Cookie- og Privatlivspolitik

The Girl with All the Gifts

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
03.11.2016
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Girl with All the Gifts
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, 2D Event
|

'The Girl with All the Gifts' foregår i en postapokalyptisk verden, hvor størstedelen af menneskeheden er blevet forvandlet til blodtørstige rovdyr som følge af en ukendt virus.

De få personer, der ikke er ramt af smitten, gemmer sig på et militærkompleks, hvor forskere forsøger at finde en vaccine. Svaret skal måske findes hos en række børn, der udviser begyndende monstertræk, men som endnu kan kontrolleres... sådan da.

Efter et angreb på komplekset sendes lærerinden Helen, lægen Caroline og soldaten Eddie på flugt sammen med en lille pige, som måske er nøglen til menneskets frelse.

Gyser-dramaet er seneste eksempel på seriøse zombiefilm, der præsenterer urovækkende, fremtidige dilemmaer som afspejling af vores nuværende samfund.

'The Girl with All the Gifts', der er baseret på Mike Careys romanforlæg, placerer sig dermed i samme kategori som tv-serien 'The Walking Dead' og filmene 28 Days Later... og World War Z. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (106 votes)
4.3
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... filmen er ikke bare godt skruet sammen, men byder også på et par nye twists i den efterhånden slidte zombiegenre." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Filmland P1

  "[Melanie] kan noget. Hun rummer en mystik, noget der for alvor gør os utrygge, noget der antyder at hendes skabere har tænkt sig om og giver os en hel ny vision." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Titlen kunne have været ”Knald i låget” eller ”Bims i bolden” eller ”Roterende fis i kasketten” for det er, hvad både personerne og filmen selv har." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... filmatiseringen af Mike Careys internationale bestseller [er] en original mutation af en fortærsket genre, fordi den fortæller apokalypsen fra en zombies synsvinkel." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Det er tæt og tankevækkende stof i en ellers udpint genre [...] Det vigtigste er at se den. Det er en af de bedste film fra i år." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Efter tonsvis af zombiefilm og 7 sæsoner af The Walking Dead skulle man tro, at man havde set det meste. Men The Girl With All The Gifts ligner på ingen måde noget, jeg har set før. Hovedpersonen er den lille pige Melanie, der er ”2. generations zombie”, og handlingen udspiller sig gennem hendes perspektiv. Zombie-virusen er denne gang ikke en virus, men en svamp, der angriber hjernen og har forskellige stadier og generationer.

Det mest særlige er, at det viser sig, at det ikke så meget handler om menneskenes overlevelse, men om den nye arts overlevelse. På den måde er den overordnede præmis faktisk den samme som i Planet of the Apes filmene: en luftbåren sygdom vender op og ned på rollerne mellem menneskene og ”de andre”. Tankevækkende, underholdende og lidt scary.

Katrine

Kan kun anbefale denne lidt anderledes, men super fede zombie film som jeg helt sikkert skal se igen

GiwizZeni

”Zombiefilmen” er nok en af de filmgenre der er blevet udforsket mest de sidste 10-15 år. Den er rent ud sagt blevet revet rundt i næsten alle retninger, fra komedie i film som ’Shawn of the Dead’ og ’Zombieland’, romantisk-komedie i ’Warm Bodies’, seriøse og filosofiske dramaer i ’The Walking Dead’ og ’Fear the Walking Dead’ og helt ud i ”Jane Austen Mash-up” i ’Pride & Prejudice & Zombies’. I betragtning af hvor meget emnet er blevet udforsket i både TV og filmproduktioner, er det utroligt at der stadig kan komme nyt og originalt materiale om zombies. At det så endda kan gøres så godt, at det sætter nye standarter indenfor genren er næsten ubegribeligt. Men med ’The Girl With All The Gifts’ er det ikke desto mindre tilfældet, for her er der tale om en spændende, nytænkende og stilsikker moderne zombie-klassiker.

Set-up‘et er klassisk zombiefilm. Verden er blevet løbet over ende af en svampeagtig zombievirus og det fåtal af mennesker der ikke er smittet har gemt sig under jorden i militærbunkere. Her prøver Dr. Caldwell (Glenn Close) og Helen Justineneau (Gemma Arterton) desperat at finde en kur eller vaccine der kan redde menneskeheden, igennem et studie af nogle meget specielle hybridbørn. Den mest kvikke i klassen er vores hovedperson ’Melanie’, en sød, velopdragen og intelligent pige på en 10-12 år. Mere synes jeg faktisk ikke at man behøver eller bør vide om plottet, for det er netop i historien at det geniale ligger. Forfatteren Mike R. Carey har virkelig fundet på et spændende nyt take på genren og en ny vinkel på dens mange velkendte troper. Den er helt sin egen og i virkeligheden meget mere end bare en zombie/horrorfilm.

