Cookie- og Privatlivspolitik

The Deep Blue Sea

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
20.09.2012
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Deep Blue Sea
|

I dramaet 'The Deep Blue Sea' er Hester Page (Rachel Weisz) gift med den agtværdige, ældre dommer Sir William Collyer (Simon Russell Beale), da hun indleder et forhold til en yngre og forhenværende Royal Air Force-pilot (Tom Hiddleston).

Spændingerne mellem elskeren og ægtemanden skaber et virvar af modstridende følelser, hvor hverken den lidenskabelige affære eller ægteskabet kan ophæve hinanden, og Hester bliver en rastløs sjæl fanget mellem to verdener.

Kærlighedsdramaet har to af Englands mest talentfulde skuespillere i hovedrollerne i form af Rachel Weisz (The Constant Gardener) og Tim Hiddleston (der senest har været aktuel i de danske biografer som superskurken Loki med et horn i siden på The Avengers i filmen af samme navn).

'The Deep Blue Sea' er baseret på et teaterstykke af Terence Rattigan fra 1952 og instrueret af Terence Davies (The House of Mirth)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
3.8
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et kulsort og dybt melankolsk portræt af 50er-kvindens begrænsede frihed, drømmen om den store kærlighed og spændet mellem lyst og lykke." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Stykket er gammeldags og efterkrigstidens dialog lyder i dag ret kunstig. Kun de tre hovedpersoners spil højner filmoplevelsen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Da den angivelige passion fremstår som et rent postulat, bliver det meget svært at engagere sig i derouten, som ikke bliver mere nærværende af et ekstremt anmassende soundtrack, hvis overstyrede violiner forgæves prøver at kompensere for det manglende drama på lærredet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... frem for alt er Rachel Weisz inderligt betagende og overbevisende. Hun er drømmesmuk og kan skifte ansigtsudtryk fra smertefuld bekymring til vidunderlig sødme på et splitsekund. [...] øjeblikke af dirrende cinematografisk skønhed og intensitet .. gør hele filmen til en betagende oplevelse." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  " I et smukt spillet drama på den gode, gammeldags britiske måde fastholder 'The Deep Blue Sea' sympatien for alle sine personer. Elegant, diskret intenst og først og fremmest præcist." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Al denne baggrund forklarer måske, hvorfor 'The Deep Blue Sea' er så smuk og så livløs. Der er et distinkt teaterpræg over scenerne, og der er en fornemmelse for perioden, det ydre liv og de indre drømme, som minder om Dennis Potters tv-dramatik." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
satisfythecrave

Har det lidt ambivalent med denne her film. På den ene side er skuespillet virkeligt godt, Weisz leverer en fantastisk og hjerteskærende præstation som Hester Collyer, og Hiddleston er bestemt heller ikke dårlig som Freddie Page. Man kan bare ikke rigtigt komme uden om, at det er en helt forkert person, der har fået lov til at skrive manuskriptet. Denne film havde faktisk potentiale til at blive rigtig god, men ender op med at give dig en "meh" følelse. Er sikker på at det virker bedre som et skuespil end som på film.

Louiseuser/519767

Filmen er baseret på Terence Rattigans teaterstykke fra 1952. Historien er simpel og har sit fokus hundrede procent på sine figurer. Det er altså vores 3 hovedpersoner, som skal bære filmen, men det klarer de til gengæld også rigtig flot. Bedst er helt klart Weisz og Hiddleston i rollerne som Hester og Freddie. De spiller begge utroligt overbevisende og har en god kemi på skærmen. Filmografien er ligeledes vellykket, støttet op af et velfungerende soundtrack.

Alt i alt er The Deep Blue Sea ikke nogen storfilm, men et ganske smukt og stemningsfyldt lille drama om to beskadigede sjæle og et kærlighedsforhold, som på forhånd er dømt til at mislykkes. Historien udspiller sig i et meget roligt tempo og er opbygget som en blanding af nutid og flash backs, som ind imellem godt kan blive lidt forvirrende, men trods det rolige tempo og enkelte scener, som er på grænsen til at blive langtrukne, bliver filmen aldrig decideret kedelig.

Har man ikke allerede set filmen, vil jeg bestemt anbefale, at man giver den en chance.

Lulu

Har set traileren med tilbageholdt åndedræt, den ser virkelig god ud... Jeg må ind at se den på søndag, hvor der er biografdag og halv pris på billetterne hele dagen ;-)

Alberte

Fantastik film!! men hvorfor skal den kun kunne ses i Aalborg, Odense og KBH!! synes Århus mangler !

Christianuser/153573

Den kan ses i Øst for Paradis som ikke er her på kino.dk. :)

Laurauser/906212

Undre mig mega meget over den først kommer nu, men shiiiiiiiiiiit den skal ses !!!!!!!!!!!!!! :D AHHH THANK YOU !!! :D YES YES totally made my day :D lol !!! (All because of Hiddles !!!)

octopus_luke

Take a look at my review for this and other films at #366 Movies
http://366movies.com/2012/04/30/102deep/

Marianne Nuser/560931

Undrer mig også over den først bliver vist i de danske biografer nu, eftersom den allerede er udkommet på DVD og det også er på netop DVD, jeg har set den. Så vidt jeg ved er det et teaterstykke, der er blevet overført til film og jeg tror egentlig historien ville være mere gribende netop som teaterstykke. Filmen fanger i hvert fald ikke mig.

Trine

Den er allerede forlængst blevet vist i det engelske og amerikanske biografer. Det skuffer mig at der skulle gå så lang tid før vi fik der her til Danmark. Så må jeg samtidig sige at efter at have set den, så er jeg ikke ligefrem blevet grebet af den. Flot Skuespil fra Tom Hiddleston og Rachel Weisz side, men filmen er bare så lang og kedelig, og der er intet der fanger en. Den kan ikke anbefales, hvis man gerne vil opleve bare lidt spænding eller drama

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.