/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

The Duke of Burgundy

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
21.05.2015
| |
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Duke of Burgundy
|

’The Duke of Burgundy’ finder sted i en mystisk, midteuropæisk verden, hvor alle kvinder går klædt i vintage adelskostumer og er ivrige insektsamlere.

Her har møl-eksperten Cynthia har et avanceret erotisk forhold til Evelyn. Cynthia er den kontrollerende dominatrix, mens Evelyn udlever sin fantasi som underdanig stuepige, der nyder ydmygelse på ydmygelse.

Da Evelyn får et godt øje til én af byens andre kvinder, udfordres Cynthias position og det psykologiske magtspil intensiveres. Men alt er ikke helt, hvad det ser ud til.

Det erotiske drama ’The Duke of Burgundy’ har danske Sidse Babett Knudsen i hovedrollen som Cynthia. Instruktøren er Peter Strickland, der i 2012 lavede ’Berberian Sound Studio’. Han har denne gang blandet et poetisk billedsprog med kulsort humor i en hyldest til filmæstetikken fra 70erne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.1
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'The Duke of Burgundy' er ultraforfinet fortalt, og de små nuancer i fortællingen ligger i skuespillernes ansigter." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] som helhed flagrer 'The Duke of Burgundy' for meget rundt i mørket til for alvor at gøre indtryk. Den passion, der skulle være omdrejningspunktet, forbliver simpelthen et postulat." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "[...] en oplevelse af en slags, vi meget sjældent ser på film. Man skal bare, for alt i verden, ikke spekulere alt for meget på en klog, tankevækkende mening." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Strickland tør, og så tør han alligevel ikke, for det smagfulde kommer i første række. Ikke desto mindre er 'The Duke Of Burgundy' en elegant film for dem, der vil se et erotisk forhold udspille sig i helt særlige omgivelser." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Fra at have en knitrende erotisk ladning og et raffineret spil om dominans, begær og underkastelse, fuser 'The Duke of Burgundy' lige så stille ud i en noget tam opvisning i damelår og sommerfugleæstetik." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'The Duke of Burgundy' er erotisk teater, men også en sært bevægende film om kærlighedens sårbarhed og mange forskellige former." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Peter Strickland har utvivlsomt haft en fest, midt i et udstyrsstykke og en erotisk drøm om dominans og lesbiske kvinder - kædet sammen med sommerfugle, som går i dvale.

Rigtigt interessant bliver det ikke, men den skal have point for at gennemføre.

M_Weihrauch

Jeg starter med varmt at anbefale 'The Duke of Burgundy' !
Jeg så den her film under PIX'15 og blev overvældet alene af måden de har skudt filmen. Farverne, location, jeg var solgt.
Så kommer det vigtigste, Sidse & Chiara <3 De spiller helt igennem genialt, hvordan deres ansigter kan fortælle historien alene, fantastisk! På mange måder synes jeg den har det hele, den tog r*ven på mig flere gange :D Mystisk, sjov, sexet og så fin historie, skuespillere og instruktør leverer en genistreg hver især :)

bambiexplorer

Torsdag aften under CPH PIX var jeg inde og se "The Duke of Burgundy". Filmen handler om Cynthia (Sidse Babett Knudsen) og Evelyn (Chiara D'Anna) som er kærester og samtidig har et Dominatix/Slavinde-forhold. Filmen foregår i et forunderligt, men smukt univers, som tilsyneladende kun er befolket at sommerfugleforskere som i øvrigt alle er kvinder.

Filmen er virkeligt flot fotograferet, og finder sted i et ikke nærmere defineret, men smukt skovområde langt ude på landet. Den er rent faktisk filmet i Ungarn, men det er så uvæsentligt for historien. Ud over de to hovedpersoner, som er temmeligt delikate, er så godt som alle skuespillerinderne i filmen dejlige at skue. At alle sammen samtidig (under)spiller supergodt, gør jo bestemt heller ikke noget :)

Peter Strickland er ikke en instruktør der ikke laver film som viser virkeligheden, men film som viser en reproduktion af virkeligheden. Det betyder at grænserne mellem fantasi, drømme, tid og virkelighed til en hvis grad er flydende i "The Duke of Burgundy". Det kan måske lyde lidt forvirrende, men det er og ikke så galt endda. Det er først hen i mod slutningen, at det kan være en anelse besværligt lige at finde ud af hvor vi befinder os i tiden, men til allersidst giver det hele dog god mening alligevel.

Visse personer har klaget over at der ingen nøgenhed og grafisk sex er i filmen. For dem af os som har en nogenlunde aktiv fantasi, er dette absolut intet problem. Uden på nogen måde at sammenligne Strickland med Hitchcock, så lavede Hitchcock nogen af 50'ernes og 60'erne mest sexede film, uden at vise nogen nøgen hud overhovedet. Gense eventuelt togscenen fra "North by Northwest", hvor Cary Grant og Eve Marie Saint har sprøjtende sex, uden at vi som tilskuere ser dem smide tøjet, men alligevel er vi godt klar over hvad der er sket :) I "The Duke of Burgundy" ser vi heller aldrig Cynthia eller Evelyn nøgne, men deres samtaler, drillerier og lydende gør at vi er med på hvad der foregår, til en grad hvor nogen af os bliver helt tændte ...

Lyden er helt klart en af de vigtigste elementer i "The Duke of Burgundy". Fra den subtile, men stemningsmættede underlægningsmusik, til den knirkende kiste (?), over ordrerne som Cynthia giver Evelyn, til lydende som kommer fra deres forskellige sexlege. Og så er der lydende fra diverse sommerfugle, som specielt Cynthia er meget fascineret af. Meget specielt, men sært dragende!

To af spøjse ting der lige springer i øjnene under filmen er, at der under credits står "Perfume by Sara Dee". Enten havde vi bare ikke fået udleveret duftkortene eller også var det bare en spøg fra instruktørens side. En anden er brugen af mannequindukker som "extras" under forlæsningerne på sommerfugleinstituttet. Dette er muligvis en hyldest til en af 70'ernes store spanske instruktører, som jeg ikke lige kan huske navnet på ... Nå ja, og hvor kommer "The Duke" overhovedet ind i billedet i filmen. Svaret blafrer i vinden. Irriterende. Men irriterende på den fede måde ;)

"The Duke of Burgundy" skifter mellem at være dramatisk, sjov, sexet, rørende og lettere underlig. Men det virker sgu, og havde de sidste 20 minutter været strammet lidt op, ville jeg havde været yderst opstemt :D Filmen får premiere i Nordisk Films biografer den 21. maj 2015. "The Duke of Burgundy" får 5 stjerner.

http://blog.inils.dk/2015/04/19/the-duke-of-burgundy/

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.