Cookie- og Privatlivspolitik

The American

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
14.10.2010
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The American
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'The American' er en international thriller.

George Clooney spiller lejemorderen Jack, der konstant er på farten og altid alene. Han har netop overstået en opgave i Sverige, der endte mere voldsomt end forventet, og nu er Jack taget til en lille italiensk landsby for at gemme sig og komme ovenpå igen.

Jack får tilbudt en opgave af den mystiske Mathilde, men samtidig tænker han på at indstille karrieren. Han indleder en hed affære med den smukke Clara (Violante Placido) og bliver venner med den lokale præst.

Men spørgsmålet er, om Jack udfordrer skæbnen ved at prøve at lægge sin fortid bag sig og leve et normalt liv.

'The American' er instrueret af Anton Corbijn, manden bag 'Control'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (199 votes)
3.2
4.2

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Men selvom historien... ikke er ny, lykkes det Corbijn at berige 'The American' og dens forførende, enkle thrillermanuskript med en cool 70'er-feeling og en langmodig skønhed." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "... original og vedkommende... fantastisk dragende og stemningsmættede billeder... 'The American' skal således varmt anbefales som en anderledes filosofisk thriller." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... et raffineret lille stykke filmkunst." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en æstetisk nydelse med sin egen suggestive kraft, som dog aldrig bliver andet og mere end en eksemplarisk eksekveret stiløvelse. Dertil er fortællingen trods den flotte indpakning simpelthen for traditionel, forudsigelig og selvhøjtidelig." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Clooneys maskuline lejemorder fortaber sig i et tomrum... en langsomt strømmende billedsuite af kølig visuel præcision og skønhed." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... skønne spildte kræfter!... Spildte, fordi historien ikke handler om noget... dette er ikke en actionthriller (trods lanceringen), men ren stiløvelse." (Søren Vinterberg) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mrelsted

Jeg er ikke dybt imponeret, men jeg er godt og grundigt positivt overrasket over filmen. Den er noget helt andet end jeg troede den ville være og det på en god måde.
Jeg kan godt lide stemningen i filmen og slutningen er et klart plus for mig.
Se den, det er en fin film

Frank

Okay film

Lars Michael

Filmen kommer aldrig rigtig igang desværre.

AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Henrik

En ok film, men lidt for langtrukken efter min smag.

Michael

Jeg finder ofte det subtile tiltalende, fordi det respekterer sit publikum rent intellektuelt og følelsesmæssigt. Når en film er kold, regner den med, at vi er varme. Der er så tilgengæld også den fælde, at filmen i sig selv kan blive så tilbageholden, at man reelt set ikke føler, at der er noget. Begge dele gælder med "The American".

På den ene side tager filmen den kloge beslutning ikke at inddrage os for meget i Jacks/Edwards arbejde. Hans forskellige handlinger bliver ikke forklaret, men skal overvejes, og det sætter i øvrigt hans liv i perspektiv, når han ikke kan dele de fleste beslutninger med andre end sig selv. Han kan ikke inddrage folk med i det han laver. George Clooney klarer den rolle perfekt. Han er noget mere tilbagetrukket her end han plejer, men heldigvis er hans mimik ikke blevet værre. Han har fået et manuskript, der i virkeligheden ikke giver ham mange replikker, men han kan levere varen alligevel.

Actionscenerne er få men effektive. Vi ser ikke på heftig skyderi, men studerer en lejemorders arbejde, der sjovt nok bliver mere skræmmende, når det er effektivt frem for prangende.

Men som nævnt er filmen en anelse for tilbagetrukkent. Fremstillingen af en lejemorder er glimrende, men det hele virker en tand for simpelt til at underholde. Problemet virker til at være den ensomhed som Jack/Edward går igennem med jobbet, og hvor meget det slider på ham. Mere indviklet synes det aldrig at blive. Det kunne fx være interessant at udforske forholdet mellem Jack/Edward og kæresten Clara og gøre dens øgede kompleksitet proportional med spændingen i filmen, trangen for Jack/Edward til at slippe af med fortiden. Dette kan andre måske overse, da billedsiden generelt modtager meget ros. Jeg må dog ærligt talt indrømme, at jeg personligt ikke kan komme i tanke om et eneste mindeværdigt skud, så det virker ikke som billedlig poesi for mig.

Når nu filmens tematik er en længerevarende ensomhed, så virker den ret så sørgelige slutning deprimerende på en dårlig måde. Efter en vedvarende melankoli, der gør os kolde over for alt, så savner man noget der kan varme os op igen. Kulden gør ikke noget indtryk, når man i forvejen fryser. Varmen burde komme fra Jacks/Edwards nyfundne kærlighed, men som det blev forklaret tidligere, så bliver det desværre aldrig komplekst eller ophidsende.

Wayne

Så ville man blive slemt skuffet. Men det er sjældent at Cloony stiller op til rå action og det sker også kun i små portioner i denne film om en lejemorder - som ender som den jagede. Flotte landskaber, og en sexet sidehistorie er med til at trække denne stemningsmættede fortælling op.

S. Rico

Jeg havde hørt meget (godt og skidt) om denne film på forhånd og glædede mig til at se et godt drama med fokus på lejemorderens stille liv i de italienske lokationer.
Men trods et godt forsøg så lykkes det ikke at skabe en vedkommende film, hvor man engagerer sig med hovedpersonen. Clooney er totalt udtryksløs i sin rolle, hans forhold til en italiensk prostitueret virker utroværdig, og plottet er både mangelfuldt beskrevet og samtidig fyldt med huller.

Movie-fanatic

Geroge Cloony ER jo bare ret bahagelig at glo på! ......og det får man VIRKELIGT brug for her!!!

NOGLE film kræver en del af deres publikum, og dette er en af dem!

Hvis man- som jeg - er vild med Italienske landskaber - er dette et orgie af smukke billeder! HVER frame er faktisk piktorisk!!!!

Hvis man er gået ind for at se Cloony blive JAGTET af slemme skurke i en action-film, er jeg RET overbevist om, at man kommer skuffet hjem!

Ganske vist spiller George, en lejemorder, der venter på sin egen udslettelse. Ganske vist STARTER filmen, som noget der GODT kan misfortokles, som en action-film. Men NIX!!!!! Dette er IKKE en "jagten på en forbryder"-film!!!

Denne film DVÆLER i en lejemorders konfliktramte klarsyn, på tærsklen til "en bedre fremtid". At slutningen dog NÆPPE kan ses som en "forløsning", gør ikke filmen dårlig, men LIDT mere realistisk!!!!!

Alle roller, specielt de 2 damer, brillierer i stilhed - ligesom FILMEN brillierer i stilhed og skønhed!

Jeg er GODT klar over at en del af anmeldelserne vil være "ØV RØVSYG-agtige". Og dette faktum skyltes NOK Geroges tilstedeværrelse. Men samme George er også skyld i at man KAN tolererer filmens slatne tempo!

Der er tale om "en lille film", og den slags skal man ikke række tunge af! De HAR da deres beretigelse. Men man går GRUELIGT galt ibyen (hvilket jeg har prøvet et par gange eller 50*LOL*) hvis man tilskriver den mere action, end den har lyst til at afleverer.

Jeg kan li filmens rytme, billeder og præcise stemning!

Niels Kondrupuser/669074

ej langtrukken men som andre skriver skal man tænke selv... flotte italienske landskaber og flotte italienske kvinder...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.