Cookie- og Privatlivspolitik

The Great Wall

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder flere lange og voldsomme kampscener, hvor mennesker slås mod horder af aggressive dragelignende væsner. I flere scener bliver mennesker såret eller ædt og i andre scener lemlæstes væsenerne med spyd og knive. Da de voldsomme scener imidlertid ikke er blodigt udpenslede, da hovedfigurerne er kompetente og handlekraftige, og da det hele foregår i en mytologisk verden, fjernt fra realisme, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.02.2017
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Great Wall
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D
|

Filmen 'The Great Wall' følger de to lykkeridere William Garin og Tovar, der næsten er nået til Kina i deres søgen efter et magisk sort pulver med en ødelæggende kraft.

Efter et monsterangreb flygter de i sikkerhed bag Kinas store mur, hvor de bliver fanger hos Den Navnløse Orden.

En hemmelig hær med en eneste mission: at forsvare sig mod den mystiske ondskab der hvert 60. år vågner i Jade-bjergene. Garin og Tovar skal nu beslutte om de vil forsøge at flygte eller slutte sig til en sag, der er større end dem selv.

'The Great Wall' er en mytisk fortælling om Den kinesiske mur instrueret af Yimou Zhang. Den kinesiske instruktør er kendt for overdådige action-scener, demonstreret i film som Hero, House of Flying Daggers og Den forbudte by.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (340 votes)
4
3.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[Filmen] bør ses på det størst mulige lærred." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "'The Great Wall' [er] et okay effektivt action og fantasy eventyr med rigtig, rigtig flotte kostumer, men så heller ikke meget andet." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Et gevaldigt og imponerende flop. Men ikke desto mindre et flop, som ikke en gang en rolle-spillende teenager vil finde interessant." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Kombinationen af computerskabte monstre og 1100-tallets Kina er ny for øjet, og på den baggrund lykkes det filmen at snige sig udenom de mest slidte tricks for monsterfilm." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Vel er 'The Great Wall' flot, [...] men den efterlader sit publikum med en underligt fad fornemmelse." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[Filmen] begyndte som et par korstogscowboys på flugt fra mongolske 'indianer'-horder, [og] ender med at føles lige så laaaang som selve den forbandede mur!" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Desværre er historien slet ikke på højde med billederne - og monstrene kunne bestemt være bedre udført.

Reelt er den vel til 3½ stjerne, men jeg ender altså på 3 for hæderlig underholdning som man kun ser den ene gang.

S. Rico

Der er garanti for visuelt imponerende billeder, når man sætter sig til at se en film af Yimou Zhang. Som tidligere fotograf ved han jo hvad der skal til for at tilfredsstille øjnene. Han er desværre ikke lige så god til at tilfredsstille hjernen, for historien er der ikke meget kød på.

Filmen følger to vesterlændinge, som kommer til Kina for at finde ”det sorte pulver” (krudt). De finder godt nok det værdifulde sorte pulver, men de finder til deres fortrydelse meget mere end det. For langs Den Store Mur er en episk krig mellem den kinesiske Navnløse Orden og nogle frygtindgydende monstre netop gået igang. Disse monstre ligner forvoksede udgaver af Varger fra Tolkiens univers, og Den Navnløse Orden kan sammenlignes med The Night Watch fra A Song of Ice and Fire.

Der går ikke mange minutter af filmen, før vi er i fuld gang med kampen. Og det er virklig et overdådigt festfyrværkeri. Det er super underholdende action i stil med angrebet på Helms Kløft i The Two Towers. Bare meget mere kulørt, for Yimou Zhang elsker brug af farver. Den Navnløse Orden er inddelt i røde, blå, lilla, sorte og gule enheder med hver deres funktion. Det er guf for øjnene at se på. Især den første battle, som foregår i fuld dagslys.

Når nu filmen hedder The Great Wall, så kunne man tro, at der hele foregår ved muren. Men vi får også lov til at kigge indenfor i Den Forbudte By, hvor man igen kan blive imponeret af det utrolig flotte production design i kejserens palads iklædt rødt og guld.

Personskildringen halter, og historien er ikke så episk, som man kunne ønske - men man får hvad man kom efter. Nemlig små to timers forrygende show.

nicolaiuser/89430

Forventede ikke meget, og var dejligt overasket. Flot film, med gode skuespillere.

Jing Tian(lin Mae) var min favorit i denne film. Disney, hun er jeres skuespiller til at spille Mulan.

