Cookie- og Privatlivspolitik

The Good Lie

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der i store dele er fortalt i et roligt tempo, rummer enkelte spændingsfyldte scener med voldsomme angreb i krig på uskyldige civile. I en scene angribes en landsby i Sudan og dens indbyggere nedskydes brutalt af soldater. I en anden scene krydser en gruppe angste børn på flugt en flod, hvori massevis af lig flyder. Disse scener er dog ikke udpenslede, og de forløses positivt, hvorfor filmen kun vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.11.2014
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Good Lie
|

Dramaet ‘The Good Lie’ starter i 1980erne, hvor en voldsom borgerkrig bryder ud i Sudan.

De tre unge drenge Mamere, Jeremiah og Paul samt pigen Abital mister alt i krigen, og efter 13 år i en kenyansk flygtningelejr får søskendeflokken endeligt et nyt hjem, da de sendes til USA for at starte på en frisk. Men da de ankommer, bliver Abital sendt væk fra sine brødre, der står hjælpeløse over for det kringlede amerikanske immigrationssystem.

Gruppen må nu lære at leve i et fuldstændigt fremmed samfund med fast food-kultur, overflod og uafhængig frihed serveret uden hensyn til deres traumatiske fortid.

Heldigvis møder de den rapkæftede socialhjælper Carrie Davis, der er vant til at få sin vilje. Hun skal blot skaffe arbejdskontakterne og klarer normalt sagerne med professionel distance til sine klienter. Men mødet med de tre afrikanere kommer til at ændre hendes og søskendeflokkens liv for altid.

'The Good Lie' er baseret på bogen 'The Lost Boys of Sudan' og instrueres af den Oscar-nominerede instruktør, Phillippe Falardeau (Monsieur Lazhar), og Reese Witherspoon ses i en rolle, der leder tankerne hen på Julia Roberts i ’Erin Brockovich’ og Sandra Bullock i ’The Blind Side’. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (47 votes)
4.7
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Sådan som 'The Good Lie' er konstrueret, kan man sagtens erstatte en politisk konflikt med en anden og stadig stå tilbage med samme godhjertede film." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'The Good Lie' er ikke noget filmisk mesterværk, men dog en varm og sympatisk film." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] mere sympatisk og velmenende end egentligt vellykket. Især virker karma-krøllen til sidst noget forceret." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'The Good Lie' er en af de hidtil mest vellykkede vestlige film om afrikanske krige og deres ofre. Men det er meget sigende for vestlige film om afrikanske konflikter, at 'The Good Lie' skal forbi Kansas for at få os til at mærke Afrika." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en historie, der går gennem marv og ben. Det er på ingen måde en propaganderende film, men en film, der fordrer stillingtagen til situationen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "En film, der giver flygtninge individuelle ansigter og er både varm, humoristisk og gribende uden at blive frivol i sin omgang med det tragiske, er ikke at kimse ad." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er svært at have helt tørre øjne. Den amerikanske del af historien er langsom, stille og faktisk ret sjov sine steder. Imidlertid er det børnenes afrikanske baggrund, som fylder filmens første tre kvarter, der sætter sig i tilskueren og får ham til at forstå noget, der ikke stod i alle reportagerne om de fortabte børn fra Sudan." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marie-Louise

men hård film

Marishen76

Var ret så vild med den. Og især fordi jeg ikke kendte til historien. At det rent faktisk er foregået sådan. Og så var jeg helt vild med Reese's rolle. At hun ikke var den fremtrædende person i filmen. Hun spiller hammer godt, men forstå også ikke at "tage sccenen" når hun ikke skal.

Anne

Som titlen siger:)

Jakob P.

The Good Lie er en rigtig barsk, hård og ærlig fortælling om 3 sudanske brødre og deres søster, som først overlever en borgerkrig, og som sidenhen forsøger sig med et nyt liv i USA. Man bliver forundret og forfærdet over de hændelser som finder sted i Sudan, og man får straks sympati med hovedpersonerne, som gør hvad de kan for at flygte væk fra soldater som skyder løs på tilfældige mennesker uden varsel. Samtidig er det også en god historie, om sammenhold, vilje og familiekærlighed. Fortællíngen fastholder en, og inspirerer en samtidig med man følger en rød tråd gennem filmen i form af de 3 brødre og deres søster, som formår at holde handlingen både interessant og spændende.

I starten af 1980'erne bryder der en voldsom borgerkrig ud i Sudan. Brødrene Mamere, Jeremiah og Paul og deres søster Abital mister alt i krigen. Efter 13 år i en kenyansk flygtningelejr får søskendeflokken endelig en ny chance for et nyt hjem, og de sendes med fly til USA for at starte et nyt liv. Umiddelbart efter deres ankomst splittes de tre brødre op fra deres søster, og søskendeflokken står ansigt til ansigt med immigrationsmyndighedernes bureaukratiske system. Gruppen må nu leve sit liv i et ordnet samfund, med fastfood, overflod, frihed og uden hensyn til deres traumatiske fortid. Heldigvis møder de den rapkæftede socialhjælper Carrie Davis (Reese Witherspoon), som hjælper dem med at komme i arbejde, og få sig et nogenlunde normalt hverdagsliv.

Dette er jo endnu en film med Reese Witherspoon, som jeg er stor fan af, og jeg ville ønske hun havde en mere central rolle i The Good Lie. Men udover dette er filmen en rigtig god, og rørende historie om sammenhold, venskab og vilje til at ville klare sig igennem de ting som livet nu byder hovedpersonerne i filmen. Alle tre brødre og søsteren i filmen spiller rigtig godt, og man får forklaret de udfordringer som en integration indebærer af den karakter som hovedpersonerne i filmen skal igennem. Det var en positiv oplevelse at se filmen, og jeg glæder mig til flere film med Reese Witherspoon.

The Good Lie får 4 stjerner af Anmelderen ****

Mette user/1155711

En rigtig god film der virkelig har flere lag i sig.
Da jeg i morges så Tv2 gomorgen Danmarks filmanmeldere give filmen en noget lunken modtagelse overvejede jeg om den var værd at se eller den ville blive for overfladisk, men jeg og en god veninde besluttede os for at spise en god middag og derefter tage ind og se filmen.

Filmen er på ingen måde overfladisk. Det er en film med mange lag i sig. Den er alvorlig og trist pga. børnenes flugt fra et krigshærget Sudan hvor de oplever sorg og tab, men samtidig er det også en film der inspirere en på så mange måder da den rummer glæde og ikke mindst ubetinget kærlighed. Det er på mange måder en barsk film, men en som alle burde se. Den er ikke et mesterværk, men den efterlader et stort indtryk efter man har set den.

Kan kun anbefale den.

Lisbethuser/918989

det ligner lidt en anderledes film - må ses.

Procella

Den ser skide sød ud! Og hardcore!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.