Cookie- og Privatlivspolitik

The Farewell

Tilladt for alle
Filmen er fortalt i et roligt tempo og har en både melankolsk og venlig grundstemning. Den indeholder dog enkelte scener, hvor personerne er kede af det og græder. Da scenerne er meget rolige og af kortere varighed, vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på selv de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
20.08.2020
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Farewell
|

Dramaet 'The Farewell' handler om en kinesisk familie, hvoraf den ene del bor i USA, mens den anden lever i Kina. Her bl.a. familiens bedstemor Nai Nai, der bliver diagnosticeret med kræft, hvilket kun giver hende kort tid tilbage at leve i.

Familien i USA rejser derfor tilbage til Kina under påskud af at deltage i et bryllup. I virkeligheden er det dog for at være sammen med Nai Nai i hendes sidste dage. Dog uden at nogen fortæller bedstemoren, at hendes dage er talte.

For barnebarnet Billi, der rejser fra New York til Kina, bliver forsøget med at navigere i løgnen en svær opgave. Med et ben i hver kultur, skal hun nu respektere familiens ønske, med samtidig også være tro over sig selv og hendes elskede bedstemor. 

'The Farewell' er en feel good-film med en dramatisk klangbund. Det er både et rørende og sine steder morsomt portræt af en familie, men også en undersøgelse af kulturforskelle.

Handlingen bygger på instruktøren Lulu Wangs egne oplevelser, der også blev til en populær amerikansk podcast. Hovedrollen spilles af komikeren Awkwafina (Ocean's 8 og Crazy Rich Asians), der vandt en Golden Globe for sin præstation. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (60 votes)
5
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hvor er der meget, vi skal sige farvel til, og hvor er det dog svært at gøre. Det minder 'The Farewell' os om på fineste vis." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Filmland P1

  "Med sin kun anden spillefilm balancerer Lulu Wang smukt på den tragikomiske vægtskål, hele tiden elegant og følsomt registrerende og med et skarpt blik for de detaljer, der gør amerikanere og kinesere så forskellige, omend de er fælles om at have utrolig svært ved at sige endegyldigt farvel." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... mellem grinene og de vanvittige optrin en bittersød melankoli, som gør 'The Farewell' mindst lige så rørende som morsom og til en lille, men meget helstøbt film." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... rapperen og komikeren Awkwafina bryder igennem som skuespiller i en lavmælt, men markant præstation, der viser, at hun ikke bare er en elskelig bulldozer med en kæk kæft, som vi har set hende i 'Crazy Rich Asians', 'Ocean's Eight' og tv-serien 'Awkwafina is Nora From Queens'." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'The Farewell' er en meget stor hyldest til livet. Hvis familier er ens alle vegne, kunne vi alle være børn i den hér." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

En af årets bedste.

S. Rico

Awkwafina spiller pigen Billy, der har boet det meste af sit liv i New York med sine kinesiske forældre. Hun er meget tæt knyttet til sin bedstemor, som bor i Beijing. Billy bliver derfor temmelig trist, da hun får nyheden om, at bedstemoderen er døende af kræft. Og hun har meget svært ved at acceptere den kinesiske tradition med at lade patienten leve i lykkelig uvidenhed om sygdommen.

Filmen viser nogle super interessante aspekter ved forskellige måder at tænke på i vest og øst - her set gennem en indvandrerpige, som primært er præget af vestlig tankegang. Det er desuden vældig hyggeligt at være i selskab med den store kinesiste familie.

Filmen har af en eller anden underlig grund fået genrebetegnelsen "komedie-drama". Men man skal på ingen måde forvente en sjov film. Det er et drama om et interessant og alvorligt emne - men serveret med en let tone.

Andreas

Fuck den glæder jeg mig til

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.