Cookie- og Privatlivspolitik

The Beaver

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.06.2011
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Beaver
|

I dramaet 'The Beaver' burde livet egentlig ikke være en større udfordring for legetøjsdirektøren Walter Black (Gibson), men pludselig en dag er der ikke længere noget, der fungerer for ham.

Walters kone, Meredith (Foster), føler tydeligt, hvordan han dag for dag forsvinder længere og længere ind i sig selv i voldsomme anfald af selvhad og depression.

Parrets børn opfatter lige så hurtigt, at forældrenes liv på vej ud i kaos, men en dag – da alting ser allersortest ud – finder Walter tilfældigt en gammel hånddukke. En bæver.

Da han tager den på, taler den til ham. Med drævende britisk accent. Og ikke nok med det. Den taler også til verden igen, på vegne af Walter. Og stille og roligt begynder alting at gå den rigtige vej igen.

'The Beaver' er instrueret af Jodie Foster, som selv spiller rollen som Meredith, mens Mel Gibson ses i rollen som Walter.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (28 votes)
3.9
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... når idéen ikke bringer flere absurde idéer af samme slags med sig, ender det hele i ligegyldig sentimentalitet fra to store personligheder, der ellers plejer at være værd at følge." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... selvom filmen er sær, så ér Mel og Jodie noget nær perfekte." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "Den er ikke særlig skidt den historie, heller ikke særlig god. Måske bare et enkelt drys humor kunne have givet den en lidt stærkere smag." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en ujævn film med væsentlige ting på hjerte. Den har mange stærke og seriøst gribende scener, men filmens grundlæggende problem er, at den ikke går dybt nok ind i baggrunden for Walters depression" (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

MEGET speciel, og meget anderledes - og overrasker positivt! Faktisk virkelig spændende.
Der er dog nogle huller, så får det til at føle sådan lidt halv færdigt.
Hvorfor og hvordan kom han der til, at han havde det så utrolig dårligt? Og hvad var det med faren helt præcis? Og hans ældste søn - hvorfor reagerede han så voldsomt (også før de med dukken!) og hvorfor skrev han de stile for folk - der må være noget psykisk gemt (og ikke bare at han vil rejse), så ikke helt blev behandlet nok - ja han kan sikkert lide at være en anden, men arbejd lige lidt mere med det!
Og den yngste søn - hvad med at uddybe lidt mere med ham, og hvorfor han talte med ingen osv. Det som om de smider bolde op de aldrig griber.
Men ellers en virkelig interessant og spændende film! Overraskende nok

Katrine

Dette er en virkelig smuk men også sørgelig film om hvor svært det er at have en depression..

Film Nørden

En sød lille fortælling som enhver på enten det ene eller andet plan vil kunne forholde sig til.. og det er det den vinder på! Den er anderledes end den almindelige Drama og er helt klart et kig værd.. dog vil jeg mene, at det som trækker ned ved netop denne film er det med handlingen, den er anderledes, sød og holder langt hen af vejen, men ender bare med ikke helt, at være nok... hvilket er lidt syndt, men eller super sød film. 4 pelsede stjerner herfra og - god fornøjelse

Sanne

Som meget stor Mel gibson fan, var jeg meget spændt på denne film. For en film hvor hovedpersonen taler "igennem" en hånddukke, kan virkelig være en briste eller bære type film. Filmen er speciel og faktisk også en film der kræver lidt tilvending. Lidt ligesom når man sætter sig til at se en film på et andet sprog end enten dansk eller engelsk. Man skal lige vende sig til det, enten det er muligt at lade filmen trænge ind. Når man når til dette punkt er dette en lille perle af en film. Mel gibson spiller fantastisk. Ligeledes de andre i filmen spiller rigtig godt. Jeg kunne ikke slippe filmen bagefter, den blev liggende i mine tanker som et mønster af hvilke veje livet kan tage en hen. Vil bestemt anbefale at se denne film. Og ikke lade sig skræmme af dens lidt specielle historie.

Piauser/710435

Uden forventninger gik jeg ind en tidlig eftermiddag og så denne film. Har set alle Jodie Fosters film.

Den er faktisk rørende og rammer noget væsentligt i os alle.
Vi render efter den store karriere, men inderst inde er der en mørk plet, som river os nedad.

Jeg blev fascineret af bæveren, der kom til live og som bruges som talerør for en dybt deprimeret mand, der ikke har turde se på sin fortid for så at kunne lade den ligge og leve i nuet og få en ny fremtid. Riv derfor alt ned, byg op og se det lille mirakel.

Jodie Foster beviser endnu en gang, at hun er en dygtig instruktør. Ingen tvivl om dette.

At den så måske også fortæller de to skuespillers private op og nedture sammen, gør den jo ikke mindre interessant.

For at få 6 stjerner skulle vi have hørt og forstået lidt mere om hvorfor Mel Gibson var røget ned i den dybe depression. Det ville have givet den perfekte psykologiske dybde.

Derfor 4 store stjerner herfra.

Anette

Dette er en rigtig god film, især hvis man har depression tæt inde på livet. Den er både rørende og morsom. Og har noget på hjertet.

MOONuser/316583

Mel Gibson er den bedste skuespiller og instruktør i vor tid, det har han bevist gang på gang , men desværre lever vi i, i en verden hvor dem der har magten vælger hvad man må udtale sig om, og resten af flokken følger klart efter, ren natur. giv Gibson en chance, han er for cool en kunstner.....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.