Cookie- og Privatlivspolitik

The Gift

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget intens stemning præget af psykisk terrorisering, og indeholder flere scener med brutal vold, chok-effekter kendt fra gysergenren og angstfyldte mennesker alene hjemme. I en scene tyranniseres en mand af en enden truende mand og slås og sparkes voldsomt. I en anden scene meget spændingsladet og angstfyldt scene er en kvinde alene i et stort tomt hus, hvor hun har indtrykket af at være overvåget og på randen til at blive overfaldet. Scenen kulminerer med et markant chok. Scener som disse er ikke decideret blodigt udpenslede, men den konstante ildevarslende, nervepirrende stemning og den psykiske terrorisering vurderes alligevel at ville kunne virke skræmmende på de yngste indenfor aldersgruppen 11-15 år.

Se mere på medierådet.dk
24.09.2015
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Gift
|
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio
|

Filmen 'The Gift' handler om ægteparret Simon og Robyn, hvis liv synes at gå helt efter planen. Simon står foran stor succes på jobbet, og de er lige flyttet ind i drømmeboligen i hans barndomsby.

Ved et tilfælde støder parret på Simons gamle studiekammerat, Gordon. Mens tingene efter skoletiden har flasket sig for Simon, synes Gordon at være endt i en mindre heldig situation.

Gordon ser derfor sit snit til at starte et nyt venskab, og han begynder derfor at efterlade små gaver til parret. Men langsomt udfolder en 20 år gammel hemmelighed sig.

Skuespilleren Joel Edgerton debuterer som instruktør med thrilleren 'The Gift', der blander hitchcocksk spænding a la Strangers on a Train med dramatiske situationer, som mange kan genkende fra et parforhold.

Edgerton spiller selv rollen som stalkeren Gordon, mens Jason Bateman skifter de komiske roller ud med en mere dramatisk og mystisk af slagsen. Rebecca Hall kender man fra Woody Allens Vicky Cristina Barcelona og Ben Afflecks The Town.

I 'The Gift' bliver hun publikums holdepunkt i en historie, hvis konklusion nok vil overraske de fleste. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
4.1
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'The Gift' er gaven, der bliver ved med at give, rodfæstet som den er i virkeligheden og ikke et eller andet overnaturligt." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "De tre hovedrolleindehavere gør det alle excellent, og det er et godt træk, at Bateman og Hall spiller deres roller, som var de med i et kammerspil af Ingmar Bergman frem for en gyser fra Hollywood." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man hænger en smule modstræbende på, så længe den varer, for den er hverken vildt spændende eller særligt overraskende, men ret forudseelig." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Den gør snedigt og diskret alle karakterer psykologisk interessante og suspekte." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Man ser ofte at komikere har et talent for at spille helt andre roller. Jason Bateman spiller normalt den rationelle, helt almindelige fyr - som havner i en skæv situation som han skal kæmpe sig ud af.

Her har han mildt sagt en helt anden rolle - og det er skræmmende hvor godt han spiller den.

Når det er sagt, så flader filmen desværre lidt ud - især bagefter. Moralen er lidt for meget skåret ud i pap.

hans jørgen

Super god, super spændende og super uhyggelig thriller. Ikke et minut kedelig. Vi vil anbefale, at den ses.

May

En ukrævende thriller uden gys (okay, jeg råbte et par gange af forkrækkelse...), men en - især for genren - interessant baggrundshistorie, der folder sig ud undervejs.

Filmen er lidt langsom i plottet, men den måde karaktererne folder sig ud undervejs kræver det. Hvis side man er på skifter undervejs, og man efterlades i slutningen med et stort spørgsmål, og en usikkerhed omkring, hvad man selv ønsker svaret skal være...

Twistet med bøllen og ofret gør filmen ekstra fed.

Absolut seværdig, i biffen!

