Cookie- og Privatlivspolitik

The Batman

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en ildevarslende, dyster og actionmættet stemning. Den indeholder en række scener med voldsomme kampe, overfald, skyderier, biljagter og eksplosioner. I flere scener ses en seriemorder true og terrorisere sine tilfangetagne ofre på sadistisk vis. Man ser også de lettere lemlæstede lig. I de fleste tilfælde ses selve mordakten imidlertid ikke. Det voldelige indhold er heller ikke stærkt udpenslet og blodigt. Endelig foregår filmen i et velkendt urealistisk superhelteunivers. Det vurderes på den baggrund, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.03.2022
| |
2 timer 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Batman
|
Versioner: se alle
2D, IMAX, 4DX 2D, Seniorbio, Babybio
|

Filmen 'The Batman' er en ny historie om DC-helten af samme navn, der tidligere er blevet spillet af bl.a. Michael KeatonChristian Bale og Ben Affleck.

I to år har Batman fungeret som Gothams beskytter, der lever i skyggerne og som langsomt rydder op i byens kriminalitet og den beskidte underverden.

Da højtstående personer imidlertid bliver slået ihjel, står Flagermusen overfor sin hidtil største sag.

En seriemorder efterlader ham nemlig kringlede gåder på gerningsstederne, der viser sig at være en del af en større plan end måske først antaget.

'The Batman' er Robert Pattinsons første optræden som Nattens Ridder. Han får selskab af en række andre stjerner og kendte Batman-karakterer, bl.a. Catwoman (Zoë Kravitz), The Riddler (Paul Dano), The Penguin (Collin Ferrell), Alfred (Andy Serkis), James Gordon (Jeffrey Wright) og Carmine Falcone (John Turturro).

Bag filmen står instruktør Matt Reeves (CloverfieldAbernes Planet: RevolutionenAbernes Planet: Opgøret), der har valgt at tage en meget dyster tilgang universet med en ung Batman, der har fokus på detektivarbejdet og Bruce Waynes traumer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (328 votes)
4.8
4.1

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Nattens ridder har aldrig været så dyster og realistisk som i 'The Batman' – og det er fremragende." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'The Batman' er en perle i superheltegenren. Her er virkelig en film, der skal ses på det store lærred. Den kunne være kortere, men det er også den eneste anke." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Instruktør Matt Reeves har formået at skabe en iskold, kulsort, gysende og skræmmende dommedagsstemning hele vejen igennem, frem til det - næsten - allersidste klip i en omhyggeligt opbygget, velspillet film, der bare er alt, alt for lang." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Pattinson er helt klart en af de bedre batmænd. Måske endda bedre end Christian Bale der brølede løs med sin komisk dybe stemme i Christopher Nolans meget roste 'Dark Knight'-trilogi." (Rune Melchior Sjørvad)

 • Filmland P1

  "Det fungerer glimrende, at Matt Reeves trækker stemningen tilbage til både klassisk krimi og gangsterfilm, hvor storbyen styres af luskede rigmænd. Men fremsynet eller visionært er det sgu ikke.[...] Samtidig er det vildt fascinerende, at Reeves tænker anderledes end hovedstrømmen af superheltefilm og går efter noget taktilt, noget fysisk og håndgribeligt." (Per Juul Carlsen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Robert Pattinson sejrer som udslidt Bruce Wayne i medrivende detektivhistorie, der er den smukkeste Batman-film til dato." (Frederik Hoff)

 • Information

  "Den seneste film om Batman, Matt Reeves’ 'The Batman', begynder godt med en meget vred, upoleret og gådeløsende forbryderbekæmper, men den er alt for lang og vil for meget." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Aldrig har Batman været skildret så mørkt og uforsonligt dystert som i Matt Reeves dugfriske genfortolkning af figuren og hans skærmydsler med storbyen Gothams underverden – et kulsort, fatalistisk mørke oplyst af blændende smukke enkeltscener, der mesterligt hylder figurens tegnede forlæg." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Den første halvanden time af 'Batman' efterlader én paralyseret af fed blockbusterfilmkunst, men filmen varer tre timer, og det er alt for meget." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Selvom det er velkomment, at Reeves har lagt sig i selen for at konstruere en intelligent thriller, der igennem seriemorderjagten afdækker systemisk 'Chinatown'-korruption i Gotham, havde det klædt underholdningsværdien, hvis åbningsscenens gysersmægtende Tim Burton-galskab også havde løbet som en foruroligende understrøm igennem resten af fortællingen." (Lise Ulrich)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En godkendt Batman film.
Jeg er ikke fan af at de har lave en nye Batman film igen,
For mig skulle de været stoppe efter Nolans Batman, men filmen er for os der elsker aktion og batman.

