Cookie- og Privatlivspolitik

The Best Exotic Marigold Hotel

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
22.03.2012
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Best Exotic Marigold Hotel
|

Filmen 'The Best Exotic Marigold Hotel' følger en gruppe pensionerede englændere, der beslutter sig for at få det meste ud af deres pension og derfor drager til det billigere og mere eksotiske Indien.

Lokket af reklamer for det nyligt restaurerede Marigold Hotel, og ideen om et liv i ren afslapning, ankommer de til et palads, der er ren facade.

På trods af, at det søde indiske liv ikke er helt, som de havde forestillet sig, bliver de alligevel alle omvæltet af oplevelsen og opdager, at livet måske kan begynde forfra, når man giver slip på fortiden.

Filmens instruktør, John Madden, der også står bag film som film som 'Shakespeare in Love' (1998) og 'The Debt' (2010), har fundet et ensemble af rutinerede, engelske skuespillere som Judi Dench, Bill Nighy og Maggie Smith til dette komiske drama om at blive gammel og starte forfra.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (129 votes)
4.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Instruktøren John Madden har både lavet en rigtig god film som 'Shakespeare in Love' og en ligegyldighed som 'Kaptajn Corellis Mandolin'. 'The Best Exotic Marigold Hotel' lander et sted mellem de to ekstremer med en kvalitet a la 'Calendar Girls', hvor livssandheder forsøges sat ind i en sur-sød virkelighed." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... hvis blot man ikke forventer en ny 'Passage to India', er der masser af vid, varme og en smittende veloplagthed at hente her." (Sophie Engberg Sonne)

 • Ekstra Bladet

  "... de rutinerede, britiske skuespillere giver ægte glød til de på papiret lidt karikerede roller. Mildt krydret feel-good-film for det modne publikum." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Selv om der nok kan findes en eksotisme-puritaner eller to, der vil synes, at hyldesten af Indien er lige lovlig højstemt, så vrider de troværdige og indlevelsesrige skuespillerpræstationerne alt klæghed ud af beskrivelsen af det eksotiske paradis, som de nu skal finde fodfæste i." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "... sød, forudsigelig og lidt letkøbt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Komediedrama når det er allerbedst. Nogle af englands bedste skuespillere føres sammen i en lille men kærlig historie, krydret af skønne landskaber og flotte farver.

Historien er ganske forudsigelig, men der er alligevel tilpas meget drama til at man aldrig keder sig.

Dan

Har lige været inde og se 2´eren. Og i dette tilfælde passer det, at 2´eren sjældent er ligeså god som den første.

Wayne

For advarslen. ;-)

Dan

Har lige set 1'eren. Og du har ret. Det er en sjov film med typisk engelsk humor som hygger og er besat med de bedste engelske skuespillere.

Wayne

Herligt du synes om den. ;-)

S. Rico

Vidunderlig film. Så kort kan den beskrives. Det glansbillede man får af Indien er ikke specielt realistisk. Jeg har selv været i Jaipur, og her går man altså ikke rundt i lange bukser med både skjorte, vest og jakke - med mindre man ønsker at dø af varme.
Men glem alt om det, og lad være med at forvente at blive blæst tilbage i sædet som i tidens mange actionfilm. Forvent i stedet en dejlig vittig og skønt spillet feel good movie. Ud fra denne premis er der tale om en 5-stjernes film.

Piauser/710435

Overskriften siger det hele. Engelsk film, når det bedst. Sprænfyldt med skønne dygtige og kendte skuespillere, der får humoren, alvoren og fordybelsen til at gnistre.

Instruktøren rammer nerven, det gamle Indien kontra det nye moderne med fortidens lænker til England.

Filmen kan og tør dvæle i smukke scener, og jeg tænker lidt på de gode gamle film som Howards End og Rest of the Day med Anthony Hopkins i 80'erne.

Hvor er det dejligt og en befrielse, at midt i denne hæsblæsende og multiklippede og larmende amerkanske filmverden, at der tid til anden dukker en feel good film op, som tør være i nuet og nærværet. Ligesom Jernladyen tidligere på året.

Jeg giver denne film 6 stjerner, men gav den gerne flere. :-)

Jeg glæder mig til DVD udgivelsen.

Cary Grant

Trailerne lover humor. det bliver indfriet til fulde. Disse store skuespillere benytter her chancen for at vise, hvor meget de kan. Vi følger mennesker igennem daglige problemer, små og senere store opgaver i livet. Det bliver lavet lækkert og udtrykket er nemt at modtage. Det er nemt og spændende og sjovt, at følge, og jeg lod mig drive med figurerne. Det er universelle opgaver, der skal løses. Det er for alle voksne. Se den.

Jomfruen

En herlig feelgood film,hvor man går glad fra bio.
Ikke den store historie,men små episoder,der beskriver hvor forskelligt vi tackler den 3 alder.

Klara

En rigtig sød og sjov film, som kan anbefales til en grå og kedelig søndag :) Jeg så den med min mor - og den var en hit!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.