Gosia

Er det muligt at undslippe sin egen fortid og starte et helt nyt liv? Du kan forsøge at gøre som Simon. Nye omgivelser, nyt hus i en mondæn Los Angeles forstad, nye glæder. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og ganske vist vælter skeletterne snart ud af de lækre mahogniskabe. Robyn, Simon kone, plages nemlig af smertefulde erindringer og et forpint følelsesliv. Dette gør hende til et taknemligt offer for "særlinge" Gordo, en af Simons tilsyneladende venner fra fortiden. Denne formår at indsmigre sig hos hende og er snart involveret i den lille families intime hverdagsliv. Med sine tiltagende, påtrængende adfærd og gaver formår Gordo at bringe nuancer af Simons fortid frem, hvormed illusionen om den perfekte mand falder til jorden med et brag.
"The Gift" har en ferm dramaturgisk model som lader seeren gætte med på det næste træk, men alligevel formår at overaske. Alle har haft en bekendt som var venlig, men altid lidt for pågående, og alle har haft deres egne paranoide forestillinger om denne persons forkvaklede psyke. Denne film bringer denne følelse frem på første række og forstørrer den, men efterlader dig slutteligt med et spørgsmål der skal besvares: Hvor vidt du tror du på tilgivelse, medfølelse og det bedste i menneskeheden, afgør svaret.

Laura B-J

Jeg giver The Gift 5 stjerner, da jeg fandt filmen underholdende fra start til slut. Den var tilpas uhyggelig, og havde nogle enormt effektive chok-momenter, hvor hele biografen hoppede i takt. Derudover var skuespillet også i top, og det var en positiv overraskelse at lære, at Jason Bateman også fungerer ligeså godt i en mere seriøs rolle, som han gør i sine oftest komiske roller. Alt i alt kan filmen klart anbefales!

S. Rico

The Gift er et glimrende eksempel på, hvor meget ens forventninger betyder for oplevelsen. Hvis jeg om nogle år zappede tv og tilfældigvis endte med at se The Gift en onsdag aften (og ikke havde set den før), så ville jeg højst sandsynligvis have været rigtig godt underholdt. Det skete eksempelvis, da jeg engang tilfældigvis kom til at se Arlington Road. Det var en rigtig god oplevelse, og Arlington Road minder temmelig meget om The Gift.

Men med de super gode anmeldelser og løfter om store overraskelser og en film i klasse med Kvinden Der Forsvandt - ja så er The Gift en kæmpe skuffelse.

Handlingen er utrolig klichefyldt. Et par (Simon og Robyn) flytter ind i et nyt hus, de møder en kammerat fra fortiden (Gordo), og der begynder at ske mystiske ting (i stil med Glenn Close fra Farligt Begær). Der er de typiske scener, hvor kvinden går rundt alene i det stille hus. Der zoomes langsomt ind på hende for at give indtryk af en person, der nærmer sig. Og så kommer der en pludselig høj lyd, som viser sig at være noget ganske uskadeligt - og alle i salen hopper i sædet. Helt ærligt - det er altså for billigt!

Filmen er samtidig utrolig forudsigelig. Tilbage i 80’erne og starten af 90’erne så var der typisk én, der var den gode, og én der var den onde - og man var ikke i tvivl om, hvem der var hjem. Nu er vi derimod vant til, at tingene aldrig er, som de giver sig ud for. Mulige SPOILERS: Det er helt oplagt, at Simon ikke bare er den gode fyr, han giver sig ud for. Men det ville også være for billigt, hvis det blot viste sig, at rollerne var byttet om (dvs. at det i virkligheden var Simon der var ond, og Gordo der var god). Så da den endelige - og obligatoriske - ”tvist” kommer til sidst - ja så er det ingen overraskelse.

Det er dog ikke kun historien, der er problemet. For hvis personerne havde været interessante nok, så kunne jeg godt have set igennem alle klichéerne. I Kvinden Der Forsvandt havde vi nogle fantastiske karakterer. Men Simon og Robyn er intetsigende, og Gordo er ikke creepy nok til, at man på nogen måde frygter ham. Det kunne have været gjort meget bedre.

Selv om jeg sad og var irriteret det meste af tiden, så skal filmen havde 3 stjerner for at være ok. For hvis jeg skal forsøge at være objektiv (hvilket man nok kan læse ud af ovenstående, at jeg på ingen måde er), så er det faktisk et ganske fint eksempel på et psykologisk gyser-drama.

petergabriel.dkuser/544015

Thriller-genren har flere forbi’ere end hits igennem filmhistorien, ikke mindst fordi genren meget lt forfalder til de lette valg som action, vold, sex og ligegyldige chokeffekter. “The Gift” er et af de seneste bud på genren, og den virker på alle tænkelige planer uden at falde i de normale faldgruber, genren muliggør.