Hvor film som ’World War Z’ legede med at opgraderer zombier til at kunne løbe virkelig stærkt og imiterer lemminger, går ’The Girl With All The Gifts’ i en lidt anden retning, men arbejder stadig med vores syn på eller ”forhold” til zombier. Billedet af zombien som et hjernedødt frådende monster gør det let at blæse hovedet af det, hvis det kommer for tæt på og man har ikke selv lyst til at prøve at nærme sig dem for at blive buddy’s. Men hvad nu hvis nogle af zombierne var så kvikke, at de stadig havde deres tænkeevne? Hvad hvis de kunne motiveres eller trænes til at undertrykke deres trang til frisk menneskekød? Hvad hvis de var søde, sympatiske og vindende individer? Hvad hvis de var søde børn man holdt fastspændt som var det Hannibal Lecter, men som man mest af alt bare havde lyst til at kramme? Og hvad hvis denne den største trussel imod menneskeheden, også var vores eneste håb for redning? Det er disse aspekter af historien der løfter filmen op over alle de andre. Det er måden den behandler de filosofiske aspekter der virkelig gør den interessant.

Det er disse nye spørgsmål til den velkendte historie, der gør Colm McCarthys ’The Girl With All The Gifts’ til et ny og frisk skud på genren. Farerne ved følelser som empati og sympati bringer en sjælden dybde frem i materialet. Udfordringen ved at holde grænsen imellem ven og fjende bliver sat i perspektiv. Der bliver i den grad leget med farerne ved følelser som moderlig omsorg og beskytterinstinktet og filmen skildrer godt hvordan sikkerhedsafstanden er svær at opretholde. Budgettet er måske nok beskedent, men det mærkes ikke for filmens scope er alligevel imponerende. Det forladte og tilgroede London er et uhyggeligt og fascinerende skue, der minder en om tidligere britiske zombie-klassikere så som ’28 Days Later…’. Og komponisten Cristobal Tapia de Veers meget specielle og stemningsfulde score, er helt unikt i sit repetitive og nærmest hypnotiserende lyddesign. Det er et af de bedste scores jeg har hørt i mange år. Det forholdsvis lille cast gør det alle godt, men specielt debuttanten Sennia Nanua er værd at holde øje med. Det er en virkelig krævende rolle hun her starter sin forhåbentlige lange fremtidige karriere med. Den rummer så mange aspekter og ville være svær at spille, selv for en voksen og trænet skuespiller, men Sennia leverer et nuanceret portræt af ’Melanie’ der vil gå over i zombiefilm-historien.

Alt i alt utrolig effektivt og originalt, både hvad historie, karakterer, visuelle effekter og lyd angår. Jeg tør godt påstå at vi med ’The Girl With All The Gifts’ har nået en ny og spændende milepæl indenfor den efterhånden velkendte genre ”zombiefilmen”.

The Last Starfighter

Absolut AMAZING film! Dette er en af ​​de mest unikke tager på zombiefilm ive nogensinde set! De gjorde et fantastisk arbejde forlader mig sige, briterne virkelig vide at gøre zombie film godt !!!

tim

okay

HeavenOfHorror.dk

The Girl with All the Gifts fanger sit publikum fra første scene, og den slipper aldrig igen. Historien går lige på og hårdt fra starten, men ikke i vanlig zombiestil med blod og vold. Næ nej, den rammer lige i hjertekulen. Vi møder hovedpersonen, Melanie, der på alle måder er den sødeste pige. Hun er lynende intelligent og godheden selv overfor alle, hun møder. Hun prøver at være så blid og venlig som muligt, for bare at få den mindste smule anerkendelse og menneskelig kontakt. Men hun mødes næsten udelukkende med kølig kynisme. Dette gælder alle børnene i The Girl with All the Gifts, og det gør sgu ondt, men mest i forhold til Melanie, der tydeligvis er markant mere vaks end de andre børn. Problemet er bare, at Melanie lider af en latent zombie-virus, og derfor er alle mennesker på vagt overfor hende.

Netop fordi hun sulter efter ømhed, så har hun en særlig forkærlighed for den ene person, der behandler børnene som almindelige børn. Igen, så gælder det faktisk alle børnene. De sidder fastspændt i kørestole og kan ikke bevæge sig, men straks de hører den søde lærerindes stemme, smiler de stort. Det er jo som at komme hjem til sin hund, der er lykkelig bare for at se en. Ja, jeg sammenlignede lige disse børn med hunde, men tro mig, hundene bliver behandlet bedre end disse børn.

Som altid, så vil vi ikke afsløre hele handlingen her, men det er ingen hemmelighed, at vi er midt i en zombie apokalypse. Menneskerne er ved at tabe, men mange tror, at disse børn kan være basis for en vaccine. De har nemlig zombie-sygdommen, men den ligger latent i dem. Der er opnået en form for symbiose, som forskerne prøver at forstå. Især en læge, der spilles af en formidabel Glenn Close, mener at hun er lige på grænsen til at have fundet en kur, da det hele går galt.

Læs evt. mere på http://www.heavenofhorror.dk/

FilmFyr

Den bedste zombiefilm i meget lang tid, og en af de bedste film- og biografoplevelser jeg har haft i år :)
I kan godt glæde jer!

N

Jeg har set traileren og synes den ser ret god ud, og jeg so mer meget kræsen når det kommer til zombie - film..

Katrine

Jeg glæder mig helt vild til at se dette bud på en "Zombie" film, da der de sidste par år er kommet nugle rigtig gode zombie film på markedet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.