Cookie- og Privatlivspolitik

The Bourne Ultimatum

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
17.08.2007
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Bourne Ultimatum
|

I 'The Bourne Ultimatum' vender Matt Damon tilbage som Jason Bourne.

Egentlig vil han bare forsvinde fra det hele. Men Jason Bourne er på flugt fra den spionverden, som gjorde ham til den dødsensfarlige superagent, han er. Han har ikke kun mistet sin hukommelse, men også kvinden han elskede.

Med supertrænede snigmordere i hælene og kuglerne flyvende om ørerne, han har nu kun et mål; At vende tilbage til hvor det hele begyndte, og finde ud af hvem han er.

Han rejser fra Moskva, Paris og London til Tanger og New York i jagten på den rigtige Jason Bourne samtidig med, at han forsøger at undslippe politiet, FBI og Interpol agenter.

'The Bourne Ultimatum' er den tredje film i serien efter The Bourne Identity og The Bourne Supremacy.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Tja lige nu er det den bedste i rækken, faktisk synes jeg at det sker mere i den her end de 2 andre i rækken.
1 eren var tung og 2 eren gik det bedre men her sker der meget mere og det er fedt for os film elsker .

CINEMANDRUP

Begejstringen for Bourne franchisen vil ingen ende tage og nu er det tid til tredje installering af programmet Bourne i din bevidsthed. Det er allerhelvedes effektiv brag af underholdning og action på usandsynligt højt niveau: Lad os kigge på The Bourne Ultimatum:

Først skal det nævnes, at det er en absolut nødvendighed at have set The Bourne Identity og The Bourne Surpremacy, idet filmen kaster os ud i handlingen med det samme, hvor nr. 2 sluttede.

Endnu engang - and thank god for that – er det instruktør Paul Greengrass, der er ved roret og lover mesterværk med Matt Damon ved sin side. Paul Greengrass er en uforlignelig instruktør med speciel sans for sit publikums indlevelse i sin brug af kameraføring. Han formår, at gøre hver eneste handling, sub-plot, sidehistorie, action sekvens, dialog fyldestgørende nærværende og virkelig indlevende. Det føles som om, at det er dig selv som står ved siden af og du er tilstede i filmen – en helt unik egenskab.

Det skal ikke skjules, at jeg i den grad elsker denne film. Den røde tråd – Bourne tråden – er intakt og alle enderne bliver bragt til deres klimaks og det er en udsøgt fornøjelse af beskue. Filmens intensitet er heller ikke dvalet og der bliver ikke hvilet på laurbæerne på noget tidspunkt. Virkelig en fornem indsats fra alle skuespillerne og en visionær instruktør, der ved hvad der skal til for at fastholde sit publikum og hvordan han får Jason Bourne til at fremstå som en af de sejeste, dybfølte og mest rå agenter på markedet. Der er så mange spændende spørgsmål om karakteren Jason Bourne, som er med til at fastholde din nysgerrighed og han står for mig som en af de mest interessante tilfælde overhovedet. Alt dette mystik om Jason Bourne skaber filmens ”skurk” – blandt mange - Albert Finney med sit iskolde væsen og flotte præstation, som virker hård og ret skræmmende.

Hvis der er noget som Paul Greengrass er stormester i, så er det at få action sekvenser til at fremstå så realistiske som muligt. Eksplosionerne er ikke blot benzin på bålet for at få et flammehav og et Hollywood brag, men er en flot skildring af en skræmmende eksplosion, som virker mere intens end Hollywood-glamour-stilen. Kamp scenerne er nok blandt det bedste jeg har set. Det viser ikke lange koreograferede kampe på 10 minutter, men er udført med et realistisk blik og sans for hurtig eksekvering/nedlægning af din fjende. Det er bravour ved hvert eneste slag, da jeg nok engang påpeger intensiteten som gør kampen(e) så utrolig levende. De vidunderlige biljagter, som finder sted har som nævnt ovenfor en ligeså stor smag for hvad, der er realistisk og det er også uden brag og urealistiske eksplosioner. Jeg har sjældent set en så gennemført – og tør jeg sige flot uden at lyde underlig – kollision af splintret metal, som gav et sug i maven, da det hele var ægte. Stort bifald til stuntmændene/instruktørerne.

Derfor skal du se filmen: Den sætter et superb smukt punktum for trilogien hvor Matt Damon er med. Det er en udsøgt menneskejagt, som du får på opleveren og det er udført til perfektion i min verden. Matt Damon er Jason Bourne og Jason Bourne er = Top underholdningsværdi.

Jeg kan ikke andet end give 6 ud af 6 for en af mine yndlingsfilm. Det fjerde kapitel ser jeg lidt som en sidehistorie, idet Jason Bourne aka Matt Damon ikke er med, men håber at han dukker op i nummer 5 og håber derfor også, at instruktør Paul Greengrass vender retur til franchisen og skaber endnu en spændende udviklingshistorie om karakteren. Matt Damon har jo udtrykt, at hvis Greengrass vender tilbage, gør han også, men kravet er, at der er noget at bygge videre på i karakteren Jason Bourne.

Bond

Som forvnetet kom den sidste Bourne film og
den er bestent ikke nogen skuffelse. Den er en
find afsluting på serien, som må siges at have
haft succefuld rejse hele vejen. Matt Damon gør
Det stadig godt som superagenten og plottet er
måske lige det mest nyskabende, men er godt
fortalt og det er godt. Man elsker de gode
action sener og de tavse snakke sener hvor
man skal holde tungen lige i munden når
det går meget stærk. Alt i alt er der tale
om en god afsluting på serien .

Meget god film

Frank

Okay film

Thomas

God film massere spænding og fede scener den må og de andre skal man bare se før man ser den sidste ellers giver det ikke nogen mening

Lisette Melgaard

En fed Bourne.film :) Man skal helt klart se filmene :) kom igang folkens :)

Jeff

All the Bourne movies have been very good; this is a good end to the story.

Wayne

Man vil åbenbart ikke lade Bourne være i fred, som kommer tættere på sin oprindelse.

Billyuser/917249

Et godt plot + action + en velspillende Matt Damon = The Bourne Ultimatum

S. Rico

Alle tre Bourne film er skuffende. Også ved andet gennemsyn. Det er svært at sætte en finger på, hvad der præcist er galt. Men der mangler et eller andet ift. indlevelse, og plottet er for forudsigeligt. På en måde er det en ok action-spion-filmserie og også godt håndværk. Men de er bare jævnt kedelige at se på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.