Cookie- og Privatlivspolitik

The Birds (1963)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Birds
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

’Fuglene’ er indbegrebet af Hitchcock-gys – skruet sammen af den kombination af elegance og suspense, som var så typisk for den ikoniske thriller-konge, tilmed helt uden brug af underlægningsmusik! Jetset-kvinden Melanie Daniels (Tippi Hedren) tager på weekendtur til et californisk fiskerleje for at forføre en lokal beboer, hun har set sig lun på. Tingene udvikler sig dog i en uventet og foruroligende retning, da apokalyptiske fugleflokke går til angreb på det lille samfund. Filmen er bl.a. inspireret af en række virkelige begivenheder, hvor fugle havde opført sig aggressivt over for mennesker. Plotstrukturen nævnes ofte som inspirationskilde for Steven Spielbergs senere så skelsættende ’Dødens gab’. EVENT Filmekspert Casper Christensen fra Filmnørdens Hjørne og Go’ Morgen Danmark introducerer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.3
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lukas

Nu er der nok ikke så meget at sige om denne film. Altså, det er en masse fugle som der flyver rundt, og angriber mennesker.

Men jeg syntes stadigvæk, at der er noget at sige om den.
Hvordan filmens plot ændre sig. Hvor hurtigt man bliver fanget af filmen. Og alle de spørgsmål man har efter filmen.

The Birds skal have:

5/6 eller 9/10 eller A

Nikolaj

Og virkelig storartet Hitchcock film.

Frank

Okay film

Antaeus

Da jeg første gang så Fuglene for 5-6 år siden så troede jeg det ville være en usædvanlig uhyggelig gyser, men det er slet ikke der dens kvaliteter ligger. Nu genså jeg den igår og selvfølgelig er der uhygge, men dens store kvalitet er at den er interessant fra første minut med et glimrende og progressivt drejende plot.

Først får man en meget interessant kærlighedshistorie, der langsomt bliver drejet over mod at noget er rivende galt med fuglene og som så endelig topper i sidste del af filmen. Den er fremragende fortalt og særdeles anbefalesværdig. Og mon ikke nogle lige kigger en ekstra gang på kragerne og mågerne næste gang de går en tur.

S. Rico

En af de bedste Hitchcock film efter min mening. Det er utroligt godt lavet.

Wayne

thrilleren og gysets mester for. Mange af de film vi ser idag, er stærkt inspireret af Hitchcock - og der er ikke mange der ikke har skulet nervøst efter fugle, efter at have set dette mesterværk.

Knuduser/449159

Jeg sad d. 28-10-10 og så Fuglene helt alene i en sal til 205 mennesker og da jeg bestilte billeten stod den faktisk til en sal med 489 pladser og det er lidt ærgeligt at der ikke kom flere for det er en god film. Ta' og gå ind og se filmen i biografen nu hvor chancen er der. Det er en rigtig fin restaurering der er foretaget.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.