Cookie- og Privatlivspolitik

The Fifth Estate

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, som er fortalt i et ellers roligt tempo, rummer en enkelt scene med en pludselig og brutal drive-by henrettelse, hvor to mænd skydes ned koldblodigt. De to mænd er dog ikke blandt filmens hovedfigurer, samt scenen afløses af mere rolige og udramatiske scener. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
07.11.2013
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Fifth Estate
|

I det autentiske drama 'The Fifth Estate' er Julian Assange på en altafgørende personlig mission for at nedbryde systemet ved at kaste lys over en lang række  regeringshemmeligheder og virksomhedsrelaterede forbrydelser.

Den unge Daniel Berg fascineres med det samme af ildsjælen, og på kort tid opstår et samarbejde mellem de to digitale anarkister, der med tiden breaker den ene afslørende tophistorie efter den anden på den kontroversielle hjemmeside, WikiLeaks.

Makkerparret bliver hurtigt en enorm magtfaktor i det politiske spil, men da de pludseligt står med deres hidtil største historie på hånden, må de også tage stilling til omkostningerne ved at afsløre hemmeligheder i et frit samfund.

WikiLeaks har været markant tilstede i mediebilledet og det med rette, når man ser på de afsløringer, som diverse whistleblowers har leveret til hjemmesiden. Den 42-årige grundlægger, australieren Julian Assange, har dog også fået massiv dækning af andre årsager i form af en anklage om seksuelt overgreb og et nuværende liv i eksil på Ecuadors ambassade i London.

'The Fifth Estate' fokuserer dog ikke på den senere tids udfordringer, men i stedet på begyndelsen og samarbejdet mellem Assange og hans mere ukendte makker, Daniel Berg, der hver især spilles af Benedict Cumberbatch (Star Trek Into Darkness) og Daniel Brühl (Rush). Filmen er instrueret af Bill Condon, der har stået bag så forskellige værker som Dreamgirls (2006) og de to sidste indslag i Twilight-serien.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
3.7
2.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] ikke al virtuel virkelighed egner sig til filmdrama, hvis det skal mærkes i maven." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Som [...] tilskuer føler man sig spist af med lidt for venligt og neutralt filmportræt, der hverken er fugl eller fisk." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen er alt for lang, springende og fuld af intetsigende billeder af computerskærme, og skuespillerne er ingenting bevendt." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Man kan tilgive meget, men at filmen om Assange og Wikileaks er kedelig, er næsten utilgiveligt." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "[...] en interessant lille film. Men se den for Cumberbatch og for rygternes skyld." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Scarecrow

Nu fik jeg endelig taget mig sammen og set denne film. Det er en utrolig spændende historie og der er så mange lag til hele fortællingen og Julian Assange og Wikileaks. Jeg syntes bestemt det er en fed film med mange anderledes effekter og sådan. Men ja okay når det så er sagt så er det også det!
Men men men Benedict Cumberbatch er gennial og perfekt i rollen!!!

Lisa

Den er spændende og også lidt uhyggelig hvad angår at the wishleblower kan være skyld i så mange mennesker bliver dræbt.

Idauser/11265

Jeg har ikke sat mig ind i om den er true til, hvad der virkelig skete, så jeg bedømmer den udelukkende som film og ikke om det er virkelighed eller ej.

Filmen er rigtig god, der bliver udvist masser af skuespil talent, hvor bl.a. Benedict Cumberbatch er helt fænomenal og endnu en gang udviser sit sublime talent i hans portrættering af Assange, som jeg må sige er meget præcist.
Hans sammenspil med Daniel er også en nydelse at se.
Visuelt er det også en rigtig flot film, der er en større corpus af flotte billeder, og der er også fundet en rigtig god måde at afbillede Wikileaks' netværk på en mere fysisk facon, som jeg må sige, at jeg er ret vild med.
Det eneste der trækker ned er, at manuskriptet godt kunne have brugt noget mere arbejde, da replikker nogle gange kan blive lidt for klichee-agtigt eller simpelthen bare mister sit flow, hvilket er rigtig synd, når man har så meget talent til rådighed, der virkelig prøver at få det til at fungere.

Men overall er den en god og seværdig film, der ligger op til debat og eftertanke...

Charlie Jeppesen

Hej Ida (Det er Pauline fra Gefion)

Jeg har læst om og på wikileaks om hvad der er for en organisation man har gang i. Hvis du vil finde ud af mere, synes jeg du skal gå ind på wikileaks' hjemmeside og klikke på "About", dér står det meste af hvad du har brug for vide.