Filmen handler om et ungt og smukt par, der efter en hård abort fravælger det pulserende og trendy storbyliv til fordel for en frisk start i forstæderne i et lækkert, arkitekttegnet kæmpehus. Alt er idyl på overfladen, men under overfladen lurer problemerne i form af hemmeligheder, fortrængninger og fortidens synder.

Læs evt. flere anmeldelser på www.filmkorn.dk

Jakob P.

The gift får 3 stjerner af Anmelderen ***
#kinotur #TheGift

Jeg må sige og indrømme at jeg blev både blev overrasket og oprørt over denne her intense, psykologiske film som overrasker med alt andet end en happy ending. Jeg vidste bogstavelig ikke hvad det var at jeg gik ind til, og hvad jeg kunne forvente af filmen, og jeg blev virkelig overrasket over denne her perle af en film. Ikke nok med at skuespillerne spillede deres roller rigtig godt og rigtig overbevisende i filmen, handlingen og historien kørte også hele tiden på det psykologiske aspekt i filmen, og det kørte hele tiden på hvad der kunne være sket, og hvad "skurken" i filmen muligvis kunne finde på at gøre, og så på hvad han så endte med at gøre. ***slettet af redaktionen pga. spoiler*** Jeg blev overrasket af denne intense thriller, og jeg synes især at slutningen var rigtig fed, uden at nævne noget om denne.

Simon og Robyn er lige flyttet til Simons barndomsby, det lader til at livet går godt for ægteparret, og parret prøver at få deres første barn. Simon og Robyn løber en dag ind i en gammel skolekammerat Gordon, og de aftaler at ses en dag. Gordon finder tilfældigvis ud af hvor de bor, og snart bliver der lagt gaver på deres dørtrin, og Gordon gør alle mulige tjenester for dem og kommer jævnligt på besøg i deres hus. Men Simon synes det er for meget, og beslutter at konfrontere Gordon, hvor han fortæller ham at han ikke synes de skal ses mere. Gordon skriver et brev som undskyldning, hvor han afslutter brevet med en kommentar som hverken Robyn eller Simon ikke havde set komme, og langsomt kommer en gammel hemmelighed op til overfladen.

Denne her meget intense thriller kører meget på det psykologiske i filmen, og man tror hele tiden på at nu sker der et eller andet slemt, og så viser der sig at ske noget helt andet end man forventede. Denne film er super godt skruet sammen, og man sidder på kanten af biografsædet nogle gange, og man bliver suget ind i handlingen. Rytmen og tempoet er perfekt, tempoet er rimelig roligt generelt set hele vejen igennem filmen, undtagen lige bortset i et par enkelte scener hvor tingene lige er lidt hæsblæsende. Rytmen er lige som den skal være, man hverken keder sig eller føler sig overflødelig under filmen. Skuespillet er nogle rigtig gode pragtpræstationer af både Jason Bateman, Joel Edgerton, og Rebecca Hall, alle tre var virkelig deres roller så meget, at man bare kunnen slappe af og virkelig nyde filmen og følge dens handling. Hele filmen bliver vendt på hovedet, da man finder ud af hvem som virkelig er bøllen og hvem som virkelig er offeret. En rigtig fed film, som er godt skruet sammen og er spændende. Hvis man er til film som hiver og flår i det psykologiske i filmen, så kan den helt klart anbefales!

Sara

Rigtig fed film med et godt plot. Anderledes og ikke set før. Der var ikke et eneste kedeligt tidspunkt i filmen

Katja

The Gift er en stærk psykologisk thriller, der alligevel hænger lidt fast i at den kommer direkte fra et Hollywood-manuskript. Selv et par dage efter at have set den, er jeg stadig ikke helt sikker på hvad jeg skal synes.
Den har mange af de hardcore psykologiske thriller-elementer, chokeffekter, tankevækkende filosofier, der får én til at tænke ... Især slutningen bærer præg af sidstnævnte, og ramte virkelig plet hos denne seer. Alligevel var jeg ikke solgt til stanglakrids. Det var som om at filmen ville lidt for meget, på lidt for kort tid. Den ville rigtig gerne favne bredt og have en masse indhold med, men i sidste ende tror jeg at den havde været bedre tjent med at skrue lidt ned for nogle af de løse plotelementer, og så fokuserer mere på dem der reelt betød noget.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.