Cookie- og Privatlivspolitik

The Grand Budapest Hotel

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk og surrealistisk grundstemning. Den indeholder en række voldsomme billeder og chokeffekter. I en scene får en mand klemt fingre af i en dør. I en anden scene trækkes et afhugget hoved op af en kurv. I endnu en scene stikkes en gruppe mænd ihjel med kniv. Da disse scener imidlertid foregår indenfor et surrealistisk og udpræget komisk univers, og da der ikke er tale om udpenslet vold, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
27.03.2014
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Grand Budapest Hotel
|
Versioner: se alle
Særvisning m. intro, Originalversion, Film, tapas & cocktails, Særvisning
|

'The Grand Budapest Hotel' handler om hotellet af samme navn. Det mest luksuriøse af sin slags med spa og velvære for alle gæster.

Den legendariske concierge Monsieur Gustave styrer sit personale med hård hånd og er ombejlet af klientellet, primært ældre kvinder med pengepungen i orden. Gustave bliver mentor for den unge piccolo, Zero Moustafa, og snart bliver de to fortrolige venner.

Da en ældre hotelgæst bliver fundet død, og det viser sig, at hun har efterladt Gustave et meget værdifuldt maleri, kommer den ellers så vellidte concierge i problemer. Zero må derfor træde i karakter som Gustaves protegé og redde ham ud af suppedasen.

Wes Andersons stil er bredt kendt i filmkredse for en særegen brug af farver, håndlavede kulisser, skæve karakterer og og flade, frontale kameravinkler. Se bare ’The Royal Tenenbaums’ (2001), ’Fantastic Mr. Fox’ (2009) og ’Moonrise Kingdom’ (2012).

Ud over den genkendelige stil vender flere af hans faste skuespillere tilbage, hvoraf følgende har flest af hans film på CV’et: Owen Wilson (syv), Bill Murray (syv), Jason Schwartzman (fem), Adrien Brody (tre) og Willem Dafoe (tre).

’The Grand Budapest Hotel’ skiller sig ud ved at være Andersons mest politiske film til dato med en klar reference til de omvæltninger, der forandrede Europa i første halvdel af det 20. århundrede men stadig med vægt på det komiske, som han er kendt for. 

’The Grand Budapest Hotel’ er nomineret til ni Oscars, bl.a. i kategorien Bedste film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (433 votes)
4.8
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] hvis det ikke var for de visuelle vitaminer i 'The Grand Budapest Hotel' ville man gå desorienteret og desillusioneret ud af biografen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'The Grand Budapest Hotel' er en forrygende komedie. Men der er også et poetisk og smart tidsbillede og et forførende portræt af en stribe unikke karakterer." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er meget nemt at beundre Wes Andersons film, men rigtig berørt bliver man aldrig." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Wes Andersons typiske elementer har meget lidt funktion i forhold til den historie, han fortæller. Men uden Anderson-elementerne ville hans film ikke være Anderson-film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] underholdende fra første til sidste billede, selv om man slipper den lovlig umæt." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Går man med på spøgen og træder ind i Wes Andersons scenografi, venter der også denne gang en skøn og generøs oplevelse." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "... en æstetisk nydelse fra start til slut." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Først og sidst er filmen morsom. Der er stof til mange gensyn i den rigt detaljerede fabel om en verdens og et hjertes undergang." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Hvis man er tll en sjov og hyggelig filmaften. Så er The Grand Budapest Hotel et godt bud.
Jeg havde det sjov og var godt underholdt igennem filmen.

ari

Meget interessant.

Kristoffer

Fantastisk film med gennemført historie. Klart anbefales.
Vh, klaus

Mogens

OK Film, men den reddes af, at Jude Law er med

Nicolai

Jeg var godt underholdt filmen er lidt Chaplin agtig, måske ikke så professionel men sjov var den. Jeg anbefaler den gerne.

Christina

Meget speciel stil, men synes overordnet at den var meget underholdende :)

Mads

Meget spændende. Jeg har set filmen flere gange, når jeg altså ikke bruger min tid på Betsafe eller analyzepoker, og jeg synes det er en abstrakt film med mange lag. Til tider er filmen underlig, men også interessant med stof til eftertankte. 5/6 stjerner herfra.

HeleneColor

Den dynamik og charme som bare holder filmen i live, hele vejen igennem, er så utroligt og usædvanligt godt

Kameraets indstillinger er så simple, men alligvel meget stemningsfulde. Farverig scenografi til kostumerne. Skuespilleren levere sig igennem karakterne, og gør dem interessante og mere spændende at følge med dem.
Go' Film!

Clea

Helt vild med scenerne, historien og de forskellige karakterer. Overordnet en rigtig god, spøjs og skør film

Nikolaj

Det er set før, men filmen er ladet på en hel anden måde, så det stadig bliver fremragende at se på. Spøjs ondsvag film, men på den gode måde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.