Om filmen:
Som du jo ved, er jeg også meget stor beundrer af Benedict Cumberbatch, og beundrer manden for sit talent. Når det er sagt, vil jeg sige at denne film er en helt anden genre end alt andet hvad han har været med i. Når jeg ser denne film, ser jeg slet ikke den skuespiller jeg blev forelsket i.
Bill Condons portrætering af Julian Assange, er blevet tillagt ham rollen, dvs. det er slet ikke ham der spiller rollen, mener jeg. Misforstå mig ikke, jeg synes Benedict gør et fantastisk arbejde i sit skuespil, selvfølgelig. Det er instruktøren der har fortalt ham, at han skal virke så selvisk og egoistisk som muligt.
Jeg har læst om Assange og set flere interviews, hvor Assange fremstår som den største idiot du muligvis kunne finde på jordens overflade, men jeg tror man vil afbillede ham som et værre menneske end ham måske i virkeligheden er.
Assange kæmper (stadig) for frihed blandt wistleblowers, men mest for at rede sin egen røv.

Jeg vil meget gerne snakke med både dig og Zander om denne film, så lad os mødes på Gefion når den er kommet på dvd, og snakke yderligere. :)

- Pauline Olsen Gefion

Kathrineuser/143233

Det generer ikke mig at filmen ikke rigtig ved hvor den vil hen.
For mig er det præcis hele problemstillingen - at der ikke er et svar. Man får problemstillingerne fra alle sider, og det kan jeg rigtig godt lide.

Benedict Cumberbatch er fantastisk i rollen som Assange. Jeg måtte flere gange minde mig selv om at det ikke var Assange selv.

En god film omkring informationsdeling, tavshed fra regeringer og hvordan enkelte mennesker kan ændre alt.

Heidi

Ikke en let film at anmelde, for skuespillet er sublimt - Benedict Cumberbatch er en fryd at opleve som Assange - men filmen er for inkonsekvent i det den vil. Den fokuserer i mine øjne alt for meget på Domscheit-Bergs rolle og moralske kvaler.

Jeg er helt enig med flere medier i, at den ved ikke hvad den vil og ender med at være hverken fugl eller fisk. Den skifter mellem at have sympati og så antipati for Assange og det er irriterende.

Der er lidt bid i den, men den er slet ikke farlig, og det kunne den have været, hvis instruktøren havde turdet og manuskriptet været bedre. Men det må vel være prisen for at ville lave en kontroversiel film under Disney's vinger... det må ikke være farligt og så er det det bliver for pænt.

Alligevel vælger jeg at give den 4 stjerner (4½ hvis jeg kunne), for den vinder hos mig på det visuelle, på lydsiden og så især på skuespillet. Og det er helt klart Daniel Brühl og så især Benedict Cumberbatch der trækker stikket hjem.

Det er ikke en slem film og er heller ikke så dødkedelig som nogle anmeldere mener, jeg følte mig faktisk godt underholdt, men den er heller ikke et mestervæk. Det kunne den have været, hvis man havde turdet noget mere og vidst hvad den ville.

Natasha

Jeg havde læst anmeldelserne og forvented derfor ikke særligt meget. Jeg havde på forhånd, inden jeg læste anmeldelserne, besluttet mig for at se den pga. Benedict Cumberbatch. Jeg synes ikke hans perfomance manglede noget, men filmen var lidt langtrukken og den manglede noget spænding. Det var lidt ligesom at få læst en godnat historie på det punkt. Overordnet var filmen faktisk lidt kedelig.

Jeppe

Historien om hvordan WikiLeaks blev til, og hvordan stater som USA blev nødt til at tage organisationer som denne alvorligt. Gode skuespils præstationer, lækkert lyd og visuelt -univers får desværre ikke filmens nerve frem. Det bliver lidt kedeligt i længden.

læs flere anmeldelser på filmpuls.dk: http://filmpuls.dk/category/filmanmeldelser/

Signe Lilja

Hvis man har lyst kan man faktisk samme aften nå at se dokumentaren 'We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks' på CPH:DOX. Den går 17:30-19:40 :)
Bare lige en heads up! Kan godt forstå hvis man ikke har lyst til at se en dokumentar før man, ser en spillefilm. Men det er fed mulighed!

http://cphdox.dk/screening/we-steal-secrets-story-wikileaks

oh yeah and
all hail the Cumberbatch!

Birgituser/227495

Filmen jeg bare SKAL se!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.