Cookie- og Privatlivspolitik

The Goonies (1985)

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Goonies
|
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning (u/ undertekster)
|

Richard Donners ‘Goonierne’ har dannet inspiration for mange senere børne- og ungdomsfilm, og en tv-serie som ’Stranger Things’ er fuld af hilsner til ’Goonierne’. Et forstadskvarter skal rives ned og omdannes til golfbane. En gruppe børn, ’Goonierne’, kommer på sporet af et piratskib med tilhørende skat, der for flere hundrede år siden blev muret inde i en hemmelig lagune. Undervejs støder de på falskmøntnere, forelskede teenagere og politifolk, der heller ikke i denne uge fatter en brik. Filmen er skrevet af Chris Columbus (’Gremlins’, ’Alene hjemme’, ’Harry Potter’) efter en idé af ingen ringere end Steven Spielberg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

I Goonierne finder nogle børn et gammelt skattekort på loftet af deres hus. Det er meget tiltrængt, eftersom huset - og hele kvarteret - står til nedrivning. Så der er ikke andet at gøre end at forsøge at finde skatten. Problemet er så bare, at der selvfølgelig er nogle skurke, der får nys om børnenes planer.

Og så går den vanvittige skattejagt efter Enøjede Willy’s skat. Det er lidt en blanding af "Indiana Jones" og "De 5". God familie-underholdning. Men vær forberedt på at mundene ikke står stille på disse børn. De snakker og råber uafbrudt, så det er til at få ondt i ørene af. Man kunne sagtens skære 80% af dialogen bort og stadig følge med. Dette kunne have tilført filmen lidt mere stemning og mere elegant humor.

Wayne

Tydeligt at Spielberg har haft mere end en finger med i historien og produktionen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.