Cookie- og Privatlivspolitik

The Duchess

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
24.04.2009
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Duchess
|

Det autentiske drama 'The Duchess' foregår i slutningen af 1700-tallet og følger den smukke og glamourøse aristokrat Georgiana Spencers ekstravagante personlige og politiske liv. 

Georgiana var berømt for sin skønhed og karisma og berygtet for sin ekstravagante smag og appetit for spil og kærlighed.

Hun var gift med den ældre, fraværende Duke of Devonshire i hvad der udviklede sig til et kærlighedsløst ægteskab. Frustreret over de begrænsninger, som hun var underlagt i kraft af sit køn og sin klasse, gjorde hun oprør ved at indlede et venskab med den smukke Lady Foster.

Derved satte Georgiana et komplekst ’menage a trois’ op med hertugen, som kompliceredes, da hun forelskede sig i den unge, vitale politiker Earl Grey.

Bag 'The Duchess's manuskript står blandt andre Anders Thomas Jensen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (92 votes)
4.4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et formfuldendt kostumedrama og en æstetisk fryd. Alligevel er det karakterernes kompleksitet og skuespillernes præstationer, der stjæler billedet." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "Keira Knightley formår at ramme alle lagene i den sammensatte karakter ... Detter er filmen der definerer hende som seriøs skuespiller frem for filmstjerne." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... [The Duchess] virker derfor noget bedaget og uvedkommende. Men flot er den unægteligt." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er kostume-film, når den er allerbedst, renfærdig psykologisk fordybelse og en overbevisende handling frem mod en glimrende slutning efter enhver følelses og længsels tragiske afblomstring." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... en omgang velproduceret sæbeopera med Keira Knightley, hvis skuespilkunst begrænser sig til at bevæge sig kælent rundt og spidse sin trutmund, som omdrejningspunkt." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "Filmen bringer følelse ind i den sædvanligvis kyniske ægteskabssnak og er samtidig ikke blind for realismen..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

og hvad de medfører. Keira Knightley er perfekt i middelalderens outfit, og historien som er autentisk er jo ikke så speciel for datiden - hvor man giftede sig af pligt, og fandt en elsker ved siden af.

Aline

jeg har glædet mig herre meget til at komme ind og se den film, den har ikke engang været i biffen 2 måneder, og så går den ikke mere! hvad sker der!?

Ralitsauser/20324

Jeg synes filmen var RIGTIG GOD og kan anbefale den

Mariauser/558825

Hvis man er til film, der omhandler tiden, hvor kvinder bar elegante kjoler og stort hår, så er denne film et must. Skuespillerne er geniale og man får et godt indblik i 1700 tallet, hvor kvinder egentlig ikke havde så meget at skulle have sagt. Jeg blev rørt af filmen, for ingen kvinde ville kunne leve sådan i dag. Helt klart en film, jeg gerne vil se igen.

Amalieuser/33372

jeg synes den er virkelig god. En gennemført fantastisk film, den fangede mig virkelig og min veninde og jeg sad begge med tårer i øjnene. Super god film!

Nina Louiseuser/358501

Jeg har allerede set den på et fly da jeg var på ferie i december så jeg var overrasket over at den ikke var i Danmark endnu, men det er en god film og værd at se og der sker nogle ting man ikke troede ville ske men det er ikke det helt vilde overhovedet.

TashigiDKuser/549450

En rigtig god og spændende film om adelens hverdagsliv i 1700-tallet hvor kvinder primære opgave var at føde drengebørn, mandens ord var lov og hvor man giftede sig af alle andre grunde en kærlighed.

Hvis du kan lide drama, store følelser og desuden syntes godt om film som Stolthed og Fordom, Fornuft og Følelse etc etc, så vil du helt klart elske denne her film.

Høi

og hvis du kunne lide "Stolthed og Fordom" eller "All about Jane", så _skal_ du se denne film!

Lottie♥

Til at se den film, mit idol Keira Knightley er bare så skøn, disse film :D:D

since84user/12622

hvis at man er til periodefilm, så kan denne klart anbefales. Rigtigt godt spillet af alle skuespillerne i filmen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.