Cookie- og Privatlivspolitik

The Disaster Artist

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en tragi-komisk grundstemning og indeholder flere dramatiske scener med store følelsesudbrud, slagsmål og truende adfærd. I filmen indgår scener, der viser optagelserne af filmen "The Room", herunder en scene, hvori en skuespiller bl.a. putter en pistol i munden og fingererer at begå selvmord, og tilsvarende en anden scene, hvori en skuespiller, som en del af sin rolle, truer en anden figur med en pistol. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
01.02.2018
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Disaster Artist
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Komedie-dramaet 'The Disaster Artist' er den virkelige historie bag skabelsen af kultfilmen The Room, der er kendt som en af historiens notorisk dårligste værker.

Da den aspirerende skuespiller Greg Sestero møder den excentriske Tommy Wiseau til et skuespilskursus, bliver det starten på et tæt venskab, der bringer dem til filmbyen over dem alle, Los Angeles.

Deres fælles drøm om stjernekarrierer bliver dog noget udfordret i mødet med Hollywood, hvor der er rift om rollerne. Men makkerparret giver ikke op, og de beslutter sig derfor for at skabe deres egen film.

'The Disaster Artist' er fortællingen om et mærkværdigt venskab og dét at turde følge sine drømme - for kan du ikke blive til andet, så kan du da blive til grin.

James Franco både instruerer og spiller hovedrollen som den nærmest mytiske Tommy Wiseau - en præstation som indbragte ham en Golden Globe - mens brormand Dave Franco spiller Greg Sestero.

Filmen har fået en Oscar-nominering for sit manuskript, der er baseret på bogen af samme navn skrevet af netop Greg Sestero. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (87 votes)
4.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "James Franco rammer plet som den excentriske Wiseau." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "Der er en utrolig respekt for Wiseaus magiske talentløshed, og med hjælp fra forfatterne Scott Neustadter og Michael H. Weber bliver ’The Disaster Artist’ til den flinkest mulige historie ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[Franco] både instruerer og lægger krop til titelrollen, der i sig selv er en aldeles fænomenal karakter." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "James Franco udfolder i hovedrollen munter ekvilibrisme ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... det er fantastisk at se, hvor tæt på hinanden, de to film [The Room og The Disaster Artist] er skåret. Det er bemærkelsesværdig bugtalerkunst." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonathan

Gode skuespillerpræstationer

Benji Blaakilde

James Franco spiller med i og instruerer en film, hvor han spiller en instruktør der både spiller med i og instruerer en film.

The Disaster Artist handler om tilblivelsen af filmen "The Room", som er bredt kendt som værende den værste film, der nogensinde er lavet, og den excentriske filmskaber bag Tommy Wiseau. The Room er en af de der film, der har den der så dårlig at den er god kind of vibe, da den bare er så bizar og absurd, og historien om hvordan den er blevet til er en både hjertevarm og hylende morsom oplevelse.

Først og fremmest: James Franco. Han gør ikke blot et godt stykke arbejde i at instruerer den her biografiske komedie, han er også genial som Tommy Wiseau, som bliver fremstillet med både kærlig hån og oprigtig værdsættelse af hans person og hans arbejde. Filmen er virkelig sjov og ofte har det egentlig ikke noget med replikkerne at gøre, men mere bare Franco's levering. Det skal dog siges at, sjov som den er, kan Wiseau som karakter også blive en smule trættende i længden, og han er absolut ikke nogen jeg tror jeg ville kunne holde ud at være sammen med særligt længe i virkeligheden.

"Den anden Franco" Dave er også med i den her film som Greg, Wiseaus ven og indehaveren af Mark-rollen i the Room, og filmen er egentlig mest fortalt fra hans synsvinkel, da den også er baseret på en bog skrevet af ham. Og kemien mellem de to real life-brødre er fantastisk og bærer filmen fantastisk.

Jeg føler ikke nødvendigvis man er nødt til have set The Room for at nyde den her film, da den stadig er en dybtfølt fortælling om venskab og drømme som de fleste kan være med på, men det er selvfølgelig et plus, hvis man kan fange referencerne og genkende de scener der bliver filmet.

Filmen er selvfølgelig også et produkt af "overdrivelse fremmer forståelsen", forstået på den måde at der selvfølgelig er pyntet på virkeligheden eller smurt tykt på for at fremme en pointe. Ikke nødvendigvis i forhold til skildringen af Wiseau, men specielt hen imod slutningen strejfer begivenhederne sig til det urealistiske - eller i hvert fald utroværdige.

Men i hvert fald er the Disaster Artist utroligt morsom, underholdende fra start til slut og selvfølgelig med længder bedre end the Room.

S. Rico

Filmen om verdens dårligste film er ikke ligefrem verdens bedste film. The Disaster Artist er muligvis ikke engang en fremragende film, men det er til gengæld helt sikkert en virklig fremragende historie. Jeg sad med åben mund gennem det meste af filmen og troede ikke mine egne øjne og ører. Kan det virklig passe, at der findes en film som The Room, en mand som Tommy Wiseau, og at filmen er blevet til på den måde?

Det er utrolig fascinerende at være vidne til, og James Franco spiller røven ud af bukserne. At han ikke er blevet Oscar nomineret for rollen beviser endegyldigt, at man ikke kan adskille de kunstneriske præstationer fra kunstnerens privatliv. I hvert fald ikke i disse #Meetoo-tider. Synd, for det er godt nok en præstation, der bør anerkendes. Også lillebror Dave Franco gør det fortrinligt som Tommy Wiseaus ven Greg og "partner-in-crime". Begge viser stort talent for både at kunne spille frembrusende gakket og indadvendt sårbar.

Hvis man er til film om film, så er The Disaster Artist et absolut must-see. Jeg havde ikke selv hørt om The Room før, men nu er det helt sikkert en film jeg bare bliver NØD til at se.

Man kan måske undre sig over, hvorfor de mange medvirkende til produktionen af The Room ikke bare stod af undervejs, givet de vanvittige amatøragtige forhold, som de arbejde under. Men som en af dem sagde:

"Even the worst day on a movie set is better than the best day anywhere else".

Velkommende til Hollywood!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.