Cookie- og Privatlivspolitik

The DUFF

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og humoristisk grundstemning, og meget af handlingen udspilles i dialogen. Der er dog enkelte scener, hvor hovedpersonen udsættes for grov mobning, og hvor man ser hende ulykkelig og grædende. Da disse scener er korte, og da historien forløses positivt, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
09.04.2015
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The DUFF
|

'The DUFF' handler om den unge pige Bianca, der ved et tilfælde opdager, at hun bliver omtalt som D.U.F.F., der står for Designated Ugly Fat Friend.

Bianca beslutter, at hakkeordenen må ændres og på trods af advarsler fra hendes yndlingslærer, hverver hun den populære, men sleske dreng Wesley til at hjælpe hende med at genopfinde sig selv. Sidst, men ikke mindst, må hun også finde selvtilliden til at gå imod skolens hensynsløse sladderdronning Madison.

Historien om Bianca er baseret på bogen af samme navn af Kody Keplinger. Konceptet bag bogen, med inddeling af teenagere i forskellige ’arketyper’ som atleterne, taberne og de populære, er allerede set i utallige komedier. Sjældent har hovedrollen dog været de populære pigers lidt usynlige veninde.

I hovedrollen som Bianca Piper ses Mae Whitman, som tidligere har spillet high school-elev i filmen The Perks Of Being A Wallflower. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (68 votes)
4
3.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] mon ikke 'The DUFF' kickstarter Mae Whitmans karriere også? Det er i hvert fald i meget høj grad hendes fortjeneste, at filmen føles betydeligt mere frisk end flertallet af af nylige amerikanske ungdomskomedier." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Kemien imellem Mae Whitman og Robbie Amell er forrygende. Historien er smart og sjov. Og 'The DUFF' beviser, at letbenede komedier stadig både kan have hjerne OG hjerte." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] heldigvis er hovedpersonen Bianca en rimelig nuanceret karakter, hvis kærlighedskvababbelser og ustyrlige sind det er svært ikke at holde bare en lillebitte smule af." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Selv om filmen har hjertet på rette sted [...] bliver 'The DUFF' aldrig mere end en Mean Girls-light." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'The Duff' holder sin ironiske energi højt og vinker selvbevidst til sin genres geniale forgængere ('Mean Girls', 'Clueless' og Freaks and Geeks'). [...] Men filmen kommer også til at hylde tropen om kvinden, der skal lære at finde ind til sit attraktive jeg gennem mandens vejledning og anerkendende blik. Og for at kompensere for det og for det problematiske i at introducere et begreb som 'DUFF' [...] så knækker filmen til slut halsen på utålelig, overformuleret moralisering." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

Du har set den før. En ren klon af alle andre amerikanske high school teenage romantiske komedier. Intet unikt, intet nyt - man ved hele veje igennem hvad der vil ske og hvad der skal ske. Men hey! - det gør ikke noget, hvis bare man ved hvad man går ind til. Det er en super fin film, som man kan sidde og stene til, uden at skulle tænke. Det er sgu også dejligt en gang imellem! At se noget hjernedødt romance. Selvom den ikke er så romantisk.

Men dårlig var den sådan set ikke, jeg var fint underholdt ;)

Wayne

Den lave, lidt kraftige prinsesse, med masser af modgang, ender selvfølgelig med at få både hævn og det hun drømmer om.

Teenagefilm, med et glimt i øjet.

Kamma

The Duff må og skal jeg bare se. Det er lang tid siden at der har været en rigtig tøsefilm om en high school:)

Cecilie

Siger det lige ud, den her film er et must-see!!!!
Den tager nogle sindssyg gode emner op, og samtidig ser den sindssygt sjov ud!
Kan ikke sige andet end skal helt sikkert ind og se den :D

Laura

Skal så meget se den. Elsker tøse film, og denne virker som en god en af slagsen

christinauser/15692

Det er en rigtig tøs film glæder mig til den kom

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.