Cookie- og Privatlivspolitik

The Bookshop

Tilladt for alle
Filmen er meget roligt fortalt. I en enkel scene ses en person, der er død af naturlige årsager. Da fremstillingen af dødsfaldet er meget udramatisk, vurderes det, at filmen ikke vil virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
06.06.2019
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Bookshop
|

Filmen 'The Bookshop' foregår i 1959 i England, hvor den frittænkende enke Florence Green ender med at risikere alt for at åbne en boghandel.

De konservative borgere i byen Suffolk giver den ihærdige Florence stor modstand, da hun ankommer med et brændende ønske om at give folket mere læselyst. Nu er hun nødt til at tage stilling til, om der er plads til en boghandel i en by, som ikke virker til at ville have en.

Dramaet har de britiske Emily Mortimer, Patricia Clarkson og Bill Nighy i de centrale roller i en fortælling, der på mange måder minder om bestseller-filmatiseringen Chocolat. 'The Bookshop' er da også baseret på en roman af Penelope Fitzgerald. 

'The Bookshop' er instrueret af spanske Isabel Coixet (My Life Without Me), der med denne film blev den første kvinde til at vinde to Goya-priser (Spaniens svar på en Oscar). Den forrige vandt hun for den smukke, men sørgelige The Secret Life of Words fra 2005. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.8
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "[Filmen] er fortalt med et tempo som en seksårig, der forsøger at stave sig gennem 'Ulysses' og en som oftest helt unødvendigt voice-over. Men dog med klassisk engelsk charme, stor kærlighed til litteratur og, bevares. flere kopper te, end nogen orker at tælle." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Coixet har først og fremmest lavet en kærlighedserklæring til bøgernes verden og til fiktionen. Det er svært ikke at blive rørt af det rene budskab." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Bøger er godt for mange ting, men 'The Bookshop' glemmer at argumentere for det." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'The Bookshop' har desværre for travlt med at se rigtig ud og lyde korrekt. Det lykkes aldrig at aktivere de lag i fiktionen, som gør Fitzgerald til en gavmild forfatter. Coixets film virker tværtimod nærig og stram – uden spillerne ville den slet ikke synge." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Morten

Rigtig god og smuk fortælling. Jeg er helt vild med deres tøj og deres smykker, som sætter scenen rigtig godt for deres tilværelse!
Kan varmt anbefale filmen!

Peruser/694587

Snork, zzzzz, zzzzzz

Lars

Var den kedelig?

Peruser/694587

God historie, gode skuespillere, men filmen som helhed formår desværre ikke at komme ud over rampen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.