Cookie- og Privatlivspolitik

The Believer

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Believer
|

Daniel er en ung, vred, bitter og ekstrem voldelig nynazist, der er mere end parat til at lynche alle jøder, han møder, for de er roden til alt ondt i verden.

Men i modsætning til de fleste tatoverede, højtråbende meningsfæller er han lynende intelligent og velformuleret. Egenskaberne har ført ham helt til tops i nynazisternes organisation. Men Daniel bærer på en hemmelighed. Han er selv jøde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikkel

’The Believer’ er en af mine favorit film med Ryan Gosling. Det skyldes ikke alene Gosling, der på daværende tidspunkt ikke var mere end 21 år, og hans vanvittige præstation i rollen som den jødiske antisemit Danny, men også den interessante fortælling.

Danny bliver som ganske ung smidt ud af den hebraiske skole, hvor han klarer sig ganske flot, grundet uoverensstemmelser med læreren. I kølvandet på bortvisningen tilegner Danny, der selv er jøde, sig stærke antisemitiske og neo-nazistiske tanker. Tanker, der fører ham langt ind i en neo-nazistisk bevægelse, der ikke er sen til at ty til voldsomheder i kampen for deres ideologi. Men kan Danny overhovedet løbe fra sit oprindelige tilhørssted, sin arv og sine rødder? Er det overhovedet muligt for Danny at leve så modsætningsfyld og paradoksal en tilværelse, hvor vold, had og foragt for sine egne er den styrende faktor?

’The Believer’ er en interessant fortælling med dybe psykologiske aspekter. Det er en film med mange lag. Foruden dens dybde skal filmen roses for dens håndværksmæssige filmiske kvaliteter. Det lidt rå filmiske look, vil for nogle virke som et irritationsmoment, men for undertegnede var det blot med til at give filmen den helt rette stemning af melankoli, sorg og fortvivlelse. ’The Believer’ er en voldsom film, der sætter sig fast lang tid efter.

Frank

God film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.