Cookie- og Privatlivspolitik

Testamentet

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.02.2012
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Testamentet
|

I dokumentarfilmen 'Testamentet' møder man Henrik og hans bror, som begge fordriver tiden i det mørke Jylland med at vente på en større arv fra familien i Tyskland.

Den lovede arv har omdannet de to brødres liv til et stillestående venteværelse, hvor tiden fordrives med stoffer, alkohol, endeløse diskussioner og drømmende forestillinger om tiden med den længe ventede arv i ryggen.

Men løftet om penge resulterer i en sand krig i brødrenes familie, der bringer mange års svigt og mærkværdige hændelser frem i lyset.

'Testamentet' vandt prisen, DANISH:DOX, for bedste danske film på dokumentar-festivalen CPH:DOX.

Filmen er instruktør Christian S. Jepsens første spillefilmslængde film. Han er uddannet på Den Danske Filmskole i 2007.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (47 votes)
4.2
4.7

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... en rørende og tankevækkende oplevelse." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "... frem for alt lever filmen ved stille og roligt og velkomponeret at lade navnlig Henrik, men også bror Christian og far Preben, tale for sig selv og, som Henrik siger nær slutningen, vise de sande ansigter." (Jakob Levinsen)

  • Politiken

    "... man [skal] være hugget i granit for ikke at blive rørt af portrættet. Modsat tidens flodbølge af forlystelsessyge realityprogrammer og dokudramaer i tv lykkes det for instruktøren her at få sine personer til at fremstå som de mennesker, de er." (Erik Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emilieuser/215365

Noget af en oplevelse!!

Emilieuser/215365

Ej hvor jeg glæder mig

Steenuser/200034

Autentisk, hudløs ærlig, utrolig morsom og utrolig tragisk film om at forsøge at rive sig løs fra fortiden og fra de indre dæmoner.

CSJ laver et fantastisk portræt af hovedpersonerne, man får det hele med - det er "warts and all" og uden filter.

Og CSJ formår at gøre det uden at dømme og med en empati der gør at man ikke kan andet end lade sig blive revet med og føle hele vejen igennem med brødrene.

Den bedste danske film i lang tid!

Erik F

Først en advarsel. Forvent ikke, at du er helt den samme efter at have set dokumentarfilmen "Testamentet", Faktisk er man rystet i sin grundvold efter at have overværet det mest sindsoprivende familiedrama, jeg nogensinde har set. Den illustrerer med al tydelighed, at når dokumentarfilmen er bedst, overgår den fiktionsfilmen med flere hestelængder, for det viser sig ofte at virkeligheden overgår fiktionen og tit giver et mere ærligt og autentisk billede af de personer der skildres.
Det gør sig hvert fald gældende for "Testamentet", for man griner, jubler og græder sammen med hovedpersonen, fordi han på trods af de svære odds, og de mange lussinger livet giver ham, holder fast i en grundlæggende tro på det gode i mennesket.
Som sagt i indledningen er det en film, du har svært ved at slippe, og man kan ikke lade være med at tænke på de fantastiske og besynderlige skæbner, der går rundt i blandt os og bare venter på at få fortalt deres historie

Martinuser/573065

Til Helle V:

Hvordan ved du at den bliver sendt i Dokumenia på Dr2?

Og hvis det er tilfældet, hvornår bliver det så vist?

Men ja, filmen lyder umiddelbart fantastisk!

Helle V.user/294894

Det er tankevækkende, hvad et massivt forældresvigt kan gøre ved børn og præge hele deres voksenliv.
Hvis I ikke når at se den i biofgrafen, så se den, når den bliver sendt i Dokumania på DR2.

Nicolai

Her kan der sagtens være tale om en perle, da den omhandler et emne, der har været med til at sprænge flere familier, da penge tit kan være med til at få det værste frem i folk. Derfor har jeg en forventning om, at vi får set skyggesiderne i denne film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter