Cookie- og Privatlivspolitik

The Cabin in the Woods

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
10.05.2012
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Cabin in the Woods
|

'The Cabin in the Woods' er en ny gyser for - eller måske nærmere ikke for - alle, der har en frygt for at være alene i skoven.

Fem venner rejser forventningsfulde på ferie til en afsidesliggende hytte dybt inde i skoven. Roligt, men sikkert, begynder der at ske uforklarlige ting, og de må sammen finde ud af, hvad der egentligt foregår.

Fortællingen om unge mennesker i livsfare i øde hytter er set før, men ’The Cabin in the Woods’ lover en anderledes historie, end man kender den fra film som 'Evil Dead’' (1981), 'Cabin Fever' (2002) og 'Friday the 13th' (2009).

Gyseren er instrueret af Lost- og Cloverfield-forfatteren Drew Goddard, der har skrevet manuskriptet sammen med Josh Whedon - manden bag 'Buffy', 'Angel' og 'Firefly'. Chris Hemsworth (Thor fra The Avengers) spiller filmens mandlige hovedrolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (417 votes)
5.1
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Rammende gys, voldsomt blodige splat og bedre skuespillere end normalt i en genre, der ofte er fyldt til randen med klichéer. Her resulterer en original ny drejning af tankegangen i genren en herlig horrorperle." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... netop som man tror, at det er sikkert at grine frit (filmen er nemlig også sjov), flås lærredet af et gys, som vil ryste selv den mest kyniske blandt publikum." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... [formår] på ret elegant og begavet vis at vende vrangen ud på stort set enhver konvention inden for gysergenren... En kultklassiker er født." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... lærredet [pakkes] med skrækeffekter på højeste, svimlende turbo... smart og temperamentsfuldt organiseret og ikke uden visuel muskelstyrke og vildtvoksende, overlæsset opfindsomhed i finalen. Det er ikke den slags film, jeg går efter, indrømmet!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Netop fordi filmen ikke nøjes med at gradbøje genrereglerne, men samtidig blæser højt og flot på dem, bliver det småt med den maveknugende spænding. Balancegangen mellem klam uhygge, en ironisk joke og et stadig mere spektakulært scenario lykkes ikke helt for Goddard & Whedon." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Her kan man vist tale om en gyser, der får brudt den fjerde væg - helt bogstaveligt. Har lidt af det samme genremix kørende for sig som Sucker Punch, men i en helt anden boldgade og en hel del sjovere. Især den første halvdel er spækket med originalitet og morsomme scener. Finalen er knap så original, men i hvert fald forrygende og vildt underholdende.

Aka. Hahahahauser/1441572

Næ, ikke med denne film. Jeg vil gå så langt som at kakde den den bedste gyser nogensinde. En hyldest til denne skræmmende genre og en knaldgod underholdningsfilm i sig selv

Wayne

Så er The Cabin in the Woods den helt rigtige film at se.

I starten ligener den en genrefilm man har set, lidt for mange gange - men allerede kort inde bliver man klar over at det slet ikke er tilfældet.

Faktisk holdes man konstant i en arms afstand til det endelige plot, og det gjorde at jeg aldrig så den som en gyser - for man sidder længe med en fornemmelse af at den er ganske ufarlig.

Om man kan lide konklusionen eller ikke, så undgår man ikke at føle at man er blevet snydt til slut.

Stor ros til Drew Goddard og Josh Whedon for modet til at lave, noget andet.

Største minus er at man alt for længe bare venter på at lyset bliver tændt, og en happy end.

Mie

Jeg så filmen for et par uger siden, efter en del overtalelse fra min kæreste. Jeg vidste med titlen (uden overhovedet at have læst bagpå) at det var det klassiske koncept: et par unge mennesker som tager ud i en skov eller kører forkert på en weekend eller en forlænget weekend(ligesom "the long weekend"), finder eller skal have et eller andet mærkeligt hus med knirkende døre og mærkelige mennesker i skoven.. Til sidst er der en der overlever og person går ud på en vej. bum. absolut ikke nogen overraskelse - den blev da også afleveret i blockbuster igen dagen efter...

Oleuser/679586

Øh... Plottet følger kun indledningsvist de klassiske gysere, hvorefter det tager en yderst original drejning...

Uden at spoile for meget kan jeg kun påpege, at det der med en person, der går ud på en vej til sidst, langtfra er, hvad jeg så i Cabin in the Woods.

Jeg tror, du så en anden film, Mie (eller sov). :-)

Denne film er forrygende anderledes, efter min mening.

Anthony

*** Spoiler Alert***

The thing is, am I missing something? I get the fact that it is a parody or an anti-horror film or perhaps even a nod (whether positive or negative) to horror films generally, but I still don't like it.It was predictable from the start (why did that eagle have to hit the invisible boundary to the cabin? It made the later scene with the motor bike jump completely redundant). The acting was poor and even though the film may be satirical it is still painful to watch.

Jeff

I loved it! For a movie that doesn’t take itself seriously at all it has some very good performances, the script it tight and funny (expect nothing less of Whedon) and the direction moves everything along at a nice pace. It’s an original idea and that originality kept me entertained all the way through. Things do start to fall apart towards the end, filmically and within the story, but this doesn’t spoil what is a great piece of movie making!
4½-stars!!

Frank

Okay film

DJT

Hvor I da brokker jer.
Nej, filmen er ikke en gyser, det er en SATIRE over gysere, derfor også det "dårlige skuespil" m.v., da det meste af gysergenren netop er præget af dette (kan så ikke huske, at de spillede specielt dårligt, men hver sin smag).
Nå, men I kan altid gå ind og se LOL eller Fast and Furious 29.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.