Cookie- og Privatlivspolitik

The Electrical Life of Louis Wain

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har langt hen ad vejen en rolig, let og munter grundstemning. Den indeholder dog flere scener, hvor en hovedperson har uhyggelige og klaustrofobiske drømme eller hallucinationer samt scener, hvor mennesker er dybt ulykkelige. Da filmen også indeholder varme, og da den er langsomt fortalt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.03.2022
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Electrical Life of Louis Wain
|
The Electrical Life of Louis Wain plakat

Filmen 'The Electrical Life of Louis Wain' handler om virkelighedens kunstner Louis Wain, der levede fra 1860 til 1939. Han er mest kendt for sine ofte helt surrealistiske malerier og tegninger af katte og killinger.

Det biografiske drama bygger altså på Wains liv og er således den sande historie om den britiske kunstner, hvis sunde mentale sindstilstand bliver fortsat aftagende op igennem livet.

'The Electrical Life of Louis Wain' udfolder sin historie om den legesyge og excentriske Wain fra sidst i 1800-tallet og op til 1930'erne, hvor man også kommer ind på livet af hans forhold til hustruen Emily Richardson-Wain.

Kunstnerportrætter er et velkendt fænomen i filmens verden. Her finder man bl.a. også titler som At Eternity's Gate om Vincent van Gogh, Tove om mumitroldenes mor Tove Jansson og Mr. Turner om J.M.W. Turner.

I dramaets hovedrolle finder man Benedict Cumberbatch, der bl.a. er kendt for sine præstationer i The Power of the Dog, The Imitation Game og som Doctor Strange i diverse Marvel-film, herunder i solofilmen Doctor Strange.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
5.5
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Benedict Cumberbatch er ikke ligefrem uvant med at spille excentrisk geni, der ikke rigtigt passer ind, men han er også virkelig god til det, og det er således også hans præstation, der gør 'The Electrical Life of Louis Wain' interessant i glimt." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det er svært ikke at sympatisere med den akavede og talentfulde enspænder spillet med enorm iver af Benedict Cumberbatch. Skuespilleren tager rollen på sig i en sådan grad, at det er svært at forestille sig nogen anden spille den." (Lee Marshall)

 • Information

  "Man skal orke, at filmen 'The Electrical Life of Louis Wain' – der handler om englænderen, der i Victoriatiden gjorde katte populære som kæledyr – anstrenger sig så meget for at være sød, som den gør. Men man kan ikke tage fra den, at den er meget gennemført." (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Tegneren Louis Wain blev kendt for at tegne katte på en særlig menneskelig facon. Men han kunne så meget mere end det i sit besværlige og udfordrede liv. 'The Electrical Life of Louis Wain' bliver for finurlig." (Jacob Wendt Jensen)

 • Soundvenue

  "Benedict Cumberbatch og en række nuttede katte kan ikke redde finurligt portræt af kattetegneren Louis Wain fra at blive lige så overfladisk og ligegyldig som en kattevideo på YouTube." (Jonas Ernst Monty)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.