Pedro Pascal(the scondrel) var også fantastik i denne film.

Dejlig overaskende popcorn film med god action og fantastisk soundtrack.

Thaoism

Smuk film, scenerne var fantastisk flotte. Fede actionscener. Farvernes sammensætning tiltrak opmærksomheden. Filmen er en god oplevelse.

maiuser/505959

Men man er jo nødt til at se film ,for at vide hvordan de er.Mange vil nok synes den var spild af tid,på den anden side har man set værre,den er tålelig.
En eller anden sagde,hvis man kunne lide Ringenes herre,ville man også synes denne var god.Det er virkelig noget vrøvl.Ringenes herre er et vidunderligt eventyr med sjæl og indhold. Denne film er en blanding af en tegneserie,et pcspil med gode effekter,og en slags Jurassic park i kinesisk stil.Dvs der er 1000 af den samme ting,våben ,kriger,monster, gentaget i det uendelige.De mange 1000 kinesere er indenfor muren,de mange 1000 monstere udenfor.Og de slås så , hele tiden.Lidt afbrudt af Matt Damon,der forsøger at spille helt, og faktisk spiller en mere interessant figur end ellers ,synes jeg.Nok det eneste interessante i filmen.
Og det er ikke noget eventyr, ingen sjæl, eller indhold.Der er slet ikke nogen man holder med eller har sympati for,ingen reel spænding, den er bare anstrengende.Den er meget kinesisk på den dårlige måde.Kvantitet frem for kvalitet. Undrer mig,for instruktøren har virkelig lavet nogen gode film før i tiden.Det er sjældent det går den vej.

thomasuser/167829

Filmen er flot, historien er ok til mindre tilfredsstillende. Og det er selvom jeg elsker kinesiske fantasy film.

Den her film er på ingen måder sine 110kr i en biograf værd. Den er mangelfuld, i hvad der ligner et forsøg på at kunne udgive en extended version senere, for alt opbygning og karakterudvikling er der intet af. Overhovedet.

Aktion scenerne var lidt mangelfulde når man tænker på andre kinesiske udgivelser i samme genre, og ud over flotte scener via de visuelle farver, var visuelle effekter heller ikke udbredt. Filmen er tam på næsten alle fronter. Klinisk, stilistisk, men en metervare. Selv ikke engang Matt Damon kunne trække den op med godt skuespil, for det var der også mangel på. Ikke fordi han var statisk, men fordi der ikke er rum til karaktererne. De er overfladiske og endimensionelle på den kedelige facon.
Filmen ville være et superhit hvis den var udgivet på fx. Netflix, med potentiale til en sequal. men som biograf film er den her bare slet ikke godt nok lavet. Lad være med at spilde dine penge og lej den istedet til meget billigere penge. Det er i det marked den hører hjemme.

Undskyldninger med at den er tynd men det er ok for det er fantasy, er for folk der IKKE ser fantasy og derfor intet aner om genren. Filmen er tynd, basta. Flot, men rigtigt tynd. Fantasy kræver opbygning for at man forstår og elsker universet. Det er der intet af her. Det her er aktion opbygget i fantasy, men ser ud til at mangle begge dele for at kunne kategorisere sig i en af delene.

Macys Hansen

Jeg var lidt skeptisk, men forlod salen med et smil på læben :)

Liza

De helt fantastisk flotte billeder kombineret med et godt skuespil hiver antallet af stjerner op. Selve historien er typisk Hollywood, og der var ikke et tidspunkt, hvor jeg ikke kunne regne det næste træk ud.
Men billederne - med god hjælp fra de digitale værktøjer, er rigtig flotte. Og de bør helt klart nydes på en stor skærm.
Og netop billedsiden er årsag til, at jeg nok også er nødt til at tage ind og tjekke 3D versionen.
Så slå hjernen fra et par timer, glem historien og nyd de scenariske godbidder, som er krydret med lidt mere humor end jeg faktisk forventede.

Peter

Blev måske en smule skuffet.
Historien er uden overraskelser og den følger fint tidens trend med at der skal være en heltinde i enhver actionfilm.
En ganske okay film.

Hugouser/995294

Filmen skiller sig ikke ud så meget fra andre sagne/eventyrelige fortællinger, men det jeg synes var godt ved filmen, var musikken og kostumerne. Det var virkeligt gennemført. Skuespillet var også godt, især Pedro Pascal, der kom med nogle sjove oneliners.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.