke men kan ikke komme udenom at musikken var i orden. Rigtig gode ørehængere de fleste af sangene. Se den hvis du vil underholdes et par timer - men se den mens den går i biffen med gode højtalere.

Ditte Mi

Fantastisk historie, film og underholdning og tilmed musik!
Så snart den var færdig vil jeg se den igen.

Pusseruser/723636

Og fantastisk musik og show. Jeg hører musikken igen og igen. Jeg håber den får rigtig mange priser, for det fortjener den.

Christopheruser/149783

Fantastisk film, og musikken er eminent. En popstjerne værdig, hver og en af dem.

signe

The Greatest Showman blev min favorit film i 2017 og med god grund. Den fængende historie, som formåede at bringe tårer i øjnene på mig samt det mest fantastiske soundtrack man ikke kunne sidde stille til. Man kan se at dette er en film som Hugh Jackman virkelig har elsket at lave og det skinner igennem og følelserne for frit slag.
Fantastisk film! Eminent!

anna-marie

Man kan bare mærke en ægte glæde i denne film! Det er for hele familien og handler om sorger og glæder ved at være menneske og at stå ved sig selv.
Hugh Jackman er en ægte showman og jeg er kæmpe fan. I modsætning til La la land er dette en ægte musical,med den glæde og storslåethed, som der hører til.Jeg skal nok se den igen.

Stefan

En meget flot film, godt lavet, den fungerer godt som musical.

Musikken i filmen er ikke den flotteste jeg har hørt, men til gengæld fungerer koreografien utrolig godt. Der er meget godt samspil mellem sang og dans, og det ses især (LILLE SPOILER) i scenen hvor P.T. og Phillip taler sammen på baren første gang.
Også i åbningsscenen ser man hvordan filmen er rigtig flot sat sammen ren koreografisk. Stor ros for det!

Jeg synes dog man mangler en smule konflikt ved klimaks.
(SPOILER)
Phineas har ifølge pressen kysset Jenny, og samtidig er hans cirkus ved at opløses eftersom han har valgt overklassen frem for byens folk som hans cirkus før appelerede til.
Selvfølgelig rør det Den Skæggede Dame, og de andre i cirkusset, men det er som om hans hjemvenden fra turnéen sætter en stor dæmper på det hele, og alt kan blive godt igen.
Jeg synes der mangler en scene eller to som udvikler denne konflikt en smule, og giver større konsekvens for hans handlinger.

Kristianuser/21394

Det er ingen hemmelighed, at La La Land efterhånden er blevet en af mine all-time favoritfilm - hvis ikke det er blevet min favoritfilm. Jeg har sågar sagt til min kæreste, at hun meget gerne må vedlægge et eksemplar af filmen ved min side i kisten, den dag jeg er gået bort.

Grunden til at jeg nævner dette, er naturligvis at The Greatest Showman er i samme, sjældne genre som sidste års - efter min overbevisning - bedste film, nemlig musical. Jeg har efterhånden udskudt at se The Greatest Showman et par gange, da jeg fandt andre filmtitler mere lokkende end netop denne. Filmudvalget i biografen netop nu er jo skræmmende godt. Jeg havde dog besluttet mig for at jeg simpelthen måtte se filmen i biografen, da folkene bag musikken til La La Land også har været på spil i denne film. Filmen har faktisk også allerede vundet en stor pris - og dette naturligvis for musikken. Den fik en Golden Globe i kategorien Bedste Originale Sang for This is Me. Dette manifesterer blot deres dygtighed i at skrive ørehængende sange, som man ikke rigtig kan slippe igen. Michael Gracey, instruktøren bag The Greatest Showman - som for øvrigt er hans første rigtige film - har derfor fået god hjælp af nogle yderst kompetente musikfolk.

The Greatest Showman starter lige på og hårdt med en sang, hvorfor scenen ligesom er sat fra start. Og det fungerer heldigvis. Man følger i filmens begyndelse P.T. Barnum i hans barndom, hvor han er en fattig skræddersøn, der hurtigt forelsker sig i en overklassepige. De får hinanden trods nogle vanskellige forudsætninger og stifter hurtigt familie som voksne. Han kæmper en brav kamp for at opfylde sine egne drømme, som dybest set handler om, at give hans to døtre et godt liv, hvor der ikke bliver set ned på dem. Noget han selv oplevede i hans yngre dage, da han kommer fra en fattig familie uden de store midler. Jeg vil ikke spoile for meget, men han får efterhånden stablet et cirkus på benene med en masse sjove og skæve personligheder.

Filmen er blevet udgivet i en tid, hvor nærmest samtlige cirkusser herhjemme bløder og kæmper for deres eksistensgrundlag. Jeg kan forestille mig, at tingene ser ligesådan ud i resten af verden. Tilbage i min barndom, var vi ofte i cirkus, og det var en udsøgt fornøjelse at blive taget tilbage ad Memory Lane - for det formåede filmen virkelig at gøre.

Hovedrolleindhaveren og en af de andre bærende roller, er begge erfarne herrer indenfor musicalgenren, da de har været med i henholdvis Les Misérables og High School Musical. Jeg taler selvfølgelig om Hugh Jackman og Zac Efron, som begge spiller overbevisende i The Greatest Showman. Førstnævnte viser endnu engang, at han er en meget alsidig skuespiller, som kan spille andet end en menneskelig vanskabning med jernkløer. Den sidste film jeg så med Hugh Jackman var Logan, hvor han var yderst velspillende. Det samme kan altså siges om ham i rollen som P.T. Barnum.

The Greatest Showman har mange lighedstegn med La La Land - især i begyndelsen. Der er flere hjertevarme budskaber og temaer i filmen: man skal turde at drømme stort og der er en plads til alle. Filmen hylder mangfoldighed og forskellighed, det skæve og det skøre. Dem som er anderledes. Og det kan jeg rigtig godt lide.

Jeg har læst, at mange synes, den er bedre end La La Land. Og det kan jeg sagtens godt forstå, da filmen er vildt likeable og ligetil. Rent musikalsk gik den også lige i hjertet på mig. Jeg har allerede downloadet soundtracket på Spotify, og kan ikke få nok. Prøv selv at hør The Other Side. Man er altså tonedøv, hvis ikke man bliver glad i låget af den sang!

20th Century Fox, som netop er blevet opkøbt af Disney, står bag filmen, og det ironiske er, at der nærmest er lidt Disney-kvalitet over filmens musikalske element. Det fungerer simpelthen bare genialt i denne film.

Hvis ikke det var fordi, jeg har smidt så mange 6 stjernede-anmeldelser afsted på profilen (Instagram: korotayev), havde denne også sagtens kunne lande på den hylde. Men jeg kan ikke forsvare at give den 6 stjerner, da jeg personligt synes at La La Land er bedre overall - også selvom jeg er fuldstændig overbevist om, at The Greatest Showman er en film, som jeg kommer til at se mange gange i fremtiden.

Filmen slutter med et citat fra P.T. Barnum: “Den ædleste kunst er at glæde andre”. Og lige præcis dette formår The Greatest Showman at gøre - på sin helt egen, musikalske måde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.