The Foreigner

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående spændingsmættet stemning farvet af sorg. Der er talrige actionfyldte scener med vold: Efter en eksplosion ses en mand med blodigt ansigt og med sit dræbte barn i armene. I flere scener optræder eksplosioner som uvarslede chok. Flere personer slås voldsomt på en trappe, et tag og i en lejlighed. Et søm trædes op gennem en fod. En person skyder en anden flere gang i benene. En person dræbes med skud i panden. En kvinde tortureres med slag og likvideres afslutningsvis. Da det voldsomme imidlertid i de fleste tilfælde ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.10.2017
Originaltitel: 
The Foreigner
Genre: 
Spilletid: 
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
4.5
3.5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (92 votes)

Resumé

I action-thrilleren 'The Foreigner' bliver en ydmyg, kinesisk restaurantejer, som har lagt sin barske fortid bag sig, nødt til at tage sagen i egen hånd og søge retfærdighed, da hans datter myrdes i et terrorangreb af IRA.

Sagen stikker dog dybere end som så, da det viser sig, at en politiker i den irske regering sidder inde med afgørende oplysninger til at finde de skyldige.

I rollen som den hævngerrige restaurantejer ses Jackie Chan, der bl.a. står overfor Pierce Brosnan. Filmen er instrueret af manden, der stod bag de succesfulde James Bond-film GoldenEye og Casino Royal.

'The Foreigner' er en del af actionfilm-tendensen, hvor aldrende filmstjerner søger nådesløs hævn, som Liam Neeson i Taken-filmene, Sean Penn i The Gunman og Bruce Willis i Death Wish - En mand ser rødt.

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... den katten efter musenjagt, der følger, danner perfekt afsæt for Brosnans og Chans forrygende filmkemi. Og suveræne action-scener dem er der masser af." (Henning Høeg)

  • Politiken

    "Terrorbekæmpelsens dilemmaer er også for komplicerede til, at Campbell kan finde rundt i den etiske labyrint." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

Jakob P.

The Foreigner får 5 stjerner af Anmelderen *****

Den her film tog virkelig fusen på mig. Ikke nok med at jeg via en gavmild sponsor kunne tillade mig at gå i biografen i denne måned, hvor der ellers er lavvandet i økonomien. Nej, det stopper ikke her. Oveni dette havde jeg også hørt lidt fra min nevø, som jo ellers er min faste biograf-makker, at The Foreigner skulle være god. Okay, så gik jeg ind og så den, og jeg må indrømme: jeg anede ikke hvad jeg gik ind til. Men jeg har kun umiddelbart en hurtig reaktion: Hold da kæft en film! Jeg blev nærmest blæst bagover af denne film, og jeg er virkelig imponeret og forbløffet over Jackie Chans præstation, og ligeledes Pierce Brosnans præstation. Begge tos indsats i denne film var lige i øjet, og man kender jo mest Jackie Chan fra morsomme komedier med et strejf af alvor i krogen, men i denne film viser han også tydeligt at han helt sikkert også har andre evner. Den er virkelig god.

En ydmyg restaurantejer (Jackie Chan) har lagt sin barske fortid bag sig, men han bliver desværre nød til at gøre brug af sine dødbringende evner, da hans eneste nulevende datter brutalt bliver dræbt af en terrorbombe som det såkaldte autentiske IRA tager ansvaret for. Restaurantejeren går i gang med at opspore bagmændene, men det er ikke lige til eller særlig nemt, og jo dybere han graver desto mere finder han forbindelser til en højtstående politiker (Pierce Brosnan) i den irske regering.

Jeg blev virkelig taget med storm i dag, The Foreigner blæste mig virkelig bagover, dog skal det lige nævnes at jeg gik ind til denne film med nul forventninger overhovedet. Skuespillet er lige i øjet, og bliver serveret og leveret professionelt og selvsikkert, jeg er virkelig imponeret over Jackie Chans og Pierce Brosnans præstationer. De gør det virkelig begge to rigtig godt og overbevisende. The Foreigner er en actionfilm med stort A, historien er spændende og gribende, og handlingen er fængende og stimulerende. Man bliver straks suget ind i filmens historie og univers, og man kan slet ikke abstrahere fra den når først man er fanget. Rytmen er stilsikker og stilren, og en god balance og jordnær harmoni sikrer gode og stille overgange mellem hver enkelt scene, og filmen hænger generelt rigtig godt sammen. Tempomæssigt ligger vi i den middelhøje ende, det er jo en actionfilm, og den foregår generelt i et middelhøjt tempo hele vejen igennem filmen. Gode præstationer, god handling og god historie, gode skuespillere synes jeg giver alt sammen en god film i min bog. Men denne film er ikke kun god, den ER fremragende, og derfor ryger den op på de 5 stjerner.

OBS! Denne bio-tur er sponsoreret af Kim Monberg, Monberg.dk.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Kjøller

Forvendt ikke en actionfilm, men derimod en film om internt drama i den nordiske del af IRA, med Pierce Brosnan som omdrejningspunkt, hvor Jackies karakter bliver ufrivillig involveret.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.