Og en stor ros til Robert Pattinson som gør det godt som Batman, nogle stor skuespiller bliver han aldrig, men ros for den her rolle.

Mit spørgsmål er efter filmen som også var før jeg så den. Hvorfor skulle man lave en nye Batman film, alt for lang (3 timer) dårlig Catwoman, skod bil Batman har og dårlig skurke i filmen, mærkeligt afslutning osv.

Men synes stadig at folk skal se den lige meget hvad.
Filmen kommer ikke på ved siden af de andre Batman film, men derfor synes jeg at det var fint nok.
Især lyden og billede og musikken der gjorde at det blev godt.

Søsuser/807738

Den bedste batman film ever

S. Rico

Før man bruger små 3 timer i selskab med Robert Pattinson's version af The Batman, så skal man gøre sig klart, at dette ikke er en traditionel superheltefilm. Den er kan nok bedre sammenlignes med en mørk krimithriller som Zodiac. Dog med noget mere action end i David Finchers meget dvælende thriller.

Jeg var overrasket over, hvor hurtigt tiden gik. The Batman fanger sit publikum med andre virkemidler end konstant superhelteaction. Den er sindssyg stemningsfuld i sit billedsprog og lydside. Og den action der er, rammer en med langt større styrke end de farverige og tegneserieagtige slagsmål, som man ser i mange andre superheltefilm.

Historien er både velkendt og ny. Gotham styres med hård hånd af gangsterkongen Carmine Falcone, mens The Penguin, The Riddler, og Selina Kyle rumsterer med hver deres agendaer. Og hvad med Bruce Wayne's far - hvad var han egentlig involveret i i sin tid?

Alt dette er blevet udforsket før - bl.a. i tv-serien Gotham (med med en markant anderledes stil). Men det føles alligevel nyt og forfriskende i The Batman, hvor der langt større fokus på opklaringsarbejdet og en mere realistisk tilgang. Samtidig er der skruet på et par knapper, så man ikke lige kan regne plottet ud. Den The Riddler, som vi ser her, er i hvert fald en noget andet inkarnation, end man er vant til.

Oven på en lind strøm af superheltefilm lavet efter nogenlunde den samme opskrift, så er The Batman et herligt nyt take. Kæmpe anbefaling - men sørg for at have forventningsafstemt på forhånd. 4½ stjerner.

Svend

god film, med massere af action og spænding.
Kan kun anbefales.

Wayne

Stemningen er nok det bedste ved The Batman.

Nolan gjorde noget lignende i The Dark Knight, men det blev ikke helt så mørkt - trods alt.

Tæt på 3 timer flyver egentlig bare afsted, der dvæles ikke længe ved noget - og grafik og billeder er flotte. Pattinson gør ikke noget som taler imod hans præstation som Batman - til gengæld er der ikke meget at sige om hans præstation som Bruce Wayne - for den eksisterer kun ganske svagt. Egentligt ærgerligt, for Pattionson kan sagtens bære meget mere end han får lov til i rollen.

I det hele taget er det oplevelsen jeg tager med mig fra filmen - fin action koreografi - godt design - top lydtæppe - mørkt, mørkt Gotham - hvor det tilsyneladende ofte regner.

Der er bare ikke så meget mere man bærer med sig, bagefter. Ikke en spændende dialog - ikke den store viden om personerne.

På trods af de dystre emner, er The Batman temmelig overfladisk - og meget teatralsk. I slutningen undrede jeg mig lidt over de valg instruktøren havde gjort, for at understrege et eller andet?

Men det er en virkelig flot installation af billed og lyd - lidt en slags Batman-fantasia. Og det kan også noget.

Jeg belønner det med 8/10 stjerner - men der er et godt stykke op til The Dark Knight, som stadig regerer øverst i Batman universet - og blandt alle superheltefilm, i øvrigt.

Brian

Den nye Batman er skuffende!

Anders

Pattinson gør det virkelig godt som Batman. Og jeg er vild med hele universet omkring Gotham. Dog er jeg ikke til portrætteringen af Bruce Wayne, som værende deprimeret og nærmest opgivende.

Mouuser/13375

Bedste Batman film til dato. Underholdende fra start til slut

heino

jeg streamede den online i fredags---en dyster og visionær portal til nye sider af batman....klart den film hvor man ser batman mest af filmen...er den for lang?? det fornemmede jeg ikke --en ung batman og en forpint bruce wayne

Karl

Filmen er lang men det gør intet for den holder dig klistret til skærmen i alle tre timer. Mysteriefølelsen er fed og det er nice at se en rigtig intelligent Batman. Det vises virkelig at han er verdens bedste detektiv. Min eneste klage er at der næsten ingen Bruce Wayne i filmen men det kan være at det bliver udforsket i efterfølgeren.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.