Cookie- og Privatlivspolitik

The Great Escape (1963)

|
2 timer 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Great Escape
|

Filmen 'The Great Escape' er baseret på en sand begivenhed, og handler om nogle krigsfangere, der forsøger at flygte fra den tyske krigsfangelejr Stalag Luft III under 2. Verdenskrig via tunneller. 

John Sturges sidder i instruktørstolen, mens Steve McQueen, James Garner og Richard Attenborough er på rollelisten. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Handler om nogle krigsfanger, der forsøger at flygte fra en tyske krigsfangelejr under 2. Verdenskrig via tunneller - og er baseret på en rigtig historie.

Alene rollebesætningen kan tage pusten fra de fleste; Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Charles Bronson, Donald Pleasence, James Coburn, Gordon Jackson - bare for at nævne nogle af de fremtrædende.

Næsten 3 timer, kunne føles lange - når man tænker på tempoet i filmen. Men jeg nød dette gensyn i fulde drag - egentligt sat i værk på grund af Tarantino's lån af en scene fra filmen, hvor han byttede McQueen ud med DiCaprio - i Once Upon a Time... in Hollywood.

Tyskerne havde bygget, hvad de selv anså som en flugtsikret fangelejr, og mange forsøg ender også fatalt. Men man har samlet en række personligheder, samme sted - som sammen brygger en ret fantasifuld plan sammen.

Det hele bliver sat i værk med militær præcision og som et imponerenede ingeniør arbejde. Naturligvis ikke uden store komplikationer, undervejs.

Men man må bare nyde John Sturges arbejde med disse store stjerner, som alle får lov til at funkle på hver deres måde.

9/10 - 5/6

Simon

Fortjener denne perle af en film 6 stjerner? Svaret er ja.

Filmen er fyldt med helt fantastiske karakterer, man bare får mere og mere sympati for jo længere tid der går. At filmen varer 2 timer og 52 minutter er ikke noget problem for mig. Man bliver revet så meget med i filmen og deres plan, så at man føler at man faktisk er en af fangerne, og at man kender karakterene ind og ud. Starten er sublim. Handlingen er medrivende. Slutningen er sørgelig. Overhoved ikke som jeg havde regnet med, men det er altid godt at blive overrasket. I øvrigt, lad for guds skyld vær' med at læs noget om filmen eller dens slutningen. Du ødelægger oplevelsen totalt.
Skuespillet er fænomenalt. Det er ikke bare en skuespiller der gør det godt. Nej, det er dem alle sammen. Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Charles Bronson, Donald Pleasence, James Coburn, David McCallum, Angus Lennie, John Leyton, dem alle! De klinger alle skide godt sammen.

Jeg giver 6 stjerner og mine varmeste anbefalinger til dette mesterværk. Uden denne film havde The Shawshank Redemption ikke været som den er i dag. Jeg har også stor respekt for den sidste tekst.

6/6.

Nikolaj

Underholdene, men lang film.

Wayne

Men det giver til gengæld mere tid til fordybelse i fremragende skuespil fra datidens største stjerner; James Coburn, Charles Bronson, James Garner, Richard Attenborough og Steve McQueen.

Planen var at ikke mindre end 250 fanger skulle flygte på samme tid. Om det lykkes skal ikke afsløres, men logistikken og fantasien var imponerende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.