Cookie- og Privatlivspolitik

The Alamo (1960)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Alamo
|

John Wayne producerer, instruerer og har selv hovedrollen i filmen 'The Alamo', der skildrer en af de mest bemærkelsesværdige begivenheder i Amerikas historie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4 votes)
2.3
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

John Wayne producerede, instruerede og spillede selv hovedrollen i et af de mest legendariske slag fra dengang, hvor vesten stadig var vild. Det var en livslang drøm for ham at levendegøre en af Amerikas mest heltemodige episoder, nemlig kampen om den gamle missionstation Alamo.

I denne forfaldne bygning forskansede 185 frihedselskende mænd sig, bl.a. de levende legender Jim Bowie (Richard Widmark) og Davy Crockett (John Wayne).

Deres fælles beslutning var at standse Mexicos forsøg på at overtage Texas i 1836, men det betød, at de få, men modige mænd, stod over for en reel hær på flere end 7000 mand. Kampene stod på i dagevis, men i sidste ende var udfaldet givet, hvilket var lysende klart for samtlige forsvarere. Men de stod fast til sidste mand, og er derfor blevet symbolet på den ukuelige amerikanske viljestyrke, når det virkelig gælder.

Filmen blev nomineret til hele 7 Oscars og vandt en enkelt.

Set med nutidige briller er det da heller ikke en vellykket eller helstøbt film. Den patriotiske overtone tager for meget overhånd.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.