Cookie- og Privatlivspolitik

The Black Phone

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en truende og uhyggelig stemning. Der er en række scener med gyser- og chokeffekter, hvor et barn kidnappes og holdes indespærret i en klam kælder af en maskeret galning. Der er også scener med brutal blodig vold og skræmmende zombie børn. Det uhyggelige indhold forstærkes af voldsom og skinger gysermusik. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
23.06.2022
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Black Phone
|

Gyserfilmen 'The Black Phone' følger den 13-årige Finney, der i 1970'erne bor med sin lillesøster og alenefar i en by i Denver. Her er en kidnappende seriemorder på spil, hvilket har sat byens beboere i en konstant frygt for hvem, der bliver næste offer.

Det ene barn og unge teenager efter den anden er nemlig forsvundet. Finney har imidlertid også andet at tænke på end den såkaldte The Grabber, nemlig bare det at være en helt almindelig dreng.

Her slås han bl.a. med bøller i skolen, mens hans fordrukne og voldelige far gør hjemmet utrygt for både ham og søsteren.

Finney ender dog midt i mareridtet en dag, da han ender i kløerne på den maskerede kidnapper, hvor han spærres inde i en beskidt kælder med en sort telefon på væggen. Da den pludselig ringer, er det med kontakt til andre af kidnapperens ofre. Hvad mon de vil?  

'The Black Phone' er skrevet af Joe Hill, gyserforfatteren Stephen Kings søn, mens Scott Derrickson instruerer og har ageret medforfatter. Han har tidligere spredt skræk og rædsel med bl.a. The Exorcism of Emily Rose og Sinister samt superhelteaction med Doctor Strange. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (48 votes)
5.1
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmmagasinet Ekko

  "Sjældent har stemningen i en biografsal været mere anspændt. Derricksons kamera og Mark Korvens musik arbejder i perfekt synergi. [...] Det er ikke revolutionerende virkemidler, men udførelsen er mesterlig." (Aske Nielsen)

 • Information

  "Scott Derrickson fortæller i den vellykkede gyserfilm 'The Black Phone' en uhyggelig og medrivende historie om børn, der bliver gjort fortræd og forsøger at hjælpe hinanden." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Ethan Hawke er modbydeligt overbevisende som maskeklædt seriekidnapper i gyseren 'The Black Phone'." (Ikke angivet)

 • Soundvenue

  "'The Black Phone' er en god og uhyggelig genkomst for 'Sinister'-instruktør Scott Derrickson til horrorgenren. Ethan Hawke er modbydeligt skræmmende som maskeret morder." (Claus Nygaard Petersen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jeppe

Super godt uderholdt.

Karenuser/447892

Godt underholdt igennem hele filmen.
Fantastiske skuespillere, godt plot og velfortalt.
Er stor Stephen King fan og nu også af Joe Hill.
Ethan Hawke, Mason Thames fortjener begge en stjerne hver for godt skuespil.
Helt sikkert en anbefaling herfra om at se denne film og gerne i danmarks måske nok hyggeligste biograf Valby Kino.

Klavs

Faktisk ret fornuftig og seværdig seriemorder thriller. Stilfuld og udmærket skruet sammen.

Gode skuespillere, som bestemt ikke er en selvfølge, når der er så mange unge med på rollelisten. Den er ikke super blodig, men der er da lidt blod og lidt vold, at hygge sig til.

Man kan sikkert lave en fin liste med plotholes, men man kan også bare spise sine popcorn og lade sig underholde. Jeg valgte det sidste.

Molomor

Men ikke så spændene som jeg havde håbet på.
Der kommer nogle fede chok moments, hovedpersonen spiller fremragende! men den er for langtrukken, og slutningen lidt for flad.

Nanna

Glæder mig til at se den, er blevet rimelig vild med Ethan Hawke efter Moon Knight!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.