Cookie- og Privatlivspolitik

The Drop

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Drop
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
‘Bullhead’-instruktør Michaël R. Roskam fortæller i 'The Drop' historien om en indadvendt bartender (Tom Hardy), der egentlig bare ønsker at få lov til at passe sin bar i fred og ro sammen med sin fætter Marv (James Gandolfini). Men de to bliver fanget i New Yorks kriminelle cirkler, da de bliver tvunget til at lave ‘money drops’, dvs. deponere større pengebeløb i transit. Hverdagen bliver endnu farligere, efter at baren bliver røvet, og Bob og Marv nu er i politiets søgelys. James Gandolfinis sidste rolle rummer meget fine nuancer med små strejf af utilregnelighed. Filmen havde amerikansk premiere efter hans død og har ikke været vist i Danmark.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Tom Hardy er efterhånden blevet typecastet som den perfekte gangster. Vi har set ham i en lang række film - og han kom for alvor frem i lyset da Nicolas Winding Refn valgte ham til hovedrollen i Bronson.

Siden har han bevist at han både behersker rollerne, som den tavse bagmand og den gale og skruppelløse gangster til UG. Hans ansigt kan transformeres fra koldt beregnende til skingrende sindsyg, på et splitsekund.

Denne film er noget atypisk - og hvis man forventer at se Hardy som skruppelløs krimminel, så får man på mange måder det modsatte.

Faktisk viser Hardy en både tilbageholdende og næstekærlig side af sig selv. Han går i kirke, og samler en herreløs hund op og tager den til sig - og hver dag passer han sit job som bartender, på en bar som ejes af østeuropæiske gangstere.

Langsomt udvikler filmen sig, og der bygges et drama op som involverer en potentiel kæreste - som også har brug for beskyttelse (Noomi Rapace), og et røveri af barens beholdning af gangsterpenge.

Slutningen skal ikke afsløres, for den giver det tvist som gør den til mere end bare en triviel hverdagsberetning.

Filmen er samtidig James Gandolfini's sidste optræden på film, inden han (alt for tidligt) gik bort.

Bjarke

Bob (Tom Hardy) er bartender i en såkaldt Drop-bar, dvs. en bar der på ethvert tidspunkt kan få at vide, at den over en nat skal opbevare penge indsamlet af mafiaen, der så henter dem dagen efter. For det meste styrer Bob dog blot baren sammen med sin fætter Marv (James Gandolfini). Han lever et stille liv og siger ikke meget. Den stille normalitet brydes dog, da baren en dag røves. Nok står Marvs navn på baren, men i virkeligheden ejes den af gangsteren Chovka. Røveriet starter dermed en lavine af problemer og dårlige beslutninger, hvor Bob og Marv pålægges at skaffe $5.000 (svarende til det beløb, røverne slap væk med), og hvor Marvs fortid kommer frem i lyset.

Det lyder måske som noget, man har set før, og ja, det er det - på overfladen. For filmens styrke ligger ikke i selve røveri-/gangsterplottet, men i karakterudvikling, skuespil og dialog. Ikke én skuespiller rammer ved siden af, og det kan ærgre en, at dette var Gandolfinis sidste rolle, da han gør det fantastisk. Hardy formår på mesterlig vis at udtrykke Bobs følelser, både når han er stille og tilbagetrukken, og når vreden hober sig op. Noomi Rapace, der spiller en kvinde, som Bob bliver tættere og tættere med, indfanger på formidabel vis en såret kvinde, der, grundet hendes fortid, er forsigtig med, hvem hun omgås.

En anden positiv ting er selve cinematografien. Jeg har aldrig været i Brooklyn før og kan derfor ikke udtale mig om miljøet, alligevel emmer omgivelserne af en hvis form for autencitet. Der er, mener jeg, tale om et arbejderklassenabolag med lidt triste huse i grå og kolde omgivelser. Noget der passer fint med handlingen.

Dog har filmen også nogle problemer. For det første er krimiplottet ikke særligt godt. Dog har det sin plads som katalysator for karakterinteraktion og -udvikling, og krimiplottet er heller ikke dårlig - bare lidt for genkendeligt. Samtidigt er filmen for lang tid om at komme rigtigt i gang. Der er ikke tale om en action- eller spændingsfilm, men et krimidrama, alligevel går der for lang tid, før det rigtigt kommer skub i tingene. Desværre. Når der så gør, kommer filmen op på et helt andet niveau. En sidste dårlig ting er slutningen, eller rettere sagt en lille del af slutningen. For slutningen er noget af det bedste ved filmen, havde man bare droppet de sidste 2-3 minutter, der for midt vedkommende i nogen grad ødelægger Bob som karakter, idet disse 2-3 minutter formår at ændre den udvikling, har er gået igennem. Jeg ville gerne uddybe, men så ville jeg jo afsløre slutningen.

Alt i alt er der tale om en god, solid thriller, hvis styrker ligger i skuespil, miljø, cinematografi, karakterer og udvikling af disse, men hvis krimiplot og sidste 2-3 minutter rykker filmen ned til 4/6 stjerner.

Nis Hartmannuser/888079

The Drop er en dyster, men samtidig hjertevarm fortælling af forfatteren Dennis Lehane, der har skrevet materialet til film som Gone Baby Gone, Mystic River og Shutter Island.

Filmen handler i store træk om en mand der prøver at finde sig en menneskelig tilværelse i et miljø fyldt med vold og kriminalitet. Tom Hardy er fantastisk som hovedrolle indehaveren og bliver bakket godt op af navne som James Gandolfini, Noomi Rapace og Mathias Schoenaerts.

Historien virker lidt rodet i starten, da den er fyldt med en masse små sub-plots, men i sidste ende formår filmen dog et binde det hele sammen i en genial slutning. Dette er ikke en action film eller thriller, men derimod et velspillet drama på både godt og ondt. Hvis du ikke bryder dig om Dennis Lehanes tidligere film, så vil du sandsynligvis heller ikke kunne lide den her.

Hvis du til gengæld kan lide gode skuespiller præstationer og ikke har noget imod at filmen er lidt "slow-paced", så må du ikke snyde dig selv for The Drop.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.