Cookie- og Privatlivspolitik

The Alpinist

Tilladt for børn over 11 år
Dokumentarfilmen har en rolig og varm grundstemning. Der er flere langvarige scener, hvor hovedpersonen udfører ekstremt dristige og dødsens farlige solobestigninger i uvejsomme bjerge - og bløder fra fingre og mund. I nogle bevægende scener deler kæresten og moren deres følelser og bekymringer for hovedpersonen med beskueren – i forhold til hans umættelige trang til at overvinde det umulige. Det vurderes på den baggrund, at dokumentarfilmen vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
20.01.2022
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Alpinist
|
Versioner: se alle
2D, NAFF
|
Billetter
The Alpinist plakat
Dokumentarfilmen 'The Alpinist' handler om en visionær klatrer, som følger sin passion og drager den yderste konsekvens.
 
Mens klatresporten bevæger sig fra niche til mainstream, klatrer Marc-André Leclerc alene, langt væk fra rampelyset. På fjerne bjergsider foretager den 23-årige frie fugl nogle af de dristigste soloklatringer nogensinde. Uden at tiltrække sig den helt store opmærksomhed. Marc-André Leclercs metode er selve essensen af et soloeventyr: ingen kameraer, ingen reb, ingen fejlmargin.
 
Fascineret af Marc-André Leclercs stilfærdige bedrifter går instruktør Peter Mortimer (The Dawn Wall) i gang med at lave en film om den canadiske soloklatrer. Men han er svær at stille skarpt på. Nomadeagtig og mediesky som han er, har han hverken telefon eller bil, og han indvier kun tøvende filmholdet i sin rene, uforfalskede klatrevision.
 
Peter Mortimer har svært ved at holde trit, og Marc-André Leclercs klatringer bliver mere ambitiøse og dristige. Eliteklatrere er forbløffede over hans resultater, mens andre frygter, at han løber for store risici. Marc-André Leclerc drager ud på et historisk eventyr i Patagonien, som kommer til at omdefinere, hvad der er muligt i soloklatring.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
4
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.