Cookie- og Privatlivspolitik

The Birth of a Nation

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
23.03.2017
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Birth of a Nation
|

I filmen 'The Birth of a Nation' lærer Nat Turner at læse i en tidlig alder. En evne han udvikler med stor passion op igennem hans ungdom, og han ender med at blive prædikant for de andre slaver på farmen, hvor han arbejder.

Samuel Turner, hans finansielt udfordrede ejer, accepterer et tilbud om at lade Nat prædike for andre uregerlige slaver, og han bliver vidne til talrige forfærdeligheder. Det bliver starten på et oprør, ledet af den unge prædikanten, der skal give slaverne deres frihed.

Slavedramaet er baseret på virkelige begivenheder, og titlen er en ironisk hentydning til stumfilmsklassikeren, The Birth of a Nation, der er berygtet for sine racistiske elementer.

'The Birth of a Nation' er både skrevet og instrueret af Nate Parker, der også spiller filmens hovedrolle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
4.2
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen har en brutal stoflighed og primal nødvendighed i de rå scener, men andre steder også en lidt for tydelig aura af pligtstof." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... selv om 'The Birth of a Nation' således ikke bringer meget nyt på bordet, så er historien effektivt fortalt ..." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "'The Birth of a Nation' bliver aldrig mere end en gennemsnitlig film på trods af alle de gode intentioner." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmen er rig på retfærdig harme og effektive vækkelsesmetoder, men som instruktør kunne Nate Parker godt have brugt mere rutine." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Af en mainstreamfilm at være, er den sjældent uforsonlig. Den maner til mobilisering og er tæt på at opfordre til en konflikt. Den er næsten en afro-amerikansk Spartacus." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Faktisk en udmærket film. Nate Parker har taget fat om denne historie med nogle vildt udstrålende ambitioner. Og man kan tydeligt se at den har betydet meget for ham! Måden filmen til gengæld er lavet på er dog ikke helt overbevisende (bortset for kontrasten) og så var der visse dele under tredje akt der tog mig ud af filmem grundet måden visse scener er redigeret/sammensat på. Nogle af de art-house lignende valg af svener holdt heller ikke helt i min bog, virkede vildt unødvendige. Men den grå tone er med til at vække liv i denne skræmmende virkelig slaverne i den tid levede i og skuespillerne gør det vildt godt, især Nate Parker, dette er dog det eneste voldsomt stærke ved denne film. Alt i alt